(4 ψήφοι)

Έξυπνες αγορές για έξυπνους γονείς – επεισόδιο ένα: η κούνια!

Έξυπνες αγορές για έξυπνους γονείς – επεισόδιο ένα: η κούνια!

Και ήρθε η στιγμή για να αγοράσεις την πρώτη του κούνια. Έψαξες όλα τα μαγαζιά, είδες διαφορετικά χρώματα και σχέδια, άσπρα, μπεζ, ροζ, σιέλ, καφέ, με παστέλ χρώματα. Με ψηλά κάγκελα, χαμηλά κάγκελα, από ξύλο, από καπλαμά, με βερνίκι, χωρίς βερνίκι, μεγάλες κούνιες, μικρές κούνιες, πτυσσόμενες, μέχρι 2 ετών, μέχρι 5 ετών, σετ κούνιες, μεμονωμένες. Πολλές κούνιες, όμορφες, βαρετές, στυλάτες, ακριβές, φτηνές, πολύ φτηνές, στιβαρές, ελαφριές, ποιοτικές, ψεύτικες, ό,τι κούνια μπορείς να φανταστείς....

Μέχρι που ανακάλυψες μια κούνια πολυεργαλείο. Μια κούνια υπερπαραγωγή, με ενσωματωμένη αλλαξιέρα – συρταριέρα και έξτρα ραφιέρα με 2 ράφια. Μια κούνια με αποθηκευτικούς χώρους από κάτω που θα ζήλευες και για το δικό σου διπλό κρέβατι. Σε λευκό και παστέλ χρώματα. Μια κούνια 2.10 μέτρα σε μήκος που μετατρέπεται στα 3 χρόνια σε ένα στοιβαρό μονό κρεβάτι που θα συντροφεύει το παιδί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Το λευκό χρώμα την καθιστά τόσο ουδέτερη που θα ταιριάξει σε οποιοδήποτε παιδικό δωμάτιο στο μέλλον με οποιαδήποτε παιδική ταπετσαρία και με οποιοδήποτε πόστερ στα 15 του.

Η πλάτη της κούνιας μετατρέπεται σε ένα τεράστιο γραφείο πρώτης τάξεως ενώ τα πόδια του γραφείου τα παίρνεις προίκα με την κούνια. Η αλλαξιέρα γίνεται ένα πολύ ωραίο κομοδίνο με 4 συρτάρια και η ραφιέρα ενσωματώνεται κάτω από το γραφείο συμπληρώνοντας το έπιπλο. Τα δύο μεγάλα συρτάρια δαπέδου κάτω από την κούνια αλλάζουν φορά ανάλογα με το πώς τοποθετείται η κούνια στον χώρο. Η κούνια είναι μεγάλη και το παιδί μπορεί να χωρέσει μέχρι και τα 3 άνετα εκεί μέσα εκτός εάν είστε έξω από τις καμπύλες ανάπτυξης και μεγαλώνετε σε γοργούς ρυθμούς, οπότε εκεί θέλετε κανονικό κρεβάτι από τα 2.5.

Και το μεγάλο ερώτημα έρχεται πριν την απόφαση. Και θα δώσω τόσα λεφτά για μια κούνια;

Η απάντηση είναι απλή. Είστε έτοιμοι να δώσετε για κούνια τώρα και μετά από 2.5 χρόνια τα διπλάσια και παραπάνω για παιδικό δωμάτιο και στα 10-15 αλλαγή σε εφηβικό δωμάτιο πάλι τα διπλάσια; Σε 10 χρόνια υπολογίζεται ότι θα δώσετε πάνω από 5000 Ευρώ για το δωμάτιο του παιδιού. Κοινώς η διαφορά τιμής της μετατρεπώμενης κούνιας από τις υπόλοιπες κούνιες του εμπορίου είναι πολύ μικρότερη από το κόστος του παιδικού δωματίου που θα χρειαστεί να πληρώσεις μέσα στην 10ετία. Δίνεις λίγο περισσότερα τώρα και ξεγνοιάζεις ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Έχεις κούνια, παιδικό και εφηβικό δωμάτιο και γραφείο! Το παιδί θα πάει φαντάρος, θα φύγει για σπουδές και το διαχρονικό λευκό κρεβάτι θα είναι εκεί να τον/την περιμένει ή να γίνει ένας ωραίος ξενώνας στο μέλλον.

Και αν το βαρεθεί το παιδί μου;

Απάντηση: Αλλάζεις τα χρώματα του δωματίου (τοίχους, διακόσμηση, χαλί, διαρρύθμιση) και ένα λευκό μεγάλο κρεβάτι ταιριάζει με όλα.

Και ποιος θα κάνει την μετατροπή του κρεβατιού στα 3;

Απάντηση: Μαζί με τον σύζυγο οι δυο σας. Το manual είναι στυλ ΙΚΕΑ και έχει την λογική DIY.

Και που το βρίσκω αυτό το κρεβάτι;

Απάντηση: Ψάχνεις στο google "convertible cribs". Aπό όλα όσα είχα βρει το καλύτερο που ήταν πραγματικά ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και όχι μούφα convertible ήταν της ισπανικής εταιρείας Alondra (www.alondra.es ). 

Kαι τι στρώμα βάζω;
Απάντηση: Προτείνω παχύ στρώμα για να δώσεις ύψος τον πρώτο καιρό που πρέπει να σκύβεις πάνω από το μωρό. Δυστυχώς το μόνο αρνητικό είναι ότι η κούνια δεν έχει πτυσσόμενο πάτο για να ανεβαίνει ψηλά όταν είναι πολύ μωρό για να μην σκύβεις. Η λύση είναι εύκολη, δεύτερο παλιό στρώμα από κάτω ή αγοράζεις τάβλες από μαγαζί τύπου praktiker και τις βάζεις από κάτω για να δώσεις ύψος 10-20 εκατοστά και αφαιρείς σιγά σιγά όταν το μωρό θα σταθεί όρθιο μέσα στην κούνια και θα θέλει να δραπετεύσει από τα κάγκελα!

Χρήσιμες Συμβουλές:
- Αγοράστε όλο το σετ να ντύσετε την κούνια και την αλλαξιέρα – πάντες και μαξιλαράκια αλλαξιέρας (θα δυσκολευτείτε να βρείτε σε μέγεθος να το ταιριάξετε σε άλλα μαγαζιά).
- Για εφέ, ιδιαίτερα εάν έχετε κορίτσι, προσθέστε από πάνω από την κούνια μια κουνουπιέρα βιδωτή στο ταβάνι.
- Όταν έρθει ο καιρός να μετατρέψετε το κρεβάτι της Alondra, το στρώμα που θα πάρετε θα πρέπει να είναι 2.10 μέτρα και όχι 2 μέτρα που είναι το κλασικό μονό στρώμα. Έχετε δεν έχετε γιο ή κόρη μπασκετμπολίστρια το παιδί θα έχει ένα ευρύχωρο μεγάλο κρεβάτι που ποτέ δεν θα βγαίνουν τα πόδια του απέξω.

Όσο σκέφτομαι ότι τώρα θα ψάχναμε για παιδικό δωμάτιο ξεκινώντας από τιμές πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πληρώσαμε πριν 3 χρόνια για την κούνια με πιάνει κρύος ιδρώτας. Τώρα είναι εποχή για έξυπνες αγορές!!!

(Εδώ η κούνια μας στην εξελιγμένη της μορφή)

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τις δικές σας έξυπνες αγορές πατήστε ΕΔΩ

 

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Shopping

Και ήρθε η στιγμή για να αγοράσεις την πρώτη του

...

Δουλεύω, δουλεύω και δουλεύω.

Παντού... Στο

...

Πάσχα! Και όπου Πάσχα = κόκκινα αβγά, σοκολατένια

...

 Και πέρασαν οι 3 μήνες και ήρθε η ώρα να σκεφτείς

...

Η ομάδα του b.s.o.m συνεχίζει να

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom