(6 ψήφοι)

Έξυπνες αγορές για έξυπνους γονείς - Το καθισματάκι φαγητού

Έξυπνες αγορές για έξυπνους γονείς - Το καθισματάκι φαγητού

 Και πέρασαν οι 3 μήνες και ήρθε η ώρα να σκεφτείς για εκείνο το καθισματάκι φαγητού που θα φιλοξενήσει το μωρό σου τους επόμενους μήνες που θα καταβροχθίζει τις κρέμες, τα αλεσμένα, τα φρουτάκια, τα μπισκοτάκια και όλα εκείνα τα ωραία φαγητά που θα του μαγειρεύεις εσύ και η νταντά. Μια πρώτη ματιά στην ελληνική αγορά σε μπέρδεψε ακόμα περισσότερο...

Να πάρεις ένα ψηλό μεγάλο καθισματάκι φαγητού που να είναι σταθερό στην κουζίνα σου;

Να πάρεις με μαξιλαράκια και πλαστικό μεγάλο τραπέζι μπροστά;

Να πάρεις ξύλινο μοδάτο από τα ακριβά αλλά που σου ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου;

Και να πάρεις και ένα δεύτερο πτυσσόμενο μετά για τις ταβέρνες και τις εξόδους στο μέλλον;

Δηλαδή χρειάζεσαι 2 καθισματάκια φαγητού;

Και στο εξοχικό όταν πάτε ποιο καθισματάκι θα παίρνεις; Το πτυσσόμενο; Το πτυσσόμενο το πλαστικό είναι πολύ ψεύτικο και πιάνει και χώρο και αυτό. Και για πόσο καιρό θα χωρέσει το μωρό; Στα 2 χρόνια δεν θα χωράει το μικρό μέσα σε αυτό το στενό πλαστικό ιπποποταμάκι, ελεφαντάκι, βατραχάκι που διπλώνει και γίνεται ένα χοντρό πακετάκι.

Και τότε ανακαλύπτεις στο internet εκείνο το θαυματουργό καθισματάκι 2 σε 1. Το Concord Lima.

concord lima

 

Είναι στοιβαρό αλλά πτυσσόμενο. Δεν πιάνει πολύ όγκο αλλά στέκεται σταθερά σε οποιαδήποτε καρέκλα το ακουμπήσεις. Δεν είναι πλαστικό και δεν πιάνει χώρο στην κουζίνα. Στην υπάρχουσα καρέκλα της κουζίνας δένεται πολύ σταθερά (θέλει πολλή προσπάθεια να ξελασκάρεις τα λουριά, θέλει υπομονή) και τα σιδερένια χιαστί πόδια στέκονται στην θέση τους. Έχει ξύλινη καρεκλίτσα με ωραίο αποσπώμενο καλυμματάκι που πλένεται εύκολα, σε πολλά χρώματα. Έχει πλαστικό τραπεζάκι αποσπώμενο που πλένεται επίσης εύκολα. Και το πιο σημαντικό είναι αρκετά ελαφρύ και μεταφέρεται εύκολα σε οποιαδήποτε μεγάλη στενή τσάντα ώμου. Είναι ιδανικό για ταξίδια και βολεύει και στο εστιατόριο σε μια έξοδο (χωρίς το τραπεζάκι) όπου ταιριάζει σε όλους τους τύπους καρεκλών με πλάτη (εκτός του σκηνοθέτη).

 

Το παιδί με το που θα αρχίσει να περπατάει θα ανεβαίνει μόνο του στην καρέκλα της κουζίνας και θα κάθεται στο καθισματάκι του όταν πια θα έχει μεγαλώσει αρκετά και το τραπεζάκι θα έχει αφαιρεθεί. Κοινώς δεν θα χρειαστείτε να πάρετε ούτε το απλό booster ανυψωτικό καρεκλάκι για όταν το παιδί θα πάει στα 2.5 και θα θέλει να κάτσει στο τραπέζι μαζί σας. Το Concord Lima λειτουργεί και ως απλό booster με λουράκια όπου το παιδί απλά κάθεται για να φτάνει στο ίδιο ύψος με εσάς το τραπέζι.

 

Στο Amazon το βρίσκεις και με 60 Ευρώ περίπου συν έξοδα αποστολής. Πριν 2.5 χρόνια το είχε βγάλει προσφορά στις εκπτώσεις το ΛΗΤΩ με τα ίδια λεφτά. Μόνο στο internet θα το βρείτε σε καλή τιμή, αρκεί να τσεκάρετε τα έξοδα αποστολής να μην είναι τόσα πολλά που η τιμή τελικά να βγαίνει όσο θα το παίρνατε από Ελλάδα. Σημασία έχει όμως ότι δεν παίρνεις ούτε 2ο πτυσσόμενο καθισματάκι για τις ταβέρνες, ούτε ανυψωτικό καθισματάκι για όταν μεγαλώσει λίγο και θέλει να φτάνει το τραπέζι. Γλιτώνεις την αγορά τριών αντικειμένων αγοράζοντας ένα. Και ομολογουμένως είναι και πολύ σικ σε εμφάνιση...

 

Πάντα βέβαια υπάρχουν και οι λύσεις μαξιλάρι στην καρέκλα και μια ζώνη πίσω από την πλάτη της καρέκλας για ασφάλεια.

Φτηνή και δοκιμασμένη... :-)

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Shopping

Και ήρθε η στιγμή για να αγοράσεις την πρώτη του

...

Δουλεύω, δουλεύω και δουλεύω.

Παντού... Στο

...

Πάσχα! Και όπου Πάσχα = κόκκινα αβγά, σοκολατένια

...

 Και πέρασαν οι 3 μήνες και ήρθε η ώρα να σκεφτείς

...

Η ομάδα του b.s.o.m συνεχίζει να

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom