(4 ψήφοι)

Άγιε μου, δε διδάσκεται η αντίληψη

Άγιε μου, δε διδάσκεται η αντίληψη

Αγαπητέ άγιε,

ίσως να μη βολεύει το γεγονός ότι δε πιστεύω ότι υπάρχεις, μα θα απευθυνθώ στον συμβολισμό σου που υπάρχει και συγκινεί ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη.

Θέλω ένα δώρο στους ανθρώπους, άγιε: να τους χαρίσεις την αντίληψη!

Βέβαια, θεωρητικά την είχαν πάντα αλλά, να, τα τελευταία χρόνια βλέπουν πολλή τηλεόραση και εσχάτως έχουν και το ίντερνετ και μασάνε πολύ χόρτο, ενίοτε το καπνίζουν κιόλας, και την έχουν απωλέσει. Σπουδάζουν και παίρνουν πτυχία, κάνουν και μεταπτυχιακά, μα η μόρφωσή τους δεν συνεπάγεται και κτήση της αντίληψης.

Δηλαδή, άγιε, να έχεις κάνει 7 χρόνια στην Αγγλία και να έχεις δύο μεταπτυχιακά και εξειδίκευση αλλά να έχεις γυρίσει στην Ελλάδα κοντά στους γονείς και να είσαι άνεργος και να βλέπεις ειδήσεις στο Μέγκα και να πιστεύεις στα "δύο άκρα"; Άγιε μου, δε διδάσκεται η αντίληψη.

Να είσαι "σπουδαγμένος στο πεζοδρόμιο" και τώρα στα 50 σου να πιστεύεις στον ηγέτη - Μεσσία και να λές "ένας ρε, ένας να βρεθεί να τα κάνει όλα πουτάνα να πάμε πάλι πάνω!". Από τότε που γεννήθηκες, 50ρη μου, ένας υπάρχει (μάλιστα ανήκει σε μια από τις δύο οικογένειες που κυβερνάνε από τον μεσοπόλεμο). Και πάλι πουτάνα είναι όλα. Άγιε μου, σε λέω, δε διδάσκεται η αντίληψη.

Να είσαι νέος, σιγουράκι άνεργος και να μη κάνεις τίποτα παρά να πίνεις καφέ και να αποδέχεσαι την ύπαρξη ναζί, γιατί ο ναζί σου ζητάει απλώς να κάτσεις να πίνεις καφέ, αυτός με 3-4.000 ετοιμοπόλεμους μπορεί να στείλει τη χώρα στον μεσαίωνα και τους "Αριστερούς εχθρούς" στη Μακρόνησο ή στον τάφο. Μόνο μη μπεις στα πόδια του.

Να είσαι γυναίκα και να βρίζεις χυδαία μια δασκάλα η οποία στολίστηκε κατά τη γνώμη και το γούστο της και πήγε στη παρέλαση - "ήταν και δίμετρη και γυμνάστρια η ρουφιάνα κι εγώ έχω πάρει τα κιλά μου και η μάνα μου με έκανε 1.60 τη τύχη μου μέσα" - δείχνοντας το πιό οπισθοδρομικό πρόσωπο του φύλου σου και βγάζοντας απίθανο σεξισμό. Τι θα κάνει μετά απέναντί σου ο εξίσου οπισθοδρομικός άνδρας; Ο αφεντικός σου; Ο άνδρας σου; Ο σκιτσογράφος και ο παραγγέλων αφεντικός του;

Άγιε μου, δε διδάσκεται η αντίληψη λέμε. Γι'αυτό σου λέω, άσε τα πολύπλοκα συστήματα διαχείρησης δώρων και δώσε άδεια στα έλφ, τρόλ, πώς τα λένε τα ανθρωπάκια που σε βοηθάνε, και φέρε ένα μόνο δώρο φέτος στον κοσμάκη: Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η.

Θα σε βλογάνε για αιώνες. Θα πιστέψω ότι υπάρχεις κι όλας!

Καλές γιορτές.

Κώστας Πλατής

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους το 1968, τη δεύτερη ημέρα του Τοξότη. Δεν πήρε τίποτα από τον γειτονικό Σκορπιό, πήρε τα πάντα από το ζώδιό του. Άρα, ήταν πάντα φευγάτος (η επί 22 χρόνια γυναίκα του έλεγε χαρακτηριστικά "όλο φεύγεις, ποτέ δεν έρχεσαι") όμως περιέργως για να φύγεις, πρέπει να έχεις έρθει πρώτα. Μέσα στο φεύγα-γύρνα, απέκτησε μια κόρη το 1999 και ήταν σε κάθε μορφή των ΜΜΕ από το 1987 έως το 2008, ραδιόφωνα (κυρίως), TV, internet, Δισκογραφία, περιοδικά, Εταιρίες Διοργάνωσης Συναυλιών. Έκτοτε ασχολείται με συναυλίες προσωπικώς και ιδιοχείρως.

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom