(1 Ψήφος)

Ο 'Αι Βασίλης υπάρχει!

Γράφει:
Ο 'Αι Βασίλης υπάρχει!

 

- Μαμά, θα μας φέρει και φέτος δώρο ο Άι Βασίλης; 
- Φυσικά!
- Γιατί ακούσαμε ότι δεν υπάρχει...
- Ποιος τις λέει αυτές τις ανοησίες;

Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς 2010.

Πέφτω στο κρεβάτι, έχοντας μόλις επιστρέψει με τον καλό μου από ρεβεγιόν σε αγαπημένο σπίτι. Ωραία περάσαμε στης Χρύσας εκείνη τη χρονιά. Και καλαματιανά και τσάμικα και το χορό έσυρα και γενικά. Κρατώντας τη συνήθεια ετών, πριν κλείσω τα μάτια μου, ζητάω από τον Άι Βασίλη το δώρο μου για το 2010. Πάντα του αφήνω περιθώριο χρόνου. Ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να το φέρει.

- Άγιε Βασίλη μου, φέτος θέλω να μου φέρεις ένα μωρό (το ξανασκέφτομαι λίγο, είμαι και large...), καλά και δύο να είναι, δεν με πειράζει!

Πέντε μέρες μετά, φεύγουμε για άλλη μια φορά στην αγαπημένη Ιταλία, να δούμε φίλους, να ξεκουραστούμε. Κάτι είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, όμως. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τα ίδια πράγματα, που έβλεπα σε κάθε ταξίδι, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τα βλέπω αλλιώς. Στα ίδια μέρη, αλλά οι εικόνες μου στέλνουν άλλα μηνύματα. Τα ίδια φαγητά, αλλά οι μυρωδιές τους... δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί με ενοχλούσαν. Το λατρεμένο μου Βαρέζε έχει αλλάξει! Ή μήπως εγώ;

Στις 10 Ιανουαρίου το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης είναι αμφίβολα θετικό. Μπα, αποκλείεται. Στις 11 Ιανουαρίου το δεύτερο τεστ κάτι θέλει να πει, αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα...

Στις 13 Ιανουαρίου η Αλεξάνδρα (που μου είχε πει από τα Χριστούγεννα, ότι «για φέτος έχω ζητήσει να μου γεννήσεις ένα αγόρι, για να το βαφτίσω, τον Στεφανάκο μου» ) μου αγοράζει ηλεκτρονικό τεστ.
- Ό,τι σου πει, αυτό και θα είναι, τέλος. Και στείλε μου μήνυμα αμέσως με ό,τι γράφει!
- Ναι.
Το επόμενο πρωί της στέλνω από το ξενοδοχείο ένα μήνυμα, που κρατάει ως σήμερα στο κινητό της, με αυτό που έγραφε η οθόνη του τεστ...
« Incinta 3 – 5 ». Έτσι εξηγούνται όλα!

Αλλά, ο Άι Βασίλης δεν είχε τελειώσει ακόμη με το θέμα μου! Με την επιστροφή στην Ελλάδα, η εξέταση αίματος επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη και ο υπέρηχος της επόμενης μέρας κάνει την έκπληξη, δείχνοντας δύο σάκους και δύο μωρά! Όπως του το ζήτησα!

Κι έτσι η Αλεξάνδρα βάφτισε τον Στεφανάκο της, όπως το είχε ζητήσει από τον Άγιο κι εκείνη, και η Έφη και ο Μάνος βάφτισαν τον Μάριό τους!
Γι’ αυτό αφήστε τους να λένε... Και μην ντρέπεστε να ζητάτε από τον Άι Βασίλη το δώρο σας. Αν τον πιστεύετε, ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ, γιατί, απλούστατα, ο Άι Βασίλης ΥΠΑΡΧΕΙ.

Χρόνια Πολλά!

 

 


 

► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Ρίτσα Στάμου

Είμαι η Ρίτσα, μητέρα του Στέφανου και του Μάριου (αμφότεροι 7 ετών). Λιγόλογη και μονίμως έκπληκτη, έτοιμη να φτιάξω γλυκό κουταλιού και να εκνευριστώ θανάσιμα. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom