(4 ψήφοι)

Χριστούγεννα είναι αγάπη | της Βαρβάρας Ζώρζου (#Χριστούγεννα_είναι)

Χριστούγεννα είναι αγάπη | της Βαρβάρας Ζώρζου (#Χριστούγεννα_είναι)

Ισχύει σε πολλούς, πως κάπου εκεί, τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, μια μελαγχολία μας πιάνει. Εγώ την ονομάζω «μελαγχολία του Φθινοπώρου». Αυτή τη μελαγχολία, πάντα μα πάντα, την «επισκιάζει» ο ερχομός του Χειμώνα που έπεται, συνοδεία των Χριστουγέννων. Και να που οι μέρες «κύλησαν» και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Τι είναι Χριστούγεννα όμως;

 

Χριστούγεννα είναι γιορτή! Δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού. Μάλιστα, θεωρείται από τις σημαντικότερες «ακίνητες» εορτές της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, τα Χριστούγεννα αναγνωρίζονται ως εθνικές διακοπές και είναι η σημαντικότερη οικονομικά περίοδος διακοπών του έτους. Τα Χριστούγεννα, χαρακτηρίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος με την ανταλλαγή δώρων μέσα στις οικογένειες και από τα δώρα που φέρνει ο γνωστός σε όλους Άγιος Βασίλης.

Χριστούγεννα για κάποιους είναι : ο στολισμός του δέντρου ή το χριστουγεννιάτικο καράβι. Τα πολύχρωμα φωτάκια, οι πολύχρωμες γιρλάντες, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια, η φάτνη με τους μάγους και τον νεογέννητο Ιησού, το χριστουγεννιάτικο αστέρι.

Χριστούγεννα για κάποιους άλλους είναι : η ανταλλαγή δώρων. Κάλτσες κρεμασμένες μπροστά από το τζάκι, όπου ο Άγιος Βασίλης θα γεμίσει, κατεβαίνοντας από την καμινάδα του σπιτιο. Αλίμονο βέβαια σε εμάς, που δεν έχουμε τζάκι. Έχουμε μπαλκόνι όμως, κάτι θα κάνουμε.

Χριστούγεννα για άλλους είναι : η γαλοπούλα, το χριστόψωμο, η βασιλόπιτα, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες - κοινώς - φαγητά και γλυκά, που συμπληρώνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Για κάποιους, αυτούς που αντέχουν, ίσως έχει προηγηθεί νηστεία 40ημερών.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι : οι μουσικές, οι μελωδίες, τα τραγούδια. Τα κάλαντα των Χριστουγέννων, τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, τα κάλαντα των Φώτων ή κάποια δημοφιλή διεθνή και εθνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Χριστούγεννα για πολλούς είναι : η απόδραση από την πόλη, οι διακοπές στην Αράχοβα, η διακοπή απ' τη δουλειά, το κλείσιμο των σχολείων, οι στολισμένες βιτρίνες και οι δρόμοι, οι εκδηλώσεις και τα πάρτι, η συνάντηση φίλων και συγγενών.

Χριστούγεννα μπορεί να είναι, πολλά άλλα ακόμη, που ίσως μου διαφεύγουν. Υπάρχουν βλέπεις, πολλές «εκδοχές» για τα Χριστούγεννα. Ακόμη και οι ιστορίες με τους καλικάντζαρους, Χριστούγεννα είναι.

 

Για εμένα προσωπικά, Χριστούγεννα είναι ΑΓΑΠΗ.
Αγάπη για τους ανθρώπους μας, αυτούς που επιλέξαμε να έχουμε κοντά μας. Στη ζωή μας, στην καρδιά μας, στη σκέψη μας, στα όνειρά μας, στα «ταξίδια» μας, στις «διαδρομές» μας.

Αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον διπλανό μας, τον εαυτό μας, αυτόν που πάσχει ή που συμπάσχει.

Αγάπη για όλους εκείνους που μας χαμογελούν και που κοντά σε εκείνους, χαμογελούμε κι εμείς.

Αγάπη για όλους, μικρούς και μεγάλους, που μέσα απ' αυτούς μάθαμε, πως τίποτα δεν κερδίζεται από μόνο του και πως τίποτα δεν μπορεί να θυμίζει Χριστούγεννα, αν δεν υπάρχει αγάπη.

Αγάπη για να δώσουμε, να χαρίσουμε, να αφήσουμε, δίχως την προσμονή του να πάρουμε κάτι πίσω.

Αγάπη για τη ζωή, τα παιδιά, τα όνειρα, τα χρώματα, τα φώτα.

Αγάπη γι' αυτούς που αφήσαμε ή που μας άφησαν έτσι απλά.

Αγάπη για τις επιλογές μας.

Αγάπη για τη «μαγεία» των Χριστουγέννων.

Αγάπη για ό,τι «μυρίζει» Χριστούγεννα.

Αγάπη για ό,τι καλύτερο σε όλους.

Αγάπη ακόμη και για τα άστρα που «εκρήγνυνται»! Ήξερες πως οι «εκρήξεις» τους δημιουργούν νέους γαλαξίες;

Κι όμως συμβαίνει. Γιατί ακόμη κι εκεί πάνω, υπάρχει αγάπη!

Τόσο απλά! Χριστούγεννα είναι...

 

 {youtube}s5wyun2AZQ8|650|340{/youtube}

 

 

#Χριστούγεννα_είναι

 

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom