(3 ψήφοι)

Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη (#SoundDrops)

Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη (#SoundDrops)

Πράξη 1η: Παρκάρεις, ανηφορίζεις στους Βράχους, μπαίνεις και όσο ψάχνεις για την παρέα σου κοιτάς γύρω σου. Κόσμος γελαστός, παρέες, ζευγάρια, οικογένειες. Στιγμιαία σκέφτεσαι ότι ίσως έπρεπε να είχες φέρει και τη μικρή μαζί (ακόμη πιο στιγμιαία σου περνάει). Βρίσκεις τις φίλες που έχουν φροντίσει να κρατήσουν θέση, εκμεταλλεύεσαι τις γνωριμίες της μιας και σφίγγεις το χέρι του Οδυσσέα λίγο πριν σβήσουν τα φώτα. Ο Μίλτος βγαίνει και... βουτάς . Ξαφνικά λες και η μουσική σηκώνει από πάνω σου τα πάντα. Όλη τη δουλειά που σε έχει πλακώσει και δε μπορείς να πάρεις ανάσα, όλα όσα μένουν πίσω στο σπίτι, όλη την τρεχάλα με τα παιδιά, το μόνιμο αίσθημα ότι κάτι έχεις ξεχάσει, κάτι δεν πρόλαβες να κάνεις. Ανάμεσα σε τραγούδια και ψιλοκουβέντες, χαλαρώνεις, μιλάς με τα κορίτσια, κάνετε σχέδια για το καλοκαίρι που αρχίζει – είναι άλλωστε μόλις 5 Ιουνίου - . Στο φινάλε δεν πατάς πια στη γη.

Πράξη 2η: Μέσα προς τέλη Ιουλίου. Έχεις υποβάλλει επίσημα παραίτηση, περνάς τον τελευταίο μήνα σου σε μια δουλειά που εξακολουθείς να γουστάρεις τρελά και πρέπει να προλάβεις να τα παραδόσεις όλα σωστά. Να μην επιβαρύνεις περισσότερο τους συναδέλφους που θα μείνουν πίσω. Τα παιδιά λείπουν διακοπές, (τα μεγάλα τουλάχιστον) και το ραντεβού με τους υπόλοιπους έχει δoθεί στην Τεχνόπολη. Αγάπη ΡΕ+ και δε μπορείς να λείψεις. Η ζέστη αφόρητη αλλά η παρέα καλή. Κουβέντες και τραγούδια μπλέκονται γλυκά, με τον ιπποτάκο καμαρώνουμε κάτι πιτσιρίκια που χορεύουν δίπλα μας και το Τασάκι που έχει ανέβει στους ώμους του μπαμπά του. Ανάσες!

Πράξη 3η: Έχεις μόλις γυρίσει από διακοπές, τα σχολεία αρχίζουν σε 10 μέρες αλλά εσύ είσαι σπίτι και όχι στο γραφείο. Τα παιδιά μετά από 2 μήνες ξέφρενου παιχνιδιού, μέσα στο σπίτι κάνουν σαν τρελλά, το σπίτι θέλει οργάνωση, καθάρισμα και τόσα άλλα και μπορεί να κάνεις και 3 μέρες να δεις ενήλικα πλην του καλού σου – μούρλια! Αρχίζεις να λες από μέσα σου «τι έτσι θα είναι τώρα;» και να ψιλοφρικάρεις. Πείθεις τον εαυτό σου ότι ο Σεπτέμβρης και ειδικά το πρώτο δεκαήμερο δεν είναι ενδεικτικά οπότε τα προσπερνάς με χαμόγελο. Φυσικά όταν προκύπτει ραντεβού για Βελεσιώτου δε λες όχι – πώς θα μπορούσες άλλωστε? Τώρα που δεν υπάρχουνε διόδια...

Πράξη 4η: Μπαίνουμε στο χώρο της συναυλίας νωρίς. Οι δυo μας όπως στο Λύκειο. Παίρνουμε μπύρες και καθόμαστε στο πεζουλάκι. Πιάνουμε το νήμα της κουβέντας λες και δεν το αφήσαμε ποτέ. Σοβαρά, αστεία, δουλειές, παιδιά, γκόμενοι (σύζυγοι, αγαπημένοι whatever). Ο Φοίβος βγαίνει και όρθιες πια σιγοτραγουδάμε παρέα. Εκείνη λέει ότι το αγαπημένο της είναι το Χάλια, εγώ της λέω ότι η εφηβεία μας είναι το Εκείνη, συμφωνούμε σε όλα. Μικρές εκρήξεις ευτυχίας μέσα μου και γύρω μου. Στο τώρα αλλά και στη ζωή μου γενικά. Αρχίζει να ψιχαλίζει, έρχεται φθινόπωρο πια κι ο Φοίβος τραγουδάει κάθε Σεπτέμβρη θα γεμίζουν όλα φως.


Καλό και φωτεινό Φθινόπωρο φίλοι μου, καλές καινούριες ή όχι και τόσο καινούριες αρχές σε όλους.

 

 

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη

Είμαι η Πολυάννα, κατά κόσμον Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη. Γυναίκα του Βασίλη, Μαμά της Λένας, του Προκόπη και του Γιώργη, καλός και υπομονετικός ακροατής. Ψάχνω πάντα τη χαρά και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων εξού και Πολυάννα:) Επειδή είμαι φύσει κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει πολύ να γράφω και να μοιράζομαι σκέψεις, γεγονότα και εμπειρίες αλλά και την άποψη μου για πράγματα που έκανα, δοκίμασα, είδα κλπ. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στον τομέα της οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων, αποφάσισα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το πλέξιμο, το πάτσγουορκ, τη ζαχαροπλαστική και τις κατασκευές παντός είδους. Σα φυσική συνέχεια των hobby μου, μπήκε στη ζωή μου η MarMaLenaκι έτσι πλέον δουλεύω από το σπίτι.

Top5
Sound Drops

Καλοκαίρι κάπου εκεί στα άγρια νιάτα μου και στα άγρια

...

Μην κρατάς κακίες. Είναι ανώφελο!

Μην

...

Βγήκε βιαστικά από το σπίτι μετά το τηλεφώνημα και η

...

Έχει χαρακτηριστεί ως το τελειότερο pop τραγούδι όλων

...

Πράξη 1η: Παρκάρεις, ανηφορίζεις στους Βράχους,

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana