(7 ψήφοι)

Κάποιος να κλείσει τον διακόπτη! | Ζωή Κουρουνάκου

Κάποιος να κλείσει τον διακόπτη! | Ζωή Κουρουνάκου

5.30 μ.μ. Κλείσε τον υπολογιστή σιγά σιγά, σήμερα είναι Τετάρτη και στις 6.30 πρέπει να είσαι στο σπίτι για να πας το παιδί στη λογοθεραπεία
5.35 μ.μ. Άλλο ένα μέιλ τελευταίο για να μην το έχω έγνοια για αύριο.
5.40 μ.μ. Ωχ ξέχασα, πρέπει να στείλω άλλο ένα μέιλ για να προλάβουν να μου απαντήσουν μέχρι αύριο και να μπορέσω να το διευθετήσω άμεσα.
5.45 μ.μ. «Έμαθες, τι έγινε σήμερα;» - (αχ όχι τώρα που βιάζομαι να τα κλείσω να φύγω), «Ο Κωνσταντίνος μιλάει πίσω από την πλάτη σου, μπλα μπλα μπλα» - «Δεν κοιτάζει τον εαυτό του που έχει γίνει ο πιο μισητός του γραφείου με την αλαζονεία του, λέω εγώ! Δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ μαζί του ειλικρινά!» (Τα νεύρα τσατάλια, και πήγε να με κρεμάσει κανονικότατα και πάει να βγει από πάνω και τολμάει να μιλάει δεξιά και αριστερά – Δεν έχω χρόνο για αυτά πρέπει να στείλω το μέιλ)

5.50 μ.μ. Ο υπολογιστής κλείνει. Ο φάκελος με την δουλειά για το σπίτι παραμάσχαλα, τρέχοντας σχεδόν προς το ασανσέρ.
5.52 μ.μ. Ανοίγει η πόρτα του ασανσέρ, συναντάς τον συνεργάτη που έψαχνες όλη μέρα και δεν απαντούσε για εκείνο το θέμα που σε καίει για να συνεχίσεις τη δουλειά σου και δεν στο 'χει στείλει ακόμα. «Επ, τώρα που σε πέτυχα τι θα γίνει με τις ερωτήσεις για το ερωτηματολόγιο που πρέπει να ανεβάσω σύντομα on-line; Πότε να τις περιμένω;». Διαπραγμάτευση ολίγων λεπτών, επεξηγήσεις για να καταλάβει πόσο καίγεσαι κλπ κλπ
5.58 μ.μ. Πας τουαλέτα διότι τα κρατάς όλη μέρα αφού δεν πρόλαβες να σηκωθείς καν από την καρέκλα όλη μέρα και το υπόλοιπο μισάωρο στο αυτοκίνητο θα είναι μαρτύριο για την κύστη σου.
6.05 μ.μ. Βάζεις μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου, ανεβαίνεις την ράμπα του πάρκινγκ, κλείνεις την πόρτα του γκαράζ, βάζεις ζώνη, βάζεις τα ακουστικά του κινητού, τα γυαλιά μυωπίας και αστιγματισμού καθότι βράδιασε και τα βλέπεις όλα διπλά με την κούραση που έχεις.

 

Και αρχίζεις το Ράλλυ Ακρόπολης, την Ανάβαση Ριτσώνας, το Ράλλυ Αχαιού και την Ανάβαση Κύμης μαζί, για το υπόλοιπο μισάωρο, σαραντάλεπτο, σε συνδυασμό με τηλεφωνικές επικοινωνίες που δεν πρόλαβαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας και συνεννοήσεις του τελευταίου δεκαλέπτου με τον σύζυγο του τύπου, «κατεβείτε σε 10 λεπτά κάτω στο πεζοδρόμιο να φύγουμε για τη λογοθεραπεία».

 

Φτάνεις με τις αισθήσεις στην τσίτα από την υπερπροσπάθεια να φτάσεις σώα στην ώρα σου. Για να αποφύγεις την κίνηση έχεις μπει σε όλα τα στενάκια παράλληλα με την λεωφόρο, έχει κάνει παρακάμψεις, έχεις γκαζώσει μετά από όλα τα στοπ, έχεις κάνει σφήνες εκεί που σε έπαιρνε, το έχεις πατήσει στην ευθεία μόλις άνοιξε ο δρόμος από την κίνηση και έχεις περάσει με δύο βαθύ πορτοκαλί.

Έχεις αναλύσει όλη την ημέρα της δουλειάς στο μυαλό σου, έχεις σκεφτεί την συνάδελφο που έκανε λάθος και σε καθυστέρησε, τον μισθό σου που είναι ο μικρότερος σε σύγκριση με των υπολοίπων στο ίδιο επίπεδο, τις προθεσμίες που σε κυνηγούν, τα αρχεία που πρέπει να στείλεις αύριο, την εκδήλωση που πρέπει να διοργανώσεις και έχεις αργήσει, τον χορηγό που περιμένει αποτελέσματα, τον διευθυντή που περιμένει να φτάσεις τον στόχο, τον προϊστάμενο που εσφαλμένα σε αδίκησε και σου μίλησε άσχημα, τον συνάδελφο που σε κακολογεί πίσω από την πλάτη σου, την κουτσομπόλα του γραφείου, τον μειωμένο σου μισθό, τον όγκο δουλειάς που εχει πέσει στις πλάτες σου.

 

Χαμογελάς όταν βλέπεις την μικρή. Μπαίνουν μέσα στο αμάξι. Η ώρα έχει περάσει, θα αργήσουμε.
Και προσπαθείς να φτάσεις τον διακόπτη. Εκείνο το μαγικό κουμπάκι που όλα αλλάζουν. Που ξεχνάς την δουλειά ως δια μαγείας και γίνεσαι η ανέμελη μαμά, 100% αφιερωμένη στο παιδί και στα παιχνίδια του. Απλώνεις το χέρι να φτάσεις το κουμπί. Ωχ ξέχασα να απαντήσω στον συνεργάτη από το εξωτερικό, δεν μπορώ να του στείλω από το κινητό, έχω να του γράψω πολλά. Πάτα το κουμπί. Τώρα είναι η ώρα της οικογένειας. Ξέχνα το γραφείο! Θα του στείλω από το τάμπλετ όταν κοιμηθεί η μικρή...ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΕΙΠΑΜΕ!!! Ένας διακόπτης είναι βρε παιδί μου, πάτα τον!

Προσπαθείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι το γραφείο, τη δουλειά, τις εκκρεμότητες, αυτά που σε στεναχώρησαν σήμερα, αυτούς που σε αδίκησαν, αυτά που δεν κατάφερες να κάνεις, το νόημα της εργασίας σου, την εργασιακή/προσωπική ισορροπία που έχεις χάσει εδώ και καιρό, το βιογραφικό σου που δεν έχεις στείλει ακόμα πουθενά, την αγορά εργασίας που έχει τα μαύρα της τα χάλια, το ταβάνι που δεν έχεις καταφέρει ακόμα να σπάσεις, τις εκκρεμότητες πάλι που σε πνίγουν, τα χίλια πράγματα που περιμένουν και αυτό το άτιμο το φιλότιμο σου που κάνει όλη την ζημιά...Προσπαθείς να γυρίσεις τον διακόπτη, να πατήσεις erase για τις επόμενες τρεις ώρες μέχρι να βάλεις την μικρή για ύπνο.

Χτυπάει το τηλέφωνο. Από το γραφείο. Δεν το συνηθίζουν μετά τις 6.30 να σε παίρνουν, το αποφεύγουν. Απαντάς. Μιλάς πέντε λεπτά στο αμάξι οδηγώντας σαν υπνωτισμένη. Η μικρή μιλάει στον πατέρα της. Δεν ακούς στην άλλη πλευρά της γραμμής. Κάνεις νόημα να μην μιλούν. Το μετανιώνεις το ίδιο λεπτό. Κλείνεις το κινητό. Παρκάρεις. Έχετε αργήσει πέντε λεπτά.

«Κάποιος τον διακόπτη βρε παιδιά!!»

 

***Το εργασιακό στρες είναι πολύ δύσκολο να το απομονώσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η επιστήμη της ψυχολογίας έχει αφιερώσει άπειρες έρευνες σε αυτό και πώς τελικά το εργασιακό στρες επιδρά στην ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής αρνητικά. (Περισσότερα άρθρα σχετικά από το Academy of Management)

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Working Mom

Πώς θα την βρεις λοιπόν την τέλεια

...

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των

...

Αγαπώ τη δουλειά μου. Ψέματα δεν αγαπώ τη δουλειά μου.

...

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν

...

Και ήρθε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom