(10 ψήφοι)

Η μαμά των 3 ωρών | της Ζωής Κουρουνάκου

Η μαμά των 3 ωρών | της Ζωής Κουρουνάκου

 

Πρωί, κολλημένη στην κίνηση, στον δρόμο για το γραφείο με το Ρέμο να τραγουδά στο ραδιόφωνο: «Σου λέω κοίτα με, μου λες δεν θέλω, μα πώς μπορείς να μη πιστεύεις πια στα θαύματα, τις άλλες μέρες το καταλαβαίνω, μα δεν μπορεί να μη με αγαπάς τα Σάββατα...». Και ξαφνικά συνειδητοποιείς τους ρόλους σου: Η εργαζόμενη, τρελαμένη, αγχωμένη, μητέρα των 3 ωρών της ημέρας και η μητέρα full time του Σαββατοκύριακου.

Καταρχήν, ψυχραιμία. Συνειδητοποίησες ότι μόνο 3 ώρες την ημέρα βλέπεις το παιδί σου, 6.30 – 9.30, άντε 4 το πολύ αν δεν πάει για ύπνο με στρατιωτικό νόμο στις 9.30. Και τώρα σε έχει πιάσει το υπαρξιακό σου....Τι κάνω, ποια είμαι, πώς μας κατάντησαν, τι νοιώθει το παιδί μου, εγώ φταίω που πήγα και σπούδασα και δεν μπήκα στο δημόσιο όπως μου έλεγε ο μπαμπάς μου, άτιμη κοινωνία να μην είμαι εισοδηματίας να μεγαλώνω τα παιδιά μου και να κάνω τα χόμπυ μου και άλλα πολλά....

Η απάντηση είναι μία. Μην το σκέφτεσαι γιατί θα τρελαθείς!
Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που οι δραστικές λύσεις τύπου παραιτούμαι και τα βροντάω όλα και κάθομαι σπίτι να μεγαλώσω το παιδί μου έχουν τεράστιο κόστος, αφενός οικονομικό σε μια εποχή που δεν παίζουν με τέτοια πράγματα και αφετέρου δεν είναι απαραίτητο πως θα φέρουν την επιθυμητή προσωπική ευτυχία και ευμάρεια που πιθανόν φαντάζεσαι, αφού θα πρέπει να θυσιάσεις ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής σου που έχεις κοπιάσεις μέχρι τώρα, τη δουλειά σου.


Αποδέχεσαι την κατάσταση ή σηκώνεις μπαϊράκι και κάνεις την εργασιακή σου επανάσταση;
Αν δεν σε παίρνει οικονομικά να μεταβάλεις το καθεστώς εργασίας σου σε μερικής απασχόλησης ή δεν μπορείς να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά (που μεταξύ μας μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις περισσότερες ώρες από πριν) και δεν μπορείς να κάνεις τέλος πάντων τίποτα γι' αυτό, προσπαθείς τουλάχιστον να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτές τις 3-4 ώρες που βρίσκεσαι καθημερινά με το παιδί σου.


Ελαχιστοποιείς τις δουλειές του σπιτιού εκείνη την ώρα και κάθεσαι μαζί του για παιχνίδι, κουβεντούλα και πολλές αγκαλιές. Περνάς ποιοτική ώρα με το παιδί σου έτσι ώστε να το ευχαριστηθείς εσύ πιο πολύ και να ισορροπήσεις μέσα σου την απώλεια των υπολοίπων ωρών της μέρας. Φροντίζεις να είσαι εσύ αυτή που θα διαλέξεις τα ρούχα του το πρωί και το φαγητό που θα φάει και όχι η νταντά. Είσαι πάντα εκεί όταν ξυπνάει το πρωί και φροντίζεις να του δίνεις το πρώτο χαμόγελο της ημέρας, το χαμόγελο που θα σε κρατήσει δυνατή όλη την υπόλοιπη μέρα. Και εσύ θα δίνεις και το τελευταίο φιλί για καληνύχτα πριν κοιμηθεί.


Μην αναλώνεσαι να μαλώνεις μαζί του επειδή δεν μάζεψε τα παιχνίδια του τις καθημερινές, προσπάθησε ήρεμα και γίνε πιο αυστηρή το Σαββατοκύριακο. Κάνε βλακείες μαζί του, γέλασε και φώναξε σαν να είσαι και εσύ παιδί. Έχεις μόνο 3 ώρες στην διάθεση σου....Κάνε σαχλαμάρες, γίνε διασκεδαστική, γίνε πιο διασκεδαστική από την νταντά. Πήγαινε βόλτες σε μέρη που δεν πάει με την νταντά. Δίδαξέ του για την φύση, την ζωή, τους ανθρώπους. Βγάλε το προσωπείο της σοβαρής μαμάς, ξέχασε το γραφείο και παίξε το ρόλο της ενδιαφέρουσας μαμάς. Μην ξεχνάς είπαμε. Έχεις μόνο 3 ώρες στην διάθεση σου....


Με τι κουράγιο;
Μετά από 10 ώρες μέσα στην τρέλα, που να βρεις την δύναμη να γίνεις κλόουν και διασκεδαστική. Δεν θα την βρεις εύκολα, ούτε καθημερινά. Αλλά θα την βρεις αρκετές φορές! Γιατί αυτές οι 3 ώρες δεν γυρίζουν πίσω και είναι ανεκτίμητες! Είναι οι στιγμές που θα έχεις να θυμάσαι όταν το παιδί σου θα ανοίξει τα φτερά του και θα φύγει από το σπίτι σας, όταν πια θα έχει μεγαλώσει.


Και δεν θα το κάνεις για το παιδί σου...θα το κάνεις για σένα....
Για να μην ανεβαίνει εκείνος ο κόμπος στο λαιμό όταν οδηγείς το πρωί να πας στην δουλειά και βλέπεις την κυρία με το καρότσι στο δρόμο που περνάει το φανάρι....

 

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Working Mom

Πώς θα την βρεις λοιπόν την τέλεια

...

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των

...

Αγαπώ τη δουλειά μου. Ψέματα δεν αγαπώ τη δουλειά μου.

...

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν

...

Και ήρθε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom