(14 ψήφοι)

Οικογένεια μετά τα 40. Ε και;!!

Οικογένεια μετά τα 40. Ε και;!!

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των 40», «Οι γυναίκες κυνηγούν την καριέρα και όχι να κάνουν ένα παιδί», «Βασική αιτία της υπογονιμότητας της Ελλάδας η μεγάλη ηλικία της γυναίκας»...ΕΛΕΟΣ !!

 5 συν 1 λόγοι γιατί δεν πρέπει να επηρεάζεται μια γυναίκα 35 plus από αυτά τα άρθρα:

Πρώτος λόγος

Φανταστείτε ότι είστε πενήντα χρόνια πριν. Οι εφημερίδες της εποχής γράφουν: «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των 30», «Οι γυναίκες προτιμούν να δουλέψουν για να έχουν την ανεξαρτησία τους παρά να κάνουν οικογένεια νωρίς». Φανταστείτε ότι είστε 100 χρόνια πριν ή 200 χρόνια και στα καφενεία και στις πλατείες οι άντρες συζητούν: «Τριπλασιάστηκαν οι γυναίκες του χωριού που έκαναν το πρώτο παιδί μετά τα 20», «Η δικιά μου γυναίκα πρόλαβε να κάνει μόνο 7 (τα δύο μας πέθαναν από φυματίωση τον χειμώνα)».

Συμπέρασμα: Οι καιροί αλλάζουν και η κοινωνία αλλάζει. Δεν φταίει μια γυναίκα που δεν έχει ακόμα τεκνοποιήσει στα 35 της αλλά η τεχνολογική επανάσταση που είμαι σίγουρη ότι ένας κοινωνιολόγος θα μπορούσε να το περιγράψει με πολύ καλύτερο τρόπο από εμένα.

 

Δεύτερος λόγος

Τα άρθρα περί γυναικείας υπογονιμότητας μετά τα 40 βασίζονται σε μία και μόνο τάση της ελληνικής δημοσιογραφίας: ΤΟ ΔΡΑΜΑ και την υπερβολή....Ωιμέ ωιμέ, που πάει η κοινωνία μας; Που οδηγούμαστε από αυτές τις ανεγκέφαλες τις γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν ότι η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα οφείλεται σε αυτές και μόνο αυτές; Ωιμέ, ωιμέ που μας έφτασε η κρίση να μην μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί και να καθυστερούμε επίτηδες την ιερή πράξη της γονιμοποίησης των ωαρίων μας! Πώς έχουμε καταντήσει έτσι, εμείς ο άχρηστος λαός!

Συμπέρασμα: Όπως πλέον έχουμε πάψει να πιστεύουμε το 100% των γραφόμενων των δημοσιογράφων λόγω επιτηδευμένης υπερβολής και δράματος, έτσι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς αυτά που γράφουν για την υπογονιμότητα της γυναίκας μετά τα 40.

 

Τρίτος λόγος

Η γονιμότητα της γυναίκας δεν εξαρτάται από την ηλικία της αλλά από τις ορμόνες της! Πόσες φορές θέλω να ουρλιάξω στον δημοσιογράφο στο ρεπορτάζ και να του πω: Βρε παπάρα ξέρω εγώ μια πενηντάρα με ορμόνες εικοσάρας που έχει ωορηξία κάθε μήνα και αν δεν έπαιρνε προφυλάξεις θα είχε 10 παιδιά! Και μια άλλη 40αρα που τα δίδυμα τα' πιασε χωρίς εξωσωματική... Τι παπαριές καμαρωτές είναι αυτές που τσαμπουνάς για την υπογονιμότητα μετά τα 40; Άντε ψάξου εσύ που από το πολύ λάπτοπ στα μπούτια σου τα έχεις κάνεις μελάτα και από τα βάρη στο γυμναστήριο την κοίλη την έχεις στο τσεπάκι σου, που θα μου πεις εμένα με FSH 4 ότι τώρα που πλησιάζω τα 40 η υπογονιμότητα μού χτυπάει την πόρτα! Τον κακό σου τον καιρό βρε άσχετε!!!

Συμπέρασμα: Η ηλικία της γυναίκας εξαρτάται από την FSH και την AMH. Aμά αυτές πετάνε ό,τι και να λέει ο άσχετος δημοσιογραφάκος τα ακούμε βερεσέ!

 

Τέταρτος λόγος

Τι να το κάνεις το παιδί αν ο σύντροφος είναι για τα μπάζα. Και δεν εννοούμε εμφανισιακά, αλλά εννοούμε δεν είναι καλός σύντροφος και εν δυνάμει καλός πατέρας. Γιατί καλά τα περί ανεξαρτησίας και ότι μπορούμε να κάνουμε και μόνες μας παιδί και να το μεγαλώσουμε και μια χαρά, αλλά κατα βάθος δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα άσχημο περιβάλλον σε μια καινούργια ψυχή που δεν μας φταίει και σε τίποτα. Άλλο να μας προκύψει στην πορεία η λάθος επιλογή συντρόφου όταν το παιδί θα έχει κάνει την εμφάνισή του, αλλά να το βλέπουμε από πριν ότι δεν τραβάει το άλογο (η σχέση) και να ελπίζουμε ότι με ένα παιδί θα φτιάξει, είναι μάλλον λάθος και εγωιστικό από την πλευρά μας.

Συμπέρασμα: Αν δεν τον έχεις τον σύντροφο ήδη δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορείς τον εαυτό σου ότι καθυστερείς την γέννηση του παιδιού σου. Περιμένεις τις καλύτερες συνθήκες για να κάνεις ένα υγιές ψυχικά παιδί.

 

Πέμπτος λόγος

Την στιγμή που διαβάζεις το άρθρο, σε πιάνει πανικός και ρωτάς τον εαυτό σου, εγώ πότε θα γίνω μάνα, την ίδια στιγμή κάτσε σκέψου: Στις μισές περιπτώσεις υπογονιμότητας το πρόβλημα είναι στον άντρα και στο ασθενές σπέρμα. Και να τον έχεις τον σούπερ σύντροφο ήδη καβάτζα, και η ζωή σου να είναι μια χαρά τακτοποιημένη για να κάνεις παιδί πριν τα 40, ο Θεός μπορεί να έχει άλλα σχέδια για σένα και να γελάει μαζί σου! Ακόμα και εάν είσαι psycho και από την πρώτη εβδομάδα σχέσης έχεις βάλει στο ψυγείο το χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και το έχεις πάει για ανάλυση σε λιγότερο από ώρα στο κοντινότερο διαγνωστικό κέντρο για να μετρήσεις την κινητικότητα των μικρών μας φίλων και είσαι σίγουρη ότι ο σύντροφος σου είναι ντούρασελ για να προχωρήσεις για παιδί, think again! Κάθε 3 μήνες το σπέρμα αλλάζει και μια αρρώστια, μια καταπόνηση, μια κοίλη, μια ακτινοβολία, μια έλλειψη βιταμίνης είναι ικανές να κατεβάσουν το σπέρμα στο level -2 (υπόγειο) αλλά και αντίστοιχα να το ανεβάσουν στους έβδομους ουρανούς, οπότε και να τραβάς τα μαλλιά σου όταν δεις τον πρώην σου με δίδυμα.

Συμπέρασμα: Όσες πιθανότητες έχεις εσύ να είσαι υπογόνιμη μετά τα 40 άλλες τόσες έχει και ο σύντροφός σου.

 

Και ο συν ένας λόγος

Αν είχες κάνει παιδί στα 23 με εκείνον τον ωραίο μεν γκόμενο αλλά αμφιβόλλου συνέχειας σχέσης, δεν θα είχες κάνει το μεταπτυχιακό που πάντα ήθελες στο εξωτερικό, δεν θα είχες κάνει εκείνα τα φοβερά ξενύχτια στην Μύκονο στα 25 σου που θα τα διηγείσαι στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου μια μέρα, δεν θα είχες την επαγγελματική πορεία που τώρα έχεις και ίσως να είχες θυσιάσει πολλά από την προσωπική σου ζωή και να είχες κάνει εκπτώσεις στα όνειρα σου πριν τα 30. Ίσως η ζωή σου να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, ίσως και ωραία διαφορετικά, σίγουρα το παιδί θα ήταν η μεγαλύτερη αποζημίωσή σου. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα σε απασχολούσε πάντα εκείνο το ερωτηματικό...Μήπως δεν έζησα έντονα τα καλύτερα χρόνια της νιότης μου; Μήπως έχασα εμπειρίες που δεν θα μου ξανάρθουν κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ξεγνοιασιάς; (γιατί το ξενύχτι στην Μύκονο το κάνεις και με παιδί εδώ που τα λέμε)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι στον αντίλογο γιατί κάτω από τα 40 είναι πιο εύκολο να κάνεις οικογένεια. Η επιλογή καμμιά φορά δεν υφίσταται καν. Η ζωή μας οδηγεί και μας συνεπαίρνει. Η οικογένεια είναι ευλογία και ίσως κάποιες φορές και τύχη (πρέπει να παίζεις και τυχερά παιχνίδια που και που για να σου κάτσει βέβαια).

Η οικογένεια μετά τα 40 δεν παύει να είναι μια οικογένεια με τις δυσκολίες και τις χαρές που έχουν όλες οι οικογένειες. Οπότε η απάντηση σε όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που πιάνουν μια πένα και δαιμονοποιούν την οικογένεια μετά τα 40 η απάντηση είναι μία: Ε ΚΑΙ;!!!!

 

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Working Mom

Πώς θα την βρεις λοιπόν την τέλεια

...

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των

...

Αγαπώ τη δουλειά μου. Ψέματα δεν αγαπώ τη δουλειά μου.

...

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν

...

Και ήρθε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom