(6 ψήφοι)

45, είναι θετικό!

45, είναι θετικό!

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν ότι εδώ και 5 χρόνια πολέμαγες με το τέρας της υπογονιμότητας. Ίσως και να ήταν απλά ευγενικοί μαζί σου όταν μπουκωνόσουν με όλες εκείνες τις ορμόνες και δυσκολευόσουν να συγκρατήσεις τα νεύρα σου μερικές φορές. Ίσως και να σε θαύμαζαν για την υπομονή σου και την φυσικότητα που συζήταγες το πρόβλημά σου με τους συναδέλφους. Ίσως και να σε λυπόντουσαν και γι' αυτό να ήταν τόσο καλοί μαζί σου (τουλάχιστον μπροστά σου). Ίσως και να τους έφερες σε δύσκολη θέση κάποιες φορές που το πέταγες έτσι ξεδιάντροπα στα μούτρα τους ότι κάνεις εξωσωματική με μια φυσικότητα λες και τους έλεγες ότι κάνω μαθήματα γερμανικών.

Υπήρχαν οι φορές παραδέξου το, που χανόσουν μέσα στην δίνη της δουλειάς και ξεχνιόσουν. Η δουλειά ήταν το όπιο σου.

Nα μπορείς να σκεφτείς τουλάχιστον κάτι καθημερινό, κάτι γήινο, κάτι που να μην έχει να κάνει με ιατρικά συμβούλια, πρωτόκολλα εξωσωματικών, εξετάσεις DNA και ενέσεις ηπαρίνης. Κάτι που να σε προσγειώνει σε φυσιολογικές καταστάσεις, γνώριμες, σε επιτυχίες (οι μοναδικές που είχες για 5 χρόνια), σε στιγμές που εξαρτώνταν από εσένα και μόνο εσένα και πόσο καλά κάνεις την δουλειά σου.

Πόσο πολύ είχες ανάγκη να έχεις τον έλεγχο, διότι απλά δεν είχες κανέναν άλλο έλεγχο στην ζωή σου. Δεν είχες έλεγχο στο αν θα διαιρεθούν τα κύτταρα στο μικρογονιμοποιημένο ωάριο, ούτε στο αν θα καταφέρουν τα έμβρυα των 3 ημερών να σκαλώσουν σε αυτό το χοντρό και κατά τα άλλα τέλειο ενδομήτριο που σου έλεγαν οι γιατροί. Δεν είχες κανέναν έλεγχο και ήσουν έρμαιο μόνο της τύχης.

Ποια; Εσύ που σιχαίνεσαι τα τυχερά παιχνίδια και δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη. Κανονίζεις και την κάθε λεπτομέρεια των διακοπών σου μήνες πριν και θέλεις όλα να είναι οργανωμένα σε κουτάκια και όπως τα έχεις προσχεδιάσει στο φτωχό σου μυαλουδάκι.

Για 5 χρόνια ήσουν έρμαιο μια ζαριάς. Προσπάθησες να περιορίσεις τον παράγοντα τύχη όσο μπορούσες και σου πέρναγε από το χέρι. Έκανες όλες τις πιθανές εξετάσεις που είχαν ανακαλύψει οι επιστήμονες εκείνη την εποχή, άλλαξες γιατρούς, διάβασες τόσο για να σε κοροϊδεύει ο άντρας σου «σε ποιό έτος της ιατρικής το διδάχτηκες αυτό;», μίλησες με δεκάδες άλλες κοπέλες στην ίδια κατάσταση με σένα. Έγινες ένα τέρας μορφώσεως αλλά και πάλι οι πιθανότητες σου δεν αυξηθηκαν ποτέ πάνω από 35%.

Η δουλειά ήταν το λιμάνι σου όταν έτρωγες τις σφαλιάρες από τα αρνητικά αποτελέσματα ... ήταν η εσωτερική σου δικαιολογία να βρίσκεις χαζούς, ανούσιους λόγους να αισθάνεσαι καλά.... «Τουλάχιστον θα μπορώ να πάω εκείνο το επαγγελματικό ταξίδι στο Παρίσι αφού δεν είμαι έγκυος». Έπεφτες με τα μούτρα στην δουλειά και δεν σκεφτόσουν, διότι ο χειρότερος εχθρός σου δεν ήταν το αρνητικό αλλά οι σκέψεις σου.

Και οι συνάδελφοι ήταν αυτοί που σε ζούσαν τις περισσότερες ώρες της μέρας. Αυτοί ζούσαν τις αντιδράσεις σου, αυτοί συζήταγαν που και που την κατάσταση, σου έριχναν και μια στην πλάτη «δεν σε φοβάμαι, είσαι δυνατή θα τα καταφέρεις» και πέρναγαν οι μέρες μέχρι την επόμενη φορά. Κάπου στην πορεία στο μεγάλο διάλειμμα (αγρανάπαυσης και περισυλλογής) ήσουν πιο σκοτεινή, δεν μίλαγες πολύ στο γραφείο για αυτό το θέμα, ίσως να το ένοιωθαν και εκείνοι ότι χρειάζεσαι χρόνο, ότι ακόμα δεν είχες μάθει να χορεύεις κάτω από την βροχή.

Και ήρθε εκείνη η μέρα, η 13η μετά από την τελευταία εμβρυομεταφορά. Το πρωί είχες πάει με το γνωστό εκείνο γνώριμο ύφος της απελπισίας να δώσεις αίμα για την χοριακή. Και μετά γραφείο για να περάσει η πιο δύσκολη μέρα μετά από 2.5 χρόνια από την τελευταία αποτυχημένη απόπειρα.

Οι συνάδελφοι γνωρίζαν από το πρωί ότι σήμερα θα ήταν μια δύσκολη μέρα. Οι ώρες πέρναγαν με πολλή δουλειά για να μην σκέφτεσαι.

Όλοι περίμεναν το μεσημέρι για τα αποτελέσματα. Στις 2 πήρες τηλέφωνο στο διαγνωστικό και δεν ήταν ακόμα έτοιμα. Οι συνάδελφοι έριχναν διακριτικές, διερευνητικές ματιές. «Τίποτα ακόμα» τους είπες. Η ώρα πέρναγε και η αγωνία κορυφωνόταν...

Κατά τις 4 ξαναπήρες και άρχιζες να ανεβάζεις τόνους στο τηλέφωνο για την καθυστέρηση του κέντρου.... η υπομονή εξαντλήθηκε... βγήκες έξω από το γραφείο για να μιλήσεις στο κινητό... μετά από 2 λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες... «45, είναι θετικό»....μούδιασμα, κόμπος, όλα μαζί... παίρνεις τον άντρα σου... αναρωτιέστε αν είναι καλό το 45 διότι είναι λίγο χαμηλό... έχεις αμφιβολίες ...παίρνεις την μαία του γιατρού σου... επανάληψη σε 2 μέρες την χοριακή για να σιγουρευτούμε ότι θα διπλασιαστεί...παίρνεις την φίλη που μόλις πριν δύο εβδομάδες πήρε το δικό της θετικό (ένα αληθινό θαύμα) και σε καθησυχάζει... «Είναι θετικό μια χαρά, μπορείς να χαρείς»...σταματάς να τρέμεις...τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι....ηρεμείς ... μπαίνεις μέσα στο γραφείο... «45, είναι θετικό νομίζω»... Και τα πρόσωπα όλων φωτίζονται.... Κάποια τρέχει τσιρίζοντας «ιιιιιιιιιιιι» γύρω από το γραφείο, κάποια άλλη σε αγκαλιάζει, κάποιος απλά σε κοιτάει με την αληθινή χαρά στο βλέμμα του... αυτός μπορεί και να αγωνιούσε περισσότερο μαζί σου....

Αυτοί θα σε βλέπουν να φουσκώνεις τους επόμενους 8 μήνες, οι συνάδελφοι σου....

 

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας την δική σας ιστορία ή εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Working Mom

Πώς θα την βρεις λοιπόν την τέλεια

...

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των

...

Αγαπώ τη δουλειά μου. Ψέματα δεν αγαπώ τη δουλειά μου.

...

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν

...

Και ήρθε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom