(1 Ψήφος)

Άλλη μια μέρα πέρασε και είμαστε καλά | της Βούλης Λάμπρου

Άλλη μια μέρα πέρασε και είμαστε καλά | της Βούλης Λάμπρου

Τα βράδια που ησυχάζει, ησυχάζει κι η καρδιά μου. Άλλη μια μέρα πέρασε και είμαστε καλά! Δεν σκόνταψε, δεν χτύπησε, δεν την πονάει η κοιλίτσα της, δεν βήχει, δεν την πονάνε τα δοντάκια της, δεν έχει πυρετό.

Σκέφτομαι πως καλά τα πήγαμε και σήμερα, αλλά αύριο θα είμαστε πιο πολύ μαζί, το ορκίζομαι, ναι το ορκίζομαι πως θα έχω περισσότερη όρεξη για παιχνίδι και το απογευματινό μας δίωρο ώσπου να κοιμηθείς θα είναι μόνο δικό σου.

Κάθε βράδυ δίνω τον ίδιο όρκο σε μένα και σε εσένα και κάθε μέρα κάτι πάει στραβά και τον αθετώ... Κι εσύ τρέχεις να μεγαλώσεις κι εγώ δεν προλαβαίνω να σε πιάσω.

Όσο ανάλαφρη και αν ξυπνάω, γεμάτη όρεξη, ενέργεια και πίστη ότι σήμερα θα κρατήσω το λόγο μου, στο τέλος της ημέρας τα πόδια βαραίνουν. Οκτώ ώρες δουλειά και δύο πήγαινε-έλα, το μηχάνημα εργαζόμενη-μαμά υπολειτουργεί. Και θυμώνω με τον εαυτό μου και λέω ότι "θα αντέξεις, πρέπει να αντέξεις, είναι το παιδί σου και πρέπει να σου δίνει ενέργεια, πρέπει να σου δίνει χαρά, πρέπει να τα ξεχνάς όλα όταν είσαι κοντά του, πρέπει να είσαι με όλο σου το είναι εκεί".

Όμως στη διαδρομή μέχρι να φτάσω στο σπίτι έχω πολτοποιήσει το μυαλό μου με όλα τα χαριτωμένα της καθημερινότητας, φαγητό, σιδέρωμα, πλύσιμο, λογαριασμούς και το deadline του νέου project της δουλειάς.

Πάει ο όρκος μου, τον ξέχασα στη διαδρομή.

Μόλις σε βλέπω, κάνω να σε αγκαλιάσω και μου γυρνάς την πλάτη λες και κι έχεις καταλάβει, μια σταλιά άνθρωπος, ότι πάλι σήμερα η μαμά αθέτησε το λόγο της. Και θυμώνω που δεν ξεκολλάς από την αγκαλιά της γιαγιάς για να έρθεις στη δική μου. Και θυμώνω που δε θυμάμαι τι φαγητό είχες να φας σήμερα στον παιδικό σταθμό. Και θυμώνω που ξέχασα να βάλω πάνες στην τσαντούλα σου. Και θυμώνω που δεν αντέχω να παίξω με τα τουβλάκια σου. Μόλις μπαίνουμε στο σπίτι εσύ τρέχεις στα παιχνίδια σου κι εγώ στο νεροχύτη μέχρι να ζεστάνει το νερό να σε κάνω μπάνιο. Και μόλις ήπιες το γάλα σου και κουρνιάζεις στην αγκαλιά μου και ησυχάζεις.

Και ησυχάζεις εσύ και ησυχάζει κι η καρδιά μου... άλλη μια πέρα πέρασε κι είμαστε καλά. Καλά τα πήγαμε και σήμερα, αλλά αύριο θα είμαστε πιο πολύ μαζί, το ορκίζομαι! Ναι, το ορκίζομαι!

 

 


Top Story:

Η μαμά των 3 ωρών | της Ζωής Κουρουνάκου


 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

✍ Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Βούλη Λάμπρου

Είναι σύζυγος, είναι κόρη, είναι αδερφή, είναι φίλη, είναι εργαζόμενη, είναι νοικοκυρά, είναι μαμά, αλλά είναι και όλα τα άλλα που θέλει να είναι μια γυναίκα. Ο ρόλος της μαμάς όμως, νέος και πρωτόγνωρος, υπεράνω όλων. Τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική της ζωή ασχολείται με παιδιά (μικρά και μεγάλα) που ψάχνουν το δρόμο τους για την ενηλικίωση. Το νόημα πλέον της ζωής της βρίσκεται στις νότες και τους στίχους του τραγουδιού του Φοίβου Δεληβοριά που λέει: «έχω ενα μικράκι ελεφαντάκι τετρακόσια είκοσι κιλά, θέλει κόπο μα, θα βρω τον τρόπο να το πάρω κάποτε αγκαλιά».

Top5
Working Mom

Πώς θα την βρεις λοιπόν την τέλεια

...

 «Τριπλασιάστηκαν οι γέννες σε γυναίκες άνω των

...

Αγαπώ τη δουλειά μου. Ψέματα δεν αγαπώ τη δουλειά μου.

...

Δεν το κράτησες ποτέ μυστικό στο γραφείο. Όλοι ήξεραν

...

Και ήρθε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom