(4 ψήφοι)

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο

Με λένε Σοφία και στα 42 μου έχω ένα γάμο, μια κόρη στην εφηβεία, ένα γιο στην προεφηβεία και ένα διαζύγιο .
Ουσιαστικά τα παιδιά μου τα μεγάλωσα μόνη μου, γιατί χώρισα πολύ νωρίς. Πολλές οι δεύτερες σκέψεις για το αν έκανα σωστά ή λάθος, όμως είχα την τύχη να δημιουργήσω μια υπέροχη σχέση που με στήριξε πολύ και με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος, μητέρα και γυναίκα, θέλω να πιστεύω.

Ο χωρισμός δεν είναι ΠΟΤΕ κάτι εύκολο και ευχάριστο, ακόμα και αν τον αποφασίσουμε εμείς, που συνήθως εμείς οι γυναίκες κάνουμε αυτό το βήμα. Γι' αυτό το λόγο, βλέπεις πολλά ζευγάρια να συνυπάρχουν απλά, χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική σχέση, απλά συζούν και ο καθένας κάνει τη ζωή του.

Είναι μεγάλη μαγκιά να έχεις έναν γάμο ας πούμε επιτυχημένο και να συνεχίζεις να αγαπάς το σύντροφο σου, να τον σέβεσαι, να τον καταλαβαίνεις και να είναι πέρα από σύντροφος και φίλος και στήριγμα και ο πρώτος άνθρωπος που θα απευθυνθείς όταν κάτι χρειαστείς ή πάθεις.
Εγώ νιώθω ότι αυτό το έχω καταφέρει στη δεύτερη αυτή ευκαιρία που μου δόθηκε στη ζωή μου, και πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή γι' αυτό. Τίποτα όμως δεν μου δόθηκε χωρίς να το παλέψω, και ειλικρινά ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθεια που έκανα, με πολλά προβλήματα από τους γύρω καθώς και οι δυο μας προερχόμαστε από κατεστραμμένους γάμους με παιδιά. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μιλάμε για πλήθος ανθρώπων γύρω μας που μας ασκούσαν πιέσεις (πρώην, παιδιά, νυν των πρώην, γονείς κλπ. κλπ).
Αυτό τελικά καταφέραμε να το εξισορροπήσουμε φεύγοντας από την Αθήνα και ανοίγοντας το σπιτικό μας σε μια όμορφη πόλη της περιφέρειας, αφήνοντας πίσω μας αρνητική ενέργεια πολύ μεγάλη!
Και φυσικά στη νέα μας πόλη, τίποτα δεν ήταν πάλι εύκολο, αν σκεφτείτε και τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε όλοι μας. Όμως η ζωή μας, μετά από τρία χρόνια, έχει μπει σε έναν πολύ όμορφο ρυθμό, μια γλυκιά ρουτίνα, με πολλή αγάπη και συντροφικότητα.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με την περιγραφή της ζωής μου, θέλω όμως να σας δώσω τα πιο αισιόδοξα μηνύματα που θα μπορούσα μέσα από τα βιώματά μου.

Η ζωή είναι ένα πανέμορφο δώρο που πρέπει να το εκτιμήσουμε γρήγορα. Δεν πρέπει να αφήνουμε να πηγαίνει χαμένη η παραμικρή στιγμούλα από τη μέρα μας. Ο,τι μας συμβαίνει καλό ή κακό, γίνεται για να μπορέσουμε μέσα από τη διαδικασία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Όλοι μας είμαστε πολύ δυνατοί και στις δυσκολίες ξεδιπλώνεται το μέγεθος της δύναμης, αρκεί να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά μας είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μας δίνει ο Θεός και μέσα από αυτά μαθαίνουμε πολλά πολλά πράγματα!! Δεν πρέπει ποτέ και για τίποτα να χάνουμε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μας, γιατί εμείς, οι μανούλες είμαστε το στήριγμα των παιδιών μας, και πρέπει να μας βλέπουν δυνατές και αισιόδοξες.
Θέλησα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το κομμάτι της ζωής μου αλλά και τους προβληματισμούς, τις χαρές, τις ανησυχίες και τις σκέψεις μου για το μεγάλωμα των παιδιών μου. Αν υπάρχουν άλλες μανούλες που έχουν ζήσει ίδια ή παρόμοια εμπειρία θα θέλαμε να ακούσουμε και τη δική τους ιστορία.
Την επόμενη φορά εύχομαι να σας κάνω να προβληματιστείτε λιγότερο και να γελάσετε περισσότερο!!!

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Θεοδοσίου

Από μικρή ήθελε να γίνει μαμά. Στα 27 παντρεύτηκε (με δόξα και τιμή) και στα 29 απέκτησε την Άλκηστη και λίγα χρόνια αργότερα τον Μάριο (σήμερα 14 και 11 ετών). Στα 33 όμως έδωσε μια και έμεινε... μόνη με τα παιδιά της (πάντα με δόξα και τιμή). Έτσι άρχισε να μαθαίνει να ισορροπεί ανάμεσα σε πολλούς ρόλους: μαμά, φίλη, στήριγμα, νοικοκυρά, σάκος του μποξ. Το motto της είναι "Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς" γι΄αυτό "μαμάδες όλου του κόσμου μη μασάτε πουθενά" θα την ακούσετε συχνά να λέει. Με σύμμαχο το χιούμορ, την ζωντάνια, τη σοβαρότητα αλλά και πολλή πολλή αγάπη αντιμετωπίζει τα πάντα στη ζωή, από το μεγάλωμα των παιδιών και τις δυσκολίες μέχρι τις γεμάτες γέλιο μέρες και νύχτες με τις φίλες της .

Πρόσφατα από: Σοφία Θεοδοσίου

Top5
Single Mom

Εδώ και τρία χρόνια, μείναμε οι δυο μας στο σπίτι. Tα

...

Με λένε Σοφία και στα 42 μου έχω ένα γάμο, μια κόρη

...

Η ζωή μιας single mom είναι δύσκολη, με σύνθετους

...

 

Κατέβαινε τη σκάλα στο μετρό όταν ένα

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom