(2 ψήφοι)

Η μαμά αρρώστησε. Μπορεί;

Η μαμά αρρώστησε. Μπορεί;

Ξυπνάς το πρωί, και έτσι στα ξαφνικά πονάει όλο σου το σώμα.... το στομάχι σου κόμπος με μια διαρκή αίσθηση ανακατωσούρας και το κεφάλι καζάνι. Μα καλά σήμερα έπρεπε να συμβεί αυτό που έχω τόσες δουλειές, η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό, γρήγορα όμως φεύγει, γιατί μήπως υπάρχει μέρα που να μην έχει δουλειές μια μαμά;

Κοιτάς από το παράθυρο και βρέχει.... Όλα τα είχαμε η βροχή μας έλειπε, βογκώντας πηγαίνεις στα παιδικά δωμάτια κι αρχίζεις να σκουντάς τα παιδιά για να ξυπνήσουν. Ενώ ετοιμάζεις ζαλισμένη το πρωινό των παιδιών και φωνάζεις για να ντυθούν γρήγορα, ο σύζυγος ρωτά από μέσα για πολλοστή φορά που θα βρει το κινητό του και τα κλειδιά του... μα κάθε πρωί η ίδια απορία. Απαντάς βαριεστημένα, δεν είναι ώρα να τσακωθείς, θες να τον πείσεις να πάει εκείνος τα παιδιά στο σχολείο φεύγοντας για το γραφείο, καταπίνεις στα γρήγορα ένα παυσίπονο και τρέχεις να σηκώσεις το μωρό που φωνάζει όρθιο στην κούνια του.

Με το μωρό «υπό μάλης» τρέχεις να διαπραγματευτείς την μεταφορά των παιδιών στο σχολείο. Μετά από μα, πώς, τι, γίνεται το μοίρασμα της πρωινής μεταφοράς των παιδιών, εκείνος τα 2 μεγάλα στο σχολείο, εσύ το μωρό στο βρεφικό σταθμό.... έτσι κι αλλιώς θα έβγαινες έξω δεν γίνεται αλλιώς πρέπει να πας στο γραφείο, κι άλλωστε είπαμε μαμά και ίωση είναι όροι ασυμβίβαστοι.


Αφού φύγουν σύζυγος και παιδιά ντύνεις το μωρό, το αφήνεις στο καρότσι, καταπίνεις κι ένα χάπι για το στομάχι, έτσι μπας και περάσει αυτή η αίσθηση ναυτίας και ξεκινάς να ντύνεσαι ενώ ακούς το κινητό να χτυπάει... Μήνυμα από το σύζυγο... καλά πότε πρόφτασε αφού τώρα έφυγε... σου θυμίζει για το επαγγελματικό δείπνο που έχει το βράδυ, άρα πρέπει να πας και από το καθαριστήριο για να πάρεις το κουστούμι...

Ωραιότατα... άλλη μια διαδρομή... και συν τοις άλλοις αυτό συνεπάγεται μόνη όλη τη μέρα με τα παιδιά αφού λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων θα έρθει θα ετοιμαστεί και θα ξαναφύγει. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αυτό αλλά η ζάλη κι ο πονοκέφαλος που δεν φαίνονται διαθέσιμα να φύγουν.


Στα γρήγορα λοιπόν, παίρνεις το μωρό, το πηγαίνεις στον βρεφικό σταθμό και έπειτα κάνεις μια στάση με το αυτοκίνητο στο φαρμακείο για να προμηθευτείς τα απαραίτητα ώστε να «ντοπαριστείς» και να βγάλεις την ημέρα. Παυσίπονα, καραμέλες για το λαιμό, κάτι για το στομάχι και βουρ στο γραφείο. Μπορεί σήμερα να σε χρειάζονται μόνο για 4 ώρες αλλά σε χρειάζονται και δεν θα ρισκάρεις για μια ίωση.


Στο γραφείο φτιάχνεις αμέσως ένα ζεστό κι αρχίζεις να ετοιμάζεις τα μέιλ και τις υπολοιπές εκκρεμότητες της ημέρας. Ευτυχώς η κατάσταση δεν είναι πολύ απαιτητική οπότε έχεις μόνο να παλέψεις με την θέρμανση που δεν λειτουργεί στο κτίριο, αλλά οκ, παίρνεις άλλο ένα παυσίπονο για τις κρυάδες και τυλίγεσαι στο μπουφάν σου. Μετά από μια σειρά τηλεφωνημάτων και διαφόρων καρτελών που ετοιμάζεις το ωράριο σου έχει ολοκληρωθεί και μπορείς να φύγεις.


Παραπατώντας από τον πονοκέφαλο επιβιβάζεσαι στο αυτοκίνητο για πρώτη στάση το σουπερμάρκετ, γιατί συν τοις άλλοις είναι Παρασκευή άρα καλόν είναι να ψωνίσεις τώρα για το Σαββατοκύριακο. Πετάς με βιαστικές μηχανικές κινήσεις τα πράγματα στο καρότσι, πληρώνεις, τα φορτώνεις στο αυτοκίνητο και γραμμή για να μαζέψεις τα παιδιά. Πρώτη στάση στο βρεφικό σταθμό όπου σε ενημερώνουν ότι το μωρό δείχνει συναχωμένο και κακοδιάθετο.... ωραιότατα, προφανώς κάτι άρπαξε κι αυτό. Παίρνεις και το κουστούμι αφού το καθαριστήριο είναι δίπλα. Επόμενη στάση το σχολείο των παιδιών, όπου ήδη σε περιμένουν πίσω από την πόρτα. Επιβίβαση όλων και επιστροφή στο σπίτι.


Ετοιμάζεις το φαγητό και παρά τον πρόλογο που κάνεις ότι είσαι άρρωστη και θες ησυχία αρχίζουν να μουρμουράνε. Εμένα δεν μου αρέσει. Μαμά, γιατί δεν έφτιαξες μπιφτέκια που ήθελα; Αφού δεν μου αρέσει το ψάρι... Άντε πάλι να εξηγείς ότι δεν γίνεται να τρώνε μόνο ένα φαγητό.... Με τα χίλια ζόρια τρώνε κάτι κι αποχωρούν στα δωμάτιά τους για να προετοιμαστούν για το ξενόγλωσσο μάθημα που έχουν αργότερα το απόγευμα. Το μωρό εν τω μεταξύ έχει όρεξη για παιχνίδια οπότε σκορπίζεις κάποια παιχνίδια και το αφήνεις να εξερευνήσει. Τακτοποιείς, μαζεύεις, χτυπά το κουδούνι, έχει έρθει ο δάσκαλος των παιδιών για το μάθημα. Λίγη ώρα μετά γυρίζει κι ο σύζυγος, όχι για να μείνει, έχει κι εκείνο το δείπνο εργασίας. Σε ρωτάει τα τυπικά, δηλαδή αν πήρες το κουστούμι, που είναι η ριγέ γραβάτα, αν τα παιδιά είναι καλά, αν έχεις λεφτά για το μάθημα ή πρέπει να σου αφήσει... ναι όντως, δεν θυμάται ότι είσαι άρρωστη...


Βάζεις θερμόμετρο, 37,7. Παίρνεις ένα παυσίπονο, φτιάχνεις ένα τσάι κι ανοίγεις χαμηλά το ραδιόφωνο, ίσα να ακούσεις κάτι... εεε μάλλον κάποιος σου κάνει πλάκα... ακούγεται το «είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά...» Χαμογελάς με νόημα και σηκώνεσαι για να ετοιμάσεις το πλυντήριο των ρούχων. Άλλωστε η μαμά είναι μαμά ακόμη και άρρωστη.

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Φανή Παναγιωτοπούλου

Λατρεύει τα παιδιά γι' αυτό και επέλεξε να εργαστεί με παιδιά διδάσκοντας ξένες γλώσσες και μαθαίνοντας τους ό,τι περισσότερο μπορούσε για τον κόσμο. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια Μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών Γαλλικής γλώσσας του ΕΑΠ. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Σαν καλό κορίτσι εκτός από τα γαλλικά φρόντισε να ολοκληρώσει και τις σπουδές στο πιάνο. Της αρέσει η μουσική, οι εκδρομές και το διάβασμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, 5 και 2 ετών.

Bright Side of Mom