(1 Ψήφος)

Σαββατοκύριακο χωρίς το παιδί

Σαββατοκύριακο χωρίς το παιδί

 

Το babysitting έχει πολλές μορφές. Άλλες φορές έχει τη μορφή της γιαγιάς, άλλες του παππού, της νταντάς, της κοπέλας που φροντίζει το σπίτι, του παιδικού σταθμού κι άλλες φορές απουσιάζει εντελώς. Το κάθε ζευγάρι έχει διαλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

Έτσι κι εμείς, επιλέξαμε να μην έχουμε babysitting σε μόνιμη ή σταθερή βάση και να εκμεταλλευόμαστε περιστασιακά την πολυάσχολη και εργασιομανή γιαγιά μας. Το μοντέλο αυτό είναι βεβαίως πολύ κουραστικό και απαιτητικό, αλλά ταιριάζει στο πώς θέλουμε να μεγαλώσουμε το παιδί μας και το πόσο όμορφα είδαμε πως αυτό λειτουργεί για εμάς, καθώς μας δένει σαν οικογένεια αλλά και σαν ζευγάρι. Και δεν σημαίνει βεβαίως πως αυτό είναι κάτι που ταιριάζει και σ’ ένα άλλο ζευγάρι. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική, με δικές της, ξεχωριστές ανάγκες και επιλογές!

Όταν λοιπόν ήρθε η μέρα που ήμασταν όλοι έτοιμοι, μικροί και μεγάλοι, και το μικρό ζιζάνιο θα έμενε για πρώτη φορά ΣΚ στη γιαγιά, φτάσαμε στην πόρτα του πατρικού κουβαλώντας μια μικρή βαλίτσα με τα ρούχα του παιδιού (άσε τι λέει ο καιρός, εγώ έβαλα όλη την ντουλάπα), μια τσάντα με παιχνίδια (να καλύπτουν όλη την γκάμα παρακαλώ... μουσική, κίνηση, εκπαίδευση, δημιουργία κτλ), μια τσάντα φαρμακείο (ό,τι υπήρχε δηλαδή στο σπίτι και στο φαρμακείο της γειτονιάς), μια τσάντα με βιβλία (γιατί μπορεί να θελήσει να διαβάσει το βράδυ ένα από τα 230 αγαπημένα της παραμύθια) και φυσικά μια τσάντα με πάνες, μωρομάντηλα κτλ.
Η γιαγιά γέλασε κρυφά με τη με μίνι μετακόμιση, αλλά και τι να πει στο μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά;! «Ιωάννα μου μην ανησυχείς, θα είμαστε μια χαρά! - Το ξέρω βρε μαμά, αλλά να, για να έχετε απ΄όλα!»

 

Και κάπως έτσι βρεθήκαμε το ζεύγος, μόνοι στο αυτοκίνητο, να σκουπίζουμε διακριτικά κάτι χαζοδάκρυα που κύλησαν στο «παπαπάω (σ’αγαπάω) πολύ μαμά, παπαπάω πολύ μπαμπάκα, φιλάκια! Πάω παί(ξ)τσω γιαγιάκα τώ(ρ)α!!».

Γυρίσαμε στο σπίτι. Ησυχία. Έτσι βαρετά και ήσυχα ήταν πριν το ζουζούνι; Α πα πα, πολλή ησυχία! «Πάμε έξω να τσιμπήσουμε τίποτε; Ετοιμάσου, να φύγουμε σε κάνα μισαωράκι ε;». Μισή ώρα μετά ο ένας ροχαλίζει στον καναπέ κι ο άλλος στο κρεβάτι. Πετάγομαι έντρομη. «Το παιδί! Μα καλά πώς με πήρε ο ύπνος; Τι έκανα με το παιδί;». Λίγα δευτερόλεπτα μετά συνειδητοποιώ πως το παιδί είναι με τη γιαγιά. Να πάρω ένα τηλέφωνο να δω τι κάνουν. «Έλα ναι, όλα καλά; Μπράβο! Κι έφαγε καλά; Μπράβο! Κοιμήθηκε; Μπράβο! Ναι, ναι καλή βόλτα! Κι εμείς μια χαρά!». Ουφ! Εντάξει, όλα καλά.

Κι αφού καταφέραμε να σηκωθούμε και να συρθούμε αγουροξυπνημένοι μέχρι το εστιατόριο, απολαύσαμε φαγητό και αλκοόλ (για τη μαμά που θήλαζε σχεδόν 2 χρόνια, και βάλε και την εγκυμοσύνη, δεν φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό!!!). Φυσικά αργήσαμε να φύγουμε, απολαμβάνοντας τη μουσική, το κρασί και το να μένεις έξω μέχρι αργά το βράδυ χωρίς άγχος και χωρίς να κοιτάς το ρολόι. Γυρίσαμε σπίτι, μετά από μια στάση στο αγαπημένο μας μπαρ, βολτάροντας σαν έφηβα πιτσουνάκια στη νυχτερινή Αθήνα. «Τέλεια, ε;! –Ναι! – Σου έστειλε η μαμά σου; Όλα καλά; – Όλα τέλεια! Κοιμάται ήδη! – Σούπερ! Έχουμε όλο το βράδυ δικό μας!». Μισή ώρα μετά ροχαλίζουμε κι οι δύο στον καναπέ. Ξυπνάμε από το κυριακάτικο φως του ήλιου που μπαίνει στο σαλόνι. Μεταφορά στο υπνοδωμάτιο με το ένα μάτι ανοιχτό. Πετάγομαι από το κουδούνισμα του τηλεφώνου. «Έλα μαμά, τι έγινε; Όλα καλά; Ναι, τι ώρα είναι? ΤΙ?!!!! Ναι, ναι, ελάτε! ΟΚ!».

«Αγάπη ξύπνα! Τι έγινε; Έρχεται το παιδί. Γιατί τι έγινε; Τελείωσε το ρεπό. Καλά πώς πέρασε το ΣΚ; Ροχαλίζοντας! Όχι ρε φίλεεεε.... Ρώτα τη μαμά σου, πότε είναι το επόμενο ρεπό; ”.

«Μπαμπάκααααααα ή(ρ)θα πάλι!!!! (Γι)πούπιιιιιι!!!!! »

 

 

  

✎ Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions 

Ιωάννα Αναγνώστου

Η Ιωάννα πάντα αγαπούσε τις ταινίες που έκρυβαν μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των πρωταγωνιστών. Έτσι η ζωή μια ωραία πρωία αποφάσισε να της δείξει τη διαφορά μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας. Καμία! Απολύτως καμία! Όλα αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν. Αλήθεια στο λέω.
Κάτω από τις πιο αναπάντεχες συνθήκες και μοναδικές στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ, στη γωνία κρύβονται αλλαγή καριέρας, γάμος, κοιλίτσα και πολλές πολλές εκπλήξεις! Νέα σύζυγος, νέα επιχειρηματίας και νέα μαμά...φίλη, κουμπάρα, κόρη κι αδερφή... ε, μια δόση τρέλας πρέπει να την κουβαλάς για να τα βγάλεις πέρα. Για όλα αυτά γράφει... γιατί τα πιο τρελά σενάρια τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή! Stay tuned!

Bright Side of Mom