(1 Ψήφος)

Ευτυχισμένη μαμά

Ευτυχισμένη μαμά


Δεν θα πω ακόμα μία φορά για την ευτυχία που φέρνουν τα παιδιά. Για την απόλυτη πληρότητα που νιώθεις με ένα χαμόγελο, με ένα χάδι, με ένα σκέτο μαμά. 

Θα πω για τη γυναίκα μαμά. Για εκείνη που τα έχει καλά με το εγώ της. Εκείνη που αγαπάει το σώμα της και ας μην είναι πια το κορμί της σφιχτό σαν πρώτα. Εκείνη που μπορεί να χαμογελάσει στον καθρέφτη της. Εκείνη που αφιερώνει έστω και μία ώρα στον εαυτό της. Για εκείνη που ακόμα δεν έχω καταφέρει να γίνω, στο κομμάτι που αφορά να βρω χρόνο για μένα και για τις ανάγκες μου.
Εκείνη που νιώθει ευτυχισμένη όχι μόνο πίσω από το χαμόγελο των παιδιών της. Αλλά ευτυχισμένη ως γυναίκα...

Οι μαμάδες έχουμε ένα κακό ίσως συνήθειο να τα αποδίδουμε όλα στα παιδιά, χάνοντας την ισορροπία μεταξύ μητρότητας και γυναίκας. Από την ώρα που γεννάμε σαν να ξεχνάμε λίγο τα δικά μας θέλω, αν και λογικό εδώ που τα λέμε.

Μία ευτυχισμένη μαμά λοιπόν ή καλύτερα, μία ευτυχισμένη γυναίκα, είναι εκείνη που μπορεί να πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Να μην ξεχνάει τα δικά της θέλω. Να μην ξεχνάει τον εαυτό της.


Τον τελευταίο καιρό με περιτριγυρίζουν διάφορες σκέψεις. Ξαφνικά ένιωσα την επιθυμία να κοιτάξω λίγο τα δικά μου θέλω. Ένιωσα να πνίγομαι και να μην νιώθω πια καλά με τον ίδιο μου τον εαυτό με αποτέλεσμα να μην καταφέρνω να είμαι ισορροπημένη απέναντι στα παιδιά μου, κυρίως. Ένιωσα την ανάγκη να ανακαλύψω τι θα με έκανε ευτυχισμένη, εκτός από τα δύο λατρεμένα μου αγόρια. Έχω κρύψει πολλές φορές την θλίψη μου, και τα θέλω μου πίσω από την ευτυχία που νιώθω μαζί με τα παιδιά μου.

Όμως μία μαμά που δεν είναι ευτυχισμένη μπορεί να έχει ευτυχισμένα παιδιά; Πώς θα τα κάνω να χαμογελούν αν δεν μπορώ να το κάνω η ίδια;


Μετά από ένα γρήγορο συμβούλιο με τον εαυτό μου, αποφάσισα να διεκδικήσω όλα εκείνα που θα με κάνουν χαρούμενη. Που θα μου δώσουν ένα μικρο διάλειμμα και λίγη ενέργεια.
Μα πάνω από όλα χωρίς αυτές τις ρημάδες τις τύψεις.

Και κάπου εκεί λοιπόν που το πήρα απόφαση οι καταστάσεις με κράτησαν και πάλι πίσω. Ένα επαγγελματικό ταξίδι του άνδρα μου, με έκανε να καταλάβω πόσο πολύ αποσυντόνισε τα παιδιά, ποσό δύσκολο είναι για εκείνα να διαχειριστούν την ολιγοήμερη απουσία του ενός γονιού.
Οι ερωτήσεις του μεγάλου που φανέρωναν άγχος. Το συνεχές κρέμασμα του μικρού πάνω μου ακριβώς πάνω στο άγχος του αποχωρισμού που βιώνει ηλικιακά. Με ένα εξάχρονο να αντιδρά σαν έφηβος και ένα μωρό που δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από την αγκαλιά μου, σε βαθμό που η τουαλέτα να φαντάζει ο λόγος να γίνω ευτυχισμένη γυναίκα, μιας και κατάφερε να βρεθεί εκεί μόνη της!

11:30 το βράδυ. Τα μικρά μου κοιμούνται γαλήνια στα κρεβάτια τους. Και εγώ αναρωτιέμαι, πώς μπορεί τελικά μια μαμά να βρει λίγο χρόνο για τον εαυτό της; Πώς μπορεί να γεμίσει τα μικρά εκείνα κενά της γυναικείας της πλευράς;

Οι πρόχειρες λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό φαντάζουν ακατόρθωτες. Νιώθω πως, για μια ακόμη φορά, τα θέλω τα δικά μου θα στριμωχτούν σε ένα συρτάρι μαζί με πολλά-πολλά ακόμα δικά μου πράγματα.

Από την άλλη νιώθω τυχερή που είμαι εδώ σε κάθε τους απαίτηση, σε κάθε τους παράπονο, σε κάθε ανάγκη για μια αγκαλιά. 
Ξέρω πως όλο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα.
Ξέρω πως σε λίγο καιρό πάλι θα ξυπνήσει μέσα μου η ανάγκη να βρω λίγο χρόνο για μένα.
Ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που νιώθει έτσι.
Ξέρω πως η μητρότητα έχει πολλές απαιτήσεις ακόμα και αν χρειαστεί να είσαι μόνο ευτυχισμένη μαμά, αφήνοντας για λίγο ακόμα τις ανάγκες που νιώθει το κορίτσι που κρύβεις μέσα σου.
Κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας , κάπου μεταξύ ενάμιση και έξι (ετών).
Κάπου μεταξύ «πες μπάλα» και γράψε «τόπι», ψάχνω να βρω λίγο χώρο να χωρέσω εμένα.

 

 


► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Ρεγγίνα Μπολιάντς

Ισχυρογνώμων και πολυλογού. Ευαίσθητη και αυστηρή. Δυναμική και σταθερή. Μα κυρίως "των άκρων". Παντρεύτηκε μικρή τον μεγάλο της έρωτα. Αργότερα βρήκε ακόμα μεγαλύτερο, τους δύο της γιους. Η μητρότητα την άλλαξε εντελώς, μεταμορφώνοντάς της σε mamareggina. Λατρεύει τον χειμώνα και τα μαγικά βραδιά του καλοκαιριού. Δεν αντέχει χωρίς επικοινωνία, φίλους και γέλιο. Ζει στον κόσμο της και γουστάρει εκεί. Ονειρεύεται σαν παιδί και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει περήφανη για όσα έκανε.

Bright Side of Mom