(2 ψήφοι)

Το βράδυ που κοιμήθηκε | της Ιωάννας Αναγνώστου

Το βράδυ που κοιμήθηκε | της Ιωάννας Αναγνώστου

 

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά έχω το τέλειο παιδί.
Είμαι σίγουρη πως και το δικό σου τέλειο είναι, και όλα τα παιδιά τέλεια είναι, αλλά το δικό μου ρε παιδί μου, είναι μιλάμε τέλειο!
Όχι που είναι παιδί μου, αλλά είναι αντικειμενικά τέλειο. Το πιστεύω εγώ, ο μπαμπάς, η γιαγιά, ο παππούς, η άλλη γιαγιά, ο άλλος παππούς και οι δύο νονές. Αντικειμενικότατα, η πλειοψηφία δηλαδή.

Και όλα τα τέλεια παιδιά που ομορφαίνουν τη ζωή μας, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, έχουν κάτι κοινό! Πάντα βρίσκουν κάτι να ταλαιπωρούν τη μαμά. Έτσι, για να κάνουν εντύπωση! Λες κι αν κοιμηθούν ή αν φάνε ή αν δεν αρπάξουν κάθε ίωση που κυκλοφορεί, θα τα ξεχάσεις! Μικρά κομπλεξικά τέλεια πλασματάκια μου.

Το δικό μου κουκουβαγιάκι διάλεξε το βασανιστήριο του ύπνου. Κοντεύουμε δύο χρόνια που έχουμε τσακωθεί με τον ύπνο. Αυτό, όχι εγώ! Εγώ καλέ μου ύπνε, αν το διαβάζεις αυτό, σ'αγαπώ και μου λείπεις και δεν αντέχω άλλο μακριά σου και σε παρακαλώ, έλα για λίγο... μοναχά για ένα βράδυ...

Όλα τα δοκιμάσαμε γονείς, φίλοι, παπουδογιαγιάδες, γιατροί, σύμβουλοι θηλασμού... όλοι στο τέλος με κοίταζαν με ένα χαμόγελο συμπάθειας, έγερναν λίγο το κεφάλι, έβγαζαν έναν αναστεναγμό και άκουγα το ίδιο πόρισμα «Υπομονή! Υπομονή και θα μεγαλώσει, είναι στο παιδί.». Το πήρα λοιπόν απόφαση. Θα συνεχίσω να λειτουργώ με δύωρα ύπνου. Θα συνεχίσω να ξυπνάω στο πάτωμα, με ένα παπί μπερδεμένο μέσα στα μαλλιά, ένα μωρομάντηλο στο ένα χέρι και τον κύριο Κροκ τον κροκόδειλο στο άλλο. Θα συνεχίσω να τρέφω αυταπάτες, δοκιμάζοντας όλες τις διαθέσιμες κρέμες για τους μαύρους κύκλους.

Έτσι κι εχθές το βράδυ, οπλίστηκα με τα απαραίτητα σύνεργα ύπνου και 21.00 το αγγελούδι μου κοιμόταν.
Τέλεια! Είχα δύο ώρες να μαζέψω το βομβαρδισμένο τοπίο που αφήσαμε πίσω μας παίζοντας κυνήγι στη ζούγκλα.

23.00: Άκουσες το παιδί; Όχι! Εσύ; Όχι! Ιιιιι τρέξε! Αναπνέει; Αναπνέει! Ουφ! Τι έπαθε; Ξέρω κι εγώ; Δηλαδή κοιμάται; Ναι! Καλά όπου να ΄ναι θα ξυπνήσει. Πάω να κάνω μπάνιο, φώναξέ με!

24.00: Ξύπνησε; Όχι! Τι όχι; Δεν ξύπνησε; Όχι. Είσαι σίγουρος; Ναι. Αναπνέει; Αναπνέει! Ουφ! Να δούμε καμιά ταινία; Όπου να΄ναι θα ξυπνήσει έτσι κι αλλιώς.

02.00: Ωραία ταινία! Ναι. Το παιδί αναπνέει; Αναπνέει. Μήπως έχει πυρετό; Όχι. Βάλε θερμόμετρο. Ορίστε, δεν έχει.

04.00: Μα πώς να κοιμηθώ βρε αγάπη μου; Αφού το παιδί δεν είναι καλά! Γιατί δεν είναι καλά; Αφού δεν έχει ξυπνήσει από τις 21.00! Κάτι έχει το παιδί! Κοιμήσου, καλά είναι, όπου να΄ναι θα ξυπνήσει. Πάω να δω αν αναπνέει. Αναπνέει? Αναπνέει. Κοιμήσου.

06.00: Αγάπη ξύπνα! Τι έγινε; Το παιδί! Τι επάθε, τι έγινε; Μίλα! Κοιμάται! Θα με πεθάνεις! Μα κοιμάται ακόμη σου λέω! Κάτι έχει! Αναπνέει; Αναπνέει. Έχει πυρετό; Όχι. Ε, κοιμήσου!

08.00: Μαμάαααααα μαμάααααααα .... Παιδί μου! Εδώ είμαι! Καρδιά μου! Πώς είσαι; Τι έπαθες; Για μίλα μου, είσαι καλά; Με τρόμαξες! Έλα να σε πάρω αγκαλίτσα βασανάκι μου!
Εντάξει; Ξύπνησε; Ναι!!! Μπράβο! Κοιμήθηκες καθόλου; Όχι! Αλλά θα κοιμηθώ απόψε...

 

Και δεν κοιμήθηκα. Ούτε εγώ, ούτε το κουκουβαγιάκι.
Ύπνε, αν το διαβάζεις αυτό, συγγνώμη. Γύρνα πίσω. Σε παρακαλώ.
Δεν φοβάμαι πια. Εσένα θέλω μόνο.


 Top Stories:

► Πες ένα μπράβο ρε γαμώτο

► Γράμμα σε όλες τις κουρασμένες μαμάδες εκεί έξω 


 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

►  Share Your Story & Join Our Team! 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 Terms & Conditions

Ιωάννα Αναγνώστου

Η Ιωάννα πάντα αγαπούσε τις ταινίες που έκρυβαν μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των πρωταγωνιστών. Έτσι η ζωή μια ωραία πρωία αποφάσισε να της δείξει τη διαφορά μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας. Καμία! Απολύτως καμία! Όλα αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν. Αλήθεια στο λέω.
Κάτω από τις πιο αναπάντεχες συνθήκες και μοναδικές στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ, στη γωνία κρύβονται αλλαγή καριέρας, γάμος, κοιλίτσα και πολλές πολλές εκπλήξεις! Νέα σύζυγος, νέα επιχειρηματίας και νέα μαμά...φίλη, κουμπάρα, κόρη κι αδερφή... ε, μια δόση τρέλας πρέπει να την κουβαλάς για να τα βγάλεις πέρα. Για όλα αυτά γράφει... γιατί τα πιο τρελά σενάρια τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή! Stay tuned!

Bright Side of Mom