(2 ψήφοι)

Σχολικό Ημερολόγιο μαμάς πρωτακίου: Μα τι λένε τόση ώρα; | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

Σχολικό Ημερολόγιο μαμάς πρωτακίου: Μα τι λένε τόση ώρα; | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

Το σημείωμα στο τετράδιο εργασιών μάς έδινε ραντεβού για τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Η πρώτη προσωπική ενημέρωση για τα πρωτάκια μας. Η πρώτη εικόνα από την πλευρά της δασκάλας. Επειδή τα πιτσιρίκια είναι πολλά, οι γονείς χωρίστηκαν και μοιράστηκαν στις μέρες. Στο γκρουπ μου είμαστε 8 άτομα. Το πρώτο πράμα που μας είπε η δασκάλα ήταν: «Μην ανησυχείτε δε θα σας καθυστερήσω, δεν έχουμε άλλωστε πολλά να πούμε, ακόμη είναι πολύ αρχή!»


Αγαπητή μου δασκάλα,
Γιατί μου το χαλάς; Είναι πρωτάκια και πολλοί από μας που το πρωτάκι μας είναι το μεγαλύτερο παιδί μας δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό και είμαστε γεμάτοι απορίες. Μπορεί να μην έχεις εσύ πολλά να μας πεις, έχουμε όμως εμείς πολλά να ρωτήσουμε. Δεν ήρθαμε για να σε «βομβαρδίσουμε», ούτε για να σου πούμε πώς θα κάνεις τη δουλειά σου. Ήρθαμε όμως για να μας βοηθήσεις να είμαστε δίπλα σου αλλά και δίπλα τους σ' αυτό το ταξίδι! Να μας πεις, πώς θα γίνει να τα βοηθάμε με τρόπο τέτοιο που να μη σε ακυρώνει, αλλά και να σε παρακαλέσουμε να τα βοηθάς κι εσύ να έχουν μια πραγματική εικόνα. Μπορεί να είναι μικρά αλλά πίστεψέ με, θα το αντέξουν αν μια μέρα δεν πάρουν "Μπράβο" γιατί τα τα γράμματά τους δεν ήταν όπως έπρεπε. Και το "Πολύ Καλά" μια χαρά είναι άλλωστε, απλά τα βοηθάει να κάνουν το διαχωρισμό και να αποφασίσουν για την εικόνα της δουλειάς τους. Έχεις πολλά και διαφορετικά πιτσιρίκια το καταλαβαίνω. Σίγουρα όμως η δουλειά σου θα γίνει ευκολότερη με τους γονείς βοηθούς – κέρδισέ μας, για να βγουν αυτά νικητές!


Οι γονείς, μπαίνουν μέσα αλφαβητικά. Έχει περάσει κάποια ώρα, είμαστε στους μισούς και ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες: «Μα καλά τι κάνουν τόση ώρα;», «Καλά πού είπε ότι δε θα μας καθυστερήσει!», «Και σιγά την ενημέρωση, αφού ακόμη τίποτα δεν έχουν μάθει!!!», «Ουφ, κάθε φορά τα ίδια. Το δεύτερο είναι τα θυμάμαι από το πρώτο – κι εγώ άλλωστε εκπαιδευτικός είμαι, σιγά!»


Αγαπητέ μου γονιέ,
Εσύ κι αν μου το χαλάς!!! ΟΚ, μπορεί να αναγκάστηκες να πάρεις άδεια από τη δουλειά σου, μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις παραπάνω το απόγευμα για να καλύψεις την αργοπορία σου. Ή πάλι μπορεί το πρωτάκι σου να είναι το δεύτερο ή το τρίτο παιδάκι σου και να νιώθεις σίγουρος για το αν και πώς μπορείς να το βοηθήσεις. Σε παρακαλώ όμως, σκέψου! Αντί να γκρινιάζεις που η δασκάλα σε καθυστερεί, νιώσε χαρούμενος για το χρόνο που σου δίνει. Εκμεταλλεύσου την αναμονή να σκεφτείς τι είναι αυτό που δυσκολεύει, προβληματίζει ή και ενθουσιάζει το πρωτάκι σου, ώστε να το συζητήσεις μαζί της και να βγει κάτι καλό και για τα 24. Μίλα με τους γονείς γύρω σου που κι αυτοί περιμένουν, πού ξέρεις, μπορεί να σας απασχολούν τα ίδια άγχη ή μπορεί κάποιος να σου προτείνει κάτι που θα σε διευκολύνει ή μπορεί εσύ να βοηθήσεις κάποιον. Μόνο καλό θα βγει αν για μια, δύο ώρες που θα κάτσεις στο σχολείο εμπλακείς πραγματικά. Και εσύ θα έχεις καλύτερη εικόνα, και η δασκάλα θα μπορέσει να σε κατατοπίσει ουσιαστικότερα αλλά και το παιδί σου θα δει στην πράξη ότι σπίτι και σχολείο δεν είναι 2 ξεκομμένα πράγματα αλλά ενιαία κομμάτια της οικογενειακής ζωής.


Έρχεται η σειρά μου, ευτυχώς στο τέλος, για να μην έχω και το άγχος ότι καθυστερώ τον επόμενο.


Αγαπητή μου δασκάλα,
Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Ευχαριστώ που ξεκίνησες μιλώντας μου για την προσαρμογή και τη συνολική στάση του παιδιού μου και της τάξης και όχι με το αν και πόσο γρήγορα θα μάθουν να διαβάζουν. Καλή μας χρονιά και καλή μας συνεργασία. Ευχαριστώ που συζήτησες με το παιδί μου με βάση τα όσα συζητήσαμε και ως δια μαγείας οι αντιστάσεις και οι αντιρρήσεις σε πράγματα που έλεγα εξαφανίστηκαν και αντί να μου λέει «βαριέμαι» μου δείχνει χαρούμενη τι έμαθε, τι έφτιαξε μαζί σου!

Γκρινιάζουμε και αγχωνόμαστε για όλους και όλα εκτός από τον εαυτό μας. Κι εγώ ακόμη που τα είχα όλα αυτά στο μυαλό μου, πήγα με σκοπό να «γκρινιάξω» για κάποια πράγματα που μου φάνηκαν περίεργα από τις καθημερινές διηγήσεις της Λένας. Ευτυχώς, περίμενα να ακούσω και να δω την προσέγγιση της δασκάλας πρώτα. Είχα και πρόσφατο στο μυαλό μου αυτό το εξαιρετικό άρθο της Δήμητρας Τριανταφύλλου από το Taλk που αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όπως και με όλα τα υπόλοιπα, αν δεν αλλάξει πρώτα η στάση του καθενός, δε θα αλλάξει τίποτα! Και για να αλλάξει η στάση μας, πρέπει να αλλάξουμε οι ίδιοι. Ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μαζί!

 

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη

Είμαι η Πολυάννα, κατά κόσμον Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη. Γυναίκα του Βασίλη, Μαμά της Λένας, του Προκόπη και του Γιώργη, καλός και υπομονετικός ακροατής. Ψάχνω πάντα τη χαρά και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων εξού και Πολυάννα:) Επειδή είμαι φύσει κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει πολύ να γράφω και να μοιράζομαι σκέψεις, γεγονότα και εμπειρίες αλλά και την άποψη μου για πράγματα που έκανα, δοκίμασα, είδα κλπ. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στον τομέα της οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων, αποφάσισα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το πλέξιμο, το πάτσγουορκ, τη ζαχαροπλαστική και τις κατασκευές παντός είδους. Σα φυσική συνέχεια των hobby μου, μπήκε στη ζωή μου η MarMaLenaκι έτσι πλέον δουλεύω από το σπίτι.

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom