(8 ψήφοι)

Πώς να μεγαλώσετε το παιδί σας, μέσω του διαδικτύου | Ελίνα Οικονομοπούλου

Πώς να μεγαλώσετε το παιδί σας, μέσω του διαδικτύου | Ελίνα Οικονομοπούλου

Αυτό που με τρόμαξε περισσότερο διαλέγοντας τον τίτλο, ήταν μήπως κάποιος ανοίξει το post γιατί θα περίμενε πράγματι να μάθει πληροφορίες, μυστικά και τρικς για το πώς να μεγαλώσει το παιδί του μέσα από το Internet.

Γεννήθηκα στις αρχές του '80 και οι γονείς μου με μεγάλωσαν αυθόρμητα. Η απουσία υπολογιστών και ιντερνετ, έκανε όχι μόνον εμάς τα παιδιά να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις και ουσιώδεις δραστηριότητες, αλλά και τους γονείς μας να μας μεγαλώσουν με αυθορμητισμό και ένστικτο.

Τα νέα της εγκυμοσύνης μου, με έκαναν από την επόμενη κιόλας ημέρα να εγγραφώ σε όλα τα Sites, blogs και group στο facebook, ώστε να ενημερώνομαι για την εξέλιξη και την πορεία της, μέσα από αυτά! Έριχνα κλεφτές ματιές στα παρακάτω για να ξέρω τι με περιμένει και φυσικά διάβαζα τις απορίες και τα σχόλια με ευλάβεια.

Όταν γέννησα και μετά διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά! Αυτά που διάβαζα μέσα στις διάφορες ομάδες έως και με εξόργιζαν. Δεν υπήρχαν μόνο «ειδικοί» σε θέματα ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης αλλά και σε σοβαρά θέματα υγείας. Μια μητέρα ρώτησε τις υπόλοιπες της ομάδας, τι θα έπρεπε να κάνει όταν το παιδί της έπεσε με το κεφάλι κι έτρεχε αίμα από κάπου (!) και περίμενε οδηγίες από την ομάδα. Από κάτω εκατοντάδες σχόλια και συμβουλές για το τι να κάνει. Διάβασα κάποια αλλά σταμάτησα γιατί φοβήθηκα μη δω σαν απάντηση... το ξεμάτιασμα!!! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αντί να βουτήξει το παιδί και να πάει στο γιατρό, αυτή η μητέρα ζητούσε οδηγίες από μια ομάδα στο διαδίκτυο.

Μανάδες ψυχραιμία! Καμία άλλη μαμά δεν ξέρει καλύτερα από εμάς τις ίδιες τι πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας. Αυτό είναι έμφυτο και ανθίζει μέσα μας, σχεδόν από τη μέρα που γεννάμε... οκ ίσως να αργήσει λίγο... βασικά κάπου εκεί μέσα μας είναι... τέλος πάντων όταν το χρειαστούμε βγαίνει από μόνο του!

Αρχικά για ό,τι έκανα ή μάλλον δεν έκανα, ένιωθα ενοχές. Τριγύρω διάφορες απόψεις. Υπέρ, κατά, ανά, δια... όλα!!! Έπρεπε να διαλέξεις σε ποια ομάδα πρέπει να ενταχθείς, ακολουθώντας φανατικά, απόψεις και ιδεολογίες!

Ε, κι εγώ διάλεξα... Επέλεξα λοιπόν να μεγαλώσω το παιδί μου όπως τότε... τότε που η ησυχία των μέσων σε άφηνε να ακούσεις το ένστικτό σου... Επιλέγω λοιπόν να χρησιμοποιήσω (όπως θεωρώ) σωστά όλα τα μέσα που η εποχή μας προσφέρει, για να διευκολυνθώ και απαγορεύω στον εαυτό μου να ακολουθήσει φανατικά οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με το πώς θα μεγαλώσω τον γιο μου!

Η καταπίεση που νιώθουμε οι γονείς, για το αν κάνουμε κάτι σωστά ή λάθος και οι τύψεις που μας κάνουν άλλοι να αισθανόμαστε, είναι βέβαιο ότι περνάνε στο παιδί μας. Σε καμία περίπτωση δε θα δώσω συμβουλές σε κανέναν και για τίποτα... ένα μόνο θα πω και θα σωπάσω... μην παθιάζεστε και μην επιτρέπετε να εξαρτάται η συμπεριφορά σας από συζητήσεις του διαδικτύου. Στην πραγματική ζωή, όλοι αυτοί οι συμβουλάτορες του διαδικτύου, θα ήταν απέναντι σας και θα σας κουνούσαν το δάχτυλο μπροστά στη μούρη σας... βέβαια αν αυτό σας αρέσει συνεχίστε... Γούστα είπε ο πίθηκος, κι έφαγε το σαπούνι!

Ααααα επίσης θέλω να πω, ότι κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει καμία συνομωσία γιατρών, ειδικών και γενικά του σύμπαντος για να καταστρέψουμε τα παιδιά μας. Ίσως όμως αν δεν βάλουμε μπρος την κριτική μας σκέψη, καταστραφούμε εμείς οι γονείς!

 

 

[photo via]

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Ελίνα Οικονομοπούλου

Γεννήθηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις αρχές του 80 και τα παιδικά μου ινδάλματα ήταν η Candy Candy και η Jem! Από μικρή ήθελα να κάνω τον κόσμο ομορφότερο και περνώντας από σπουδές και μεταπτυχιακά σε θετικές επιστήμες και διοίκησης επιχειρήσεων, κάνω πια αυτό που μου αρέσει περισσότερο και ομορφαίνω τον κόσμο μέσα από το μακιγιάζ!
Ο ερχομός του γιου μου, έφερε στη ζωή μου τα πάνω κάτω... μαζί του ήρθαν και συναισθήματα που δεν μπορώ να ονομάσω ή να περιγράψω... Βλέπω, αγγίζω, ακούω, γεύομαι διαφορετικά...
Λατρεύω να χορεύω και να τραγουδάω μαζί του και πνίγομαι από αγάπη κι ευτυχία όταν τον βλέπω να κουβαριάζεται με τον πατέρα του! Η ευτυχία μου, βρίσκεται στα αγουροξυπνημένα μάτια τους! Μη με ενοχλείτε! Ζω στον υπέροχο κόσμο μου!!!

Bright Side of Mom