(4 ψήφοι)

Μικρά tips για την επιλογή εξωσχολικών δραστηριοτήτων

Μικρά tips για την επιλογή εξωσχολικών δραστηριοτήτων

Ζωγραφική, ακαδημίες ποδοσφαίρου ή κολύμβησης, μπαλέτο, μουσική προπαιδεία, θεατρικό παιχνίδι... είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που βρίσκουμε σε διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια. Σίγουρα κάτι απ' όλα μπορεί να ενδιαφέρει το παιδί σας. Τι πρέπει όμως να σκεφτούμε και να προσέξουμε κατά την επιλογή της εξωσχολικής δραστηριότητας;

1. Κάντε μια έρευνα για το τι δραστηριότητες υπάρχουν στην περιοχή που μένετε. Είναι σαφώς προτιμότερο να βρείτε κάτι κοντά στο σπίτι σας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να κάνετε μεγάλες αποστάσεις χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
2. Μιλήστε με άλλες μητέρες φίλων του παιδιού σας για το τι έχουν επιλέξει τα παιδιά τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια εικόνα σχετικά με τα προγράμματα που υπάρχουν και το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι άλλοι γονείς.
3. Μια καλή περίπτωση θα είναι να επιλέξει το παιδί σας μια δραστηριότητα μαζί με κάποιον φίλο του. Έτσι θα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα από άποψη χρόνου αφού θα μοιράζεστε τις διαδρομές με τους άλλους γονείς
4. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα που προσφέρει ο δήμος σας. Τις περισσότερες φορές τα προγράμματα αυτά είναι πολύ πιο οικονομικά.
5. Προσπαθήστε να αφήσετε στο παιδί σας την επιλογή δραστηριότητας. Σκοπός είναι να το ευχαριστεί ανεξάρτητα του αν εσείς θεωρείτε χρήσιμη ή όχι τη συγκεκριμένη ενασχόληση. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα χόμπι.
6. Μην φορτώσετε πολύ το πρόγραμμα του παιδιού. Επιλέξτε 1 ή 2 δραστηριότητες μέσα στην εβδομάδα. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί έχει ανάγκη από ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι. Αν κάνει πολλά πράγματα διακινδυνεύετε να κουραστεί γρήγορα και να τα εγκαταλείψει.
7. Υπολογίστε καλά το χρόνο που θα χρειάζεστε για τη δραστηριότητα του παιδιού σας σε σχέση και με το δικό σας ημερήσιο πρόγραμμα. Έτσι θα οργανωθείτε κι εσείς καλύτερα και δεν θα νιώθετε σαν κυνηγημένη ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις που έχετε στη διάρκεια της ημέρας.
8. Ό,τι κι αν επιλέξει το παιδί σας, ζητήστε να παρακολουθήσει ένα δοκιμαστικό μάθημα προτού προχωρήσετε στην εγγραφή. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το αν του αρέσει και το ικανοποιεί.
9. Τα περισσότερα προγράμματα εξωσχολικών δραστηριοτήτων έχουν κάποια 3μηνα ή μεγαλύτερης διάρκειας πακέτα τα οποία είναι πιο οικονομικά από το να επιλέξετε να πληρώνετε με το μήνα. Παρόλο που η έκπτωση αυτή μπορεί να είναι ελκυστική, καλύτερα αρχικά να επιλέξετε μια μηνιαία συνδρομή. Έτσι θα δείτε πρώτα τη διάθεση του παιδιού να συνεχίσει το πρόγραμμα κι αναλόγως θα επιλέξετε στη συνέχεια ένα πακέτο που σας ταιριάζει.

Και τι κάνει η μαμά όσο το αγγελούδι της απασχολείται; Μια καλή ιδέα είναι να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο, ή ακόμη να ρωτήσετε αν στον ίδιο χώρο υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε κι εσείς κάποιο μάθημα. Έτσι η αναμονή αποκτά και για σας ενδιαφέρον.

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

 

Φανή Παναγιωτοπούλου

Λατρεύει τα παιδιά γι' αυτό και επέλεξε να εργαστεί με παιδιά διδάσκοντας ξένες γλώσσες και μαθαίνοντας τους ό,τι περισσότερο μπορούσε για τον κόσμο. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια Μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών Γαλλικής γλώσσας του ΕΑΠ. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Σαν καλό κορίτσι εκτός από τα γαλλικά φρόντισε να ολοκληρώσει και τις σπουδές στο πιάνο. Της αρέσει η μουσική, οι εκδρομές και το διάβασμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, 5 και 2 ετών.

Top5
Kid Rock

Της ...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom