(0 ψήφοι)

Η μέθοδος του Π. : Ο χαμένος νικητής | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

Η μέθοδος του Π. : Ο χαμένος νικητής | της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη

Από τότε που έγινα μαμά, δε σταματώ να εκπλήσσομαι με το πόσο αγνά και ταυτόχρονα εφευρετικά είναι τα παιδιά και τι φοβερές στροφές παίρνει το μυαλό τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν πράγματα και καταστάσεις που θεωρητικά θα μπορούσαν να τα στρεσάρουν ή να τα στεναχωρήσουν.

Και τι εννοώ; Επεξήγηση με παράδειγμα από το Πολυαννόσπιτο (το δικό μας ντε): Τα μεγάλα, είναι πια σε μια ηλικία που παίζουν επιτραπέζια. Μάλιστα, είναι ένας εύκολος αλλά και ευχάριστος τρόπος να απασχοληθούν ταυτόχρονα οπότε κι εγώ τα ενθαρρύνω και τους το καλλιεργώ. Άλλωστε ως παιδί κι εγώ έχω περάσει άπειρες ώρες με όλων των ειδών τα επιτραπέζια.

Πέρσι το Πάσχα λοιπόν, μύησα τα παιδιά στη χαρά του UNO! Ελάτε τώρα, όλοι το ξέρετε δε μπορεί. Κι εκεί που παίζουμε όλο χαρά και δως' του «Πάρε 4 Λένα!», «Uno! Uno! Θα κερδίσω!», «Χάνεις τη σειρά σου νια νια νια νια νια!» σκέφτομαι από μέσα μου ότι είναι κι ευκαιρία να τεστάρω η μάνα πως αντιδρούν τα παιδιά μου όταν δεν κερδίζουν και τα δίνω όλα για να τα κερδίσω. Δε θέλω να σκεφτείτε ότι το έκανα για μένα, ο σκοπός ήταν εκπαιδευτικός λέμε! Άλλωστε, δεν είμαστε από αυτούς που «στήνουν» τα παιχνίδια, το φλουρί στη βασιλόπιτα κλπ.
Κερδίζω λοιπόν θριαμβευτικά και τους λέω: «Κέρδισα! Για να δούμε τώρα ποιος θα είναι δεύτερος, συνεχίστε». Ο Π. αρχίζει να τραγουδάει και να χορεύει πανευτυχής: «Κέρδισε η μαμά! Κέρδισε η μαμά!» Η Λ. στραβώνει λίγο αλλά δεν πτοείται. «Τώρα θα δεις!» του λέει «Πάρε 4 και uno! Θα σε κερδίσω, θα είσαι χαμένος!» Κάπου εκεί σκέφτομαι ότι ΟΚ, καλά διασκεδάσαμε τόση ώρα, τώρα θα αρχίσει το δράμα του Π.

Και τότε... μαγεία! Ο Π. αρχίζει και πάλι να φωνάζει χαρούμενος: «Ναι! Πήρα 4!!! Ναι! Ναι! Θα χάσω Γιούπι! Γιούπι! Γιούπι!» Πάει, βαριά την πήρε την ήττα το αγόρι μου λέω και τον ρωτάω αφού όλοι τον κοιτάμε απορημένοι: «Ήθελες να χάσεις Π. Μου;»

Δώστε βάση τώρα στην απάντηση:
«Ναι μαμά! Όποιος χάνει σ'αυτό το παιχνίδι έχει μείνει τελευταίος, άρα παίζει την πιο πολλή ώρα! Έτσι, θέλω να χάνω όταν παίζουμε uno για να παίζω πιο πολύ!!! Μου αρέσει πολύ το UNO»


Είπατε κάτι;;;
Περιττό να σας πω ότι όλες οι υπόλοιπες μέρες με το UNO κύλησαν σε αυτό το κλίμα, όπου όταν δίναμε στον Π. κάρτα τύπου πάρε 2 κλπ. κάναμε πάρτι, γέλια και χαρές. Και να σας πω και κάτι; Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα και με άλλα παιχνίδια. Στο Φιδάκι ας πούμε, την προηγούμενη εβδομάδα, 3 θέσεις πριν μας κερδίσει πέφτει σε φίδι και γυρνάει στην αρχή του ταμπλό. Κι ενώ στιγμιαία πάει να βουρκώσει, το σκέφτεται λίγο και ξαφνικά φωνάζει: «Ναι! Πάλι στην αρχή, θα παίξω κι άλλο, γιούπι!»

Και δεν είναι ότι αν κερδίσει δεν του αρέσει ή απογοητεύεται, όοοοχι αντιθέτως κι όταν κερδίζει πάρτι κάνει, είναι ότι ζει το παιχνίδι κι εγώ αυτό το χαίρομαι όσο τίποτα άλλο! Και ανταγωνιστικός γίνεται, και να κερδίσει προσπαθεί, αλλά παίζει πάντα σύμφωνα με τους κανόνες και αν δεν του βγει πάλι βρίσκει ένα λόγο να είναι ευχαριστημένος.


Οπότε, αν το βλαστάρι σας, συγχύζεται όταν χάνει σας προτείνω τη μέθοδο του Π. που κάνει το χαμένο..... νικητή!!!

Εγγυημένο αποτέλεσμα και διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Καλά παιχνίδια!

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη

Είμαι η Πολυάννα, κατά κόσμον Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη. Γυναίκα του Βασίλη, Μαμά της Λένας, του Προκόπη και του Γιώργη, καλός και υπομονετικός ακροατής. Ψάχνω πάντα τη χαρά και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων εξού και Πολυάννα:) Επειδή είμαι φύσει κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει πολύ να γράφω και να μοιράζομαι σκέψεις, γεγονότα και εμπειρίες αλλά και την άποψη μου για πράγματα που έκανα, δοκίμασα, είδα κλπ. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στον τομέα της οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων, αποφάσισα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το πλέξιμο, το πάτσγουορκ, τη ζαχαροπλαστική και τις κατασκευές παντός είδους. Σα φυσική συνέχεια των hobby μου, μπήκε στη ζωή μου η MarMaLenaκι έτσι πλέον δουλεύω από το σπίτι.

Top5
Kid Rock

Της ...

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom