(6 ψήφοι)

Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Είδα πρόσφατα ένα υπέροχο βίντεο όπου ένας 7χρονος και ένας 64χρονος κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο για να κάνουν ερωτήσεις για το νόημα της ζωής. Μέσα από όλη αυτή τη φαινομενικά απλή συζήτηση προκύπτουν κάποια πολύ σοβαρά συμπεράσματα για τη ζωή.

Ο 64χρονος ρωτά και ο 7χρονος απαντά.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα του να είσαι νέος;

- Έχεις πολλές εργασίες από το σχολείο, για το σπίτι.

Εύχεσαι να ήσουν μεγάλος;

- Θα μου άρεσε γιατί θα μπορούσα να αγοράζω όλα τα πράγματα που θέλω.

Θα ερωτευτείς; Πώς πιστεύεις ότι θα είναι;

- Δεν ξέρω, θα κάνω παιδιά, θα ΄χει πλάκα, ακόμα κι αν θα χρειάζεται να του αλλάζω την πάνα. Θα έχει πλάκα. Αλλά αν κλαίει;

Τι ξέρεις για την αγάπη;

Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, μου αρέσει η οικογένειά μου.

 

Ο 7χρονος ρωτά και ο 64χρονος απαντά.

Ποιο είναι το πιο κακό του να είσαι μεγάλος;

- Το να μην μπορείς να κάνεις πράγματα που μπορούσες να κάνεις όταν ήσουν νέος επειδή το σώμα σου γίνεται δύσκαμπτο και αρρωσταίνεις πιο συχνά.

Εύχεσαι να ήσουν νέος και γιατί;

- Το ωραίο πράγμα του να είσαι νέος είναι ότι έχεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα. Να παίζεις παιχνίδια. Όταν ήμουν νέος μπορούσα να χρησιμοποιήσω περισσότερο τη φαντασία μου.

Ερωτεύτηκες ποτέ; Πώς ήταν;

- Ναι, ήταν διαφορετικό για μένα. Δεν παντρεύτηκα γιατί η σύντροφός μου πέθανε. Αρρώστησε και πέθανε.

- Θα κλάψω, λέει ο 7χρονος (και όντως δακρύζει).

- Όχι μην κλάψεις, του απαντά ο 64χρονος. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή, έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ξέρεις, οι αναμνήσεις ζουν μέσα στο μυαλό σου. Μπορείς να κρατήσεις όλα τα καλά πράγματα και αυτό είναι το σημαντικό.

 

Η συμβουλή που έδωσε ο ένας στον άλλο.

64χρονος: Η συμβουλή που θα σου έδινα είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνεις πλούσιος για να είσαι ευτυχισμένος. Κάνε τα πράγματα που θέλεις για να είσαι ευτυχισμένος. Γιατί όταν εσύ είσαι χαρούμενος, όλοι οι άλλοι θα είναι χαρούμενοι. Να είσαι ο εαυτός σου, μην περιμένεις από τους άλλους να σου πουν πώς θα είσαι.

7χρονος: Να είσαι φυσιολογικός, να μην είσαι ανόητος, να μην κάνεις εκφοβισμό. Οι άνθρωποι που γνωρίζω στο σχολείο, όπως ο φίλος μου ο Αλεξ, κάθε φορά που πληγώνεται εγώ τον αγκαλιάζω. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει κάτι.

 

Η σκηνή κλείνει με μια αυθόρμητη κίνηση του Σον, διδάσκοντάς μας ένα σημαντικό και απλό μάθημα ανθρωπιάς που δυστυχώς ξεχνάμε.

Αλήθεια, για σένα, ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Δες το βίντεο (είναι μόνο 4') και σκέψου τι θα απαντούσες εσύ σε ένα παιδί. 

 

[το βίντεο ανέβηκε στο Facts]

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Top5
Kid Rock

Της ...

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom