(11 ψήφοι)

Σούπερ μεταλλαγμένες ψείρες ζουν ανάμεσά μας | της Μυρτώς Αθανασοπούλου

Σούπερ μεταλλαγμένες ψείρες ζουν ανάμεσά μας | της Μυρτώς Αθανασοπούλου

Παρόλο που ως παιδί πέρασα όλο σχεδόν το δημοτικό και το μισό γυμνάσιο συντροφιά με εκατοντάδες μικροσκοπικά pet στο κεφάλι μου, όταν έστειλα το δικό μου παιδί στο σχολείο ήμουν εντελώς αμέριμνη σχετικά με το φλέγον θέμα της ψείρας. Είχα άλλα στο... κεφάλι μου. Αν θα του αρέσει το σχολείο, αν θα προσαρμοστεί, αν διάλεξα το σωστό σχολείο, πώς θα μάθει το μοναχοπαίδι μου να μοιράζεται την προσοχή των μεγάλων, πόσες αρρώστιες θα μου κουβαλήσει στο σπίτι (πολλές), και άλλα τέτοια πρωτότυπα. Το θέμα όμως της ψείρας ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό. Μέχρι εκείνη την αποφράδα μέρα που στο τετράδιο του παιδικού σταθμού είδα γραμμένες τις λέξεις «Παρουσιάστηκε κρούσμα ψειρών στο σχολείο. Να βάζετε αντιφθειρική λοσιόν προληπτικά».

Αυτές οι δυο προτάσεις με πήγαν χρόνια πίσω και το πρώτο πράγμα που θυμήθηκα ήταν εκείνο το σαμπουάν στο μουσταρδί μπουκάλι που μας βάζανε και που η βρώμα του μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα. Θυμήθηκα και το χτενάκι με τα πολύ λεπτά δόντια που χωνόταν μέσα στα μαλλιά μου -απ' τα οποία είχα και πολλά και κατσαρά- και για να βγει χύνονταν άπειρα δάκρυα, κι απ' τον χτενίζοντα κι απ' τον χτενιζόμενο. Θυμήθηκα και το ξίδι. Ποτάμια το ξίδι. Τάξεις δημοτικού ολόκληρες μοσχοβολούσαν (ή βρομοκοπάγανε, όπως το πάρει κανείς) σαν μαρουλοσαλάτες. Και παρ' όλα τα χημικά, τα καθημερινά χτενίσματα και τα γιατροσόφια, οι ψείρες εκεί, απτόητες, κόβανε βόλτες στα κεφάλια μας ευτυχισμένες. Κι αν κατά τύχη κατάφερνε κανένα παιδί να τις ξεφορτωθεί, δεν πρέπει να πέρναγε μήνας και έφερνε απ' το σχολείο μια ολοκαίνουργια αποικία, για έναν νέο κύκλο οικογενειακής διασκέδασης.

 

Όλα αυτά τα θυμήθηκα μέσα σε δευτερόλεπτα και για πότε έκλεισα το τετράδιο, για πότε άρπαξα τα κλειδιά μου και για πότε έφτασα στο φαρμακείο δεν το κατάλαβα. Ζήτησα μια αντιφθειρική λοσιόν για πρόληψη και έκανα πως δεν είδα το κοροϊδευτικό χαμόγελο της φαρμακοποιού. Η εν λόγω αράδιασε πάνω στον πάγκο της πέντε έξι μπουκάλια και με ρώτησε ποιο θέλω. Με το μυαλό μου στη φρικαλέα μυρωδιά του σαμπουάν των παιδικών μου χρόνων, άρχισα να διαβάζω τις ετικέτες.

Αυτό που έψαχνα, βασικά, ήταν η λέξη «φυτικό», οπότε στο πρώτο μπουκάλι που το έγραφε σταμάτησα και συνέχισα να διαβάζω. Προστασία για 12 ώρες, δηλαδή όλη μέρα στο σχολείο και βάλε, έγραφε το Apaisyl Poux Prevention, δοκιμασμένο κάτω από παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο ήταν, το βούτηξα κι έφυγα τρέχοντας. 

apaisyl poux prevention spray HD2

 

Επειδή είμαι και ψύχραιμη μάνα, με το που γύρισα σπίτι, διέκοψα την Μπουτίκ της Μίνι που παρακολουθούσε με πάθος το βλαστάρι μου και του είπα με ένα τεράστιο χαμόγελο:
«Έλα να σου βάλω αυτό το καταπληκτικό καλλυντικό για τα μαλλιά! Θα τα κάνει να δυναμώσουν και να αστράφτουν!». Το έρμο πλάσμα με κοίταξε παραξενεμένο, κάτι πήγε να ψελλίσει, αλλά συνέχισα με παλαβό ενθουσιασμό: «Έλα! Θα δεις τι ωραία που θα γίνουν τα μαλλιά σου! Κι η Μίνι τέτοιο βάζει κάθε πρωί!».

xpert poux boxes 600Χ400 

Και κάθισε το πλασματάκι μου ακούνητο όση ώρα το ψέκαζα με το σπρέι (ευτυχώς δεν μύριζε δυσάρεστα), κάθισε να το χτενίσω με το ειδικό όργανο βασανιστηρίων, ε, χτενάκι ήθελα να πω, που το πήρα για να ρίξω ένα προληπτικό χτένισμα και να ξαναθυμηθώ τα νιάτα μου, και θαύμασε μαζί μου τα μαλλιά του μετά την εφαρμογή του «καλλυντικού», που ευτυχώς στέγνωσε πολύ γρήγορα και δεν άφησε καμία λιπαρότητα.

Αφού τελειώσαμε, μπήκα στο site της Apaisyl να διαβάσω και να βεβαιωθώ ότι το είχα χρησιμοποιήσει σωστά, γιατί... είμαι και ψείρας. Διάβασα λοιπόν ότι το σπρέι περιέχει ένα μοναδικό φυσικό στοιχείο, το Citriodiol, που είναι φυτικό εκχύλισμα από ευκάλυπτο. Η δράση του κατά των ψειρών για 12 ώρες έχει αποδειχθεί επιστημονικά με δοκιμή σε ζωντανές ψείρες (μπλιαχ) κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Το καλό με το σπρέι της Apaisyl είναι ότι αρκεί ένα γρήγορο ψέκασμα, γιατί το τελευταίο πράγμα που έχω όρεξη να κάνω στις 7:30 η ώρα το πρωί είναι να κυνηγάω το παιδί γύρω γύρω για να του πασπατεύω με τις ώρες το κεφάλι.

poux bottle half half

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι ψείρες έχουν αναπτύξει αντίσταση στις κλασικές θεραπείες που περιέχουν εντομοκτόνα, πράγμα που σημαίνει ότι, λόγω γενετικής μετάλλαξης, οι ψείρες έχουν βρει τρόπο να επιβιώνουν σε αγωγές που παλιότερα ήταν αποτελεσματικές. Δηλαδή τα παιδιά δεν κουβαλάνε στα κεφάλια τους απλές, ταπεινές, τυχαίες ψείρες, αλλά σούπερ μεταλλαγμένες ψείρες! Χ-ψείρες! Τι να σου κάνει η έρμη μάνα απέναντι σε τέτοιον φοβερό εχθρό; Οπότε, έλαβα μέρος και στον διαγωνισμό μέσω του app της Apaisyl στο Facebook, μπας και κερδίσω την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων για να είμαι πλήρως εξοπλισμένη.

 

[Παίξε αν θέλεις κι εσύ εδώ: poso_psiras_eisai]

poso pseiras eisai

 

Μέχρι στιγμής ο εχθρός έχει αναχαιτιστεί επιτυχώς, αλλά κάθε πρωί, πριν έρθει το σχολικό και πριν από τον τσακωμό για τα κοτσιδάκια, κάνουμε αυτή τη δουλειά για να πολεμήσουμε τους αηδιαστικούς μικροσκοπικούς μεταλλαγμένους, βάζουμε το σούπερ καλλυντικό για να δυναμώνουν τα μαλλιά και έχουμε το κεφάλι μας κυριολεκτικά ήσυχο!

 

 

 

 

 

 

*BrightPost: Αναρτήσεις σαν αυτή, όπου προτείνουμε προϊόντα που αγαπάμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά και ιδέες που μας ενθουσιάζουν, γίνονται σε συνεργασία με εταιρίες που εκτιμάμε και πιστεύουμε. Είναι μια μικρή βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε για να διατηρήσουμε αυτή τη γωνιά στο διαδίκτυο όπου ακούγεται η φωνή μας.

  

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Kid Rock

Της ...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom