Είσαι ο Αδελφός μου

Είσαι ο Αδελφός μου

 

Πάει καιρός... Μόλις 37 χρόνια πίσω, τότε που λόγω της πρόωρης γέννησής σου, έβρισκες παρηγοριά μονάχα στην αγκαλιά της μάνας σου. Τότε που ακόμη δεν ξέραμε, κανείς δεν ήξερε... 

Με το πέρασμα των χρόνων και καθώς όλοι μαζί μεγαλώναμε, με μικρή διαφορά ηλικιακά, μάθαμε... βασικά εσύ μας έμαθες, πως όποιοι κι αν είμαστε, ό,τι κι αν μας συμβαίνει, τίποτα δεν μας χαρίζεται δίχως προσπάθεια. Τον καθοριστικό «ρόλο» και «λόγο» για την ζωή μας, τον έχουμε εμείς : θα παλέψουμε, θα εγκαταλείψουμε, θα ξεπεράσουμε, θα ζήσουμε, τι στην ευχή θα κάνουμε τελικά;

Θυμάμαι τα πρώτα σου βήματα ως παιδί, τις προσπάθειές σου στην πορεία για αυτονομία ως έφηβος, τις μεταμοσχεύσεις αργότερα ως ενήλικας και την θέληση σου να ξεπεράσεις φόβους, διλήμματα και απαιτήσεις, έφτασες να τερματίζεις στον αγώνα των 5 χλμ, «επισφραγίζοντας» την παρουσία σου στο φετινό θεσμό του Μαραθώνιου. 

Δεν είναι το πόσο υπερήφανη νιώθω για την συμμετοχή σου, ή που τερμάτισες – άλλωστε ήμουν σίγουρη – είναι το δέος που νιώθω, που για ακόμη μια φορά, ξεπέρασες τα όριά σου! Μα πιο πολύ απ’ όλα, χαίρομαι που από τώρα μας «κλείνεις το μάτι» με σιγουριά για τον επόμενο στόχο σου, των 10 χλμ. καθώς και για κάθε επόμενο «χιλιόμετρο» της ζωής σου.

Είσαι θα έλεγα, η πιο «ακούσια» αλλά ταυτόχρονα κραυγαλέα «ζωντανή» ύπαρξη που συνάντησα έως τώρα. Είσαι ένας μάχιμος «αγωνιστής» παντός καιρού και συνθηκών! Είσαι ό,τι ακριβώς ερμηνεύει κανείς στα παρακάτω λόγια :

«Ακόμη κι όταν η καταιγίδα θα έχει περάσει, δεν θα θυμάσαι πώς τα κατάφερες ή πώς επιβίωσες. Δεν θα είσαι καν σίγουρος, εάν η καταιγίδα όντως τελείωσε. Ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο : όταν θα έχει περάσει, δεν θα είσαι πια ο ίδιος άνθρωπος, με αυτόν πριν ξεκινήσει...»

Και ξέρεις? Δεν λένε πώς μετά την «καταιγίδα», κάτι άλλο ακολουθεί;
Ε ναι, λοιπόν! Είσαι ίσως η πιο εύστοχη παρομοίωση καταιγίδας και ουράνιου τόξου. Γιατί για μένα, είσαι όντως το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα! Είσαι το ουράνιο τόξο για κάθε νέα αρχή! Είσαι το ουράνιο τόξο, που παρακαλώ να μείνει λίγο ακόμη πιο πολύ!

Είσαι ο αδελφός μου!

 

 

 


 

► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Top5
Οικογένεια και σχέσεις

...γιατί πολύ «απλά», ο παππούς πέθανε. Δεν «έφυγε»,

...

"Πρόσεχε τον άνθρωπο που κάνει υπομονή. Μια

...

Οι άνθρωποι που εργάζονται με ηλικιωμένους μπορούν να

...

Λένε ότι ως μαμά μπορώ να τα καταφέρω άριστα με την

...

Αγαπητοί μου γονείς,

Αυτό το γράμμα έρχεται

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom