Ο γάμος σκότωσε τον έρωτα; | της Ρεγγίνας Μπολιάντς

Ο γάμος σκότωσε τον έρωτα; | της Ρεγγίνας Μπολιάντς

Ο γάμος σκότωσε τον έρωτα;

Σε ενοχλεί, μου λες,που πια δεν μιλάτε πολύ.
Που μοιάζει σαν να ζεις με άλλον άνθρωπο από αυτόν που παντρεύτηκες. Που τα βράδια δεν έρχεται πια να σε βρει, να σου χαμογελάσει να σε πάρει αγκαλιά. Να σε οδηγήσει εκεί που θες.

Από την άλλη, εκείνη νιώθει το ίδιο μόνη. Νιώθει άχρηστη, μη ποθητή. Νιώθει πως πια δεν την αφήνεις να είναι στο πλευρό σου.

Ακούω, ακούω και αναρωτιέμαι...

Ο γάμος, λες, σκότωσε τον έρωτα.


Δεν σκότωσε ο γάμος τον έρωτα. Τον σκότωσε η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας. Η ρουτίνα που δεν μπορείς να αλλάξεις γιατί φοβάσαι μην χαθεί η συνήθεια. Τον σκότωσε το γεγονός ότι αποκτήσατε παιδιά. Και σας έπνιξε ένας ρόλος πολύ απαιτητικός. Ένας ρόλος που έγινε μοναδικός σου σκοπός. Ένας ρόλος που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Και όλα όσα θεωρείς δεδομένα, έπαψαν καιρό να είναι.

Η δουλειά που σου τραβάει όλη την ενέργεια. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ που συνεχίζει να είναι απλήρωτος. Οι φίλοι, που πια δεν πάνε για ένα ποτό, το βράδυ, που εσύ το έχεις ανάγκη.

Τον έρωτα τον σκότωσε ο τρόπος σου, που δεν περιέχει πια υπομονή και ηρεμία. Περιέχει θυμό, περιέχει πόνο, μα ποιος σου προκαλεί τόσο πόνο; Η ζωή σου που δεν μοιάζει με εκείνη που ονειρεύτηκες κάποτε; Ο άνθρωπος σου που δεν μοιάζει πια με εκείνον που αγάπησες; Εκείνη που σ' αγάπησε πολύ, μα πια δεν έχει να σου δώσει. Τα προβλήματα που είναι πολλά και δεν ξέρεις από που να τα πιάσεις;

Αυτά σκοτώνουν τον έρωτα. Η μη επίλυση των προβλημάτων. Η ελπίδα πως μπόρα είναι θα περάσει. Η αντίδραση... κοίτα με δεν σου μιλάω... δεν θα αναρωτηθείς τι έχω; Κοίτα με δεν κάνουμε πια σεξ, γιατί; Ο εγωισμός...

Γιατί οι σχέσεις φτάνουν σε αδιέξοδο;
Γιατί η συνήθεια ρουφάει κάθε ζωντανό κύτταρο;
Γιατί όλα έχουν αλλάξει;
Γιατί εκείνη που κάποτε έλιωνε για πάρτη σου, πια δεν σε αγγίζει;
Γιατί εκείνος που σε κοίταζε με τόση αγάπη, σχεδόν δεν σε κοιτάει πια;
Γιατί το κάτι έδωσε την θέση της στο τίποτα;
Γιατί πια δεν νοιάζεται για μένα, ρωτάς.
Γιατί οι ζωές μας τραβάνε αντίθετα; Σκέφτεσαι...
Γιατί κανείς μας δεν κάνει κάτι να το σώσει; Ρωτάς...
Απαιτείς, διεκδικείς, περιμένεις.

 

Ο γάμος δεν σκότωσε τον έρωτα... Τον σκότωσε η συνήθεια, που μοιάζει με λεκέ σε λευκό μπλουζάκι. Ακόμα και αν φύγει, το βλέμμα σου θα ψάχνει να τον βρει. Τον έρωτα τον σκοτώσατε μαζί. 

Ο έρωτας βουλιάζει, θα τον πιάσεις ή θα τον αφήσεις να πνιγεί; Θα τον κοιτάς απλά να φεύγει έχοντας πλάι σου τον εγωισμό που θα χτυπάει χαρούμενα παλαμάκια πανηγυρίζοντας για την νίκη του;
Οι σχέσεις δεν είναι δεδομένες, ούτε οι άνθρωποι. Μην προσπαθείς άλλο, ήδη κατάφερες να διώξεις μακριά σου την εμπιστοσύνη, την αγάπη, τα όνειρα.
Και τώρα σκέφτεσαι... Τι σκέφτεσαι άραγε; Ψάχνεις...

Πράξε, επέλεξε, ήρθε η ώρα. Και αν δεν έχει τι να σώσεις, σώσε εσένα. Από τύψεις, και από σκέψεις που δεν έχουν τίποτα πια να δώσουν.
Από έναν ρόλο που ίσως να μην μπορείς να διαχειριστείς. Έναν ρόλο που φοβάσαι να αλλάξεις. Κάνε την αρχή ακόμα και αν χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια.

Ποιος είπε πως οι σχέσεις είναι εύκολη υπόθεση; Δεν είναι. Ο άνθρωπος αλλάζει, όμως μόνο αν το θελήσει ο ίδιος. 
Εσύ τι θέλεις;

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Ρεγγίνα Μπολιάντς

Ισχυρογνώμων και πολυλογού. Ευαίσθητη και αυστηρή. Δυναμική και σταθερή. Μα κυρίως "των άκρων". Παντρεύτηκε μικρή τον μεγάλο της έρωτα. Αργότερα βρήκε ακόμα μεγαλύτερο, τους δύο της γιους. Η μητρότητα την άλλαξε εντελώς, μεταμορφώνοντάς της σε mamareggina. Λατρεύει τον χειμώνα και τα μαγικά βραδιά του καλοκαιριού. Δεν αντέχει χωρίς επικοινωνία, φίλους και γέλιο. Ζει στον κόσμο της και γουστάρει εκεί. Ονειρεύεται σαν παιδί και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει περήφανη για όσα έκανε.

Top5
Οικογένεια και σχέσεις

...γιατί πολύ «απλά», ο παππούς πέθανε. Δεν «έφυγε»,

...

"Πρόσεχε τον άνθρωπο που κάνει υπομονή. Μια

...

Οι άνθρωποι που εργάζονται με ηλικιωμένους μπορούν να

...

Λένε ότι ως μαμά μπορώ να τα καταφέρω άριστα με την

...

Αγαπητοί μου γονείς,

Αυτό το γράμμα έρχεται

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom