Για το μπαμπά μου | της Τίνας Μιχαηλίδου

Για το μπαμπά μου | της Τίνας Μιχαηλίδου

Αγαπημένε μου μπαμπά σπάνια μιλάω για εσένα, σπάνια ανοίγω την καρδιά μου για σένα ή για τη μαμά. Προσπαθώ να είμαι "σκληρή" ώστε να μην πονέσω πολύ όταν θα «φύγετε» και θα νιώθω μόνη, αλλά αυτό ξέρω πως δεν θα γίνει ποτέ. Στα λόγια είμαι καλή πάνω στο θέμα του θανάτου, στις πράξεις όμως φοβάμαι και ας το κρύβω.

Η αλήθεια είναι πως σπάνια μιλάω για το μπαμπά μου, του έχω τρελή αδυναμία αν και ξέρω πως καμία φορά τον στεναχωρώ. Κάθε φορά που πηγαίνω στο νοσοκομείο που εργαζόταν, όλοι με ξέρουν ως την κόρη του καθηγητή Μιχαηλίδη και κάθε φορά που με βλέπουν ή που με γνωρίζουν οι νέοι φοιτητές ή γιατροί πάντα μου λένε πόσο θαυμάζουν το μπαμπά μου. Δάκρυα συγκίνησης εκείνη τη στιγμή.

Ο μπαμπάς μου είναι ο Μιχαηλίδης, καρδιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου της Ιατρικής που είναι γνωστός για το έργο του. Που το βιογραφικό του ξεπερνάει και το λεξικό του Μπαμπινιώτη, που το 1999 βραβεύτηκε για την καλύτερη εργασία από Έλληνα γιατρό σε ξένο περιοδικό στο The New England Journal of Medicine και είμαι περήφανη για κείνον μιας και είναι ο καλύτερος γιατρός στον κόσμο και όχι δεν το λέω εγώ που είμαι κόρη του, αλλά το λένε όλοι και αν πατήσεις στο Google θα δεις όλα αυτά που έχει κάνει.

Μεγαλώνοντας, τον έβλεπα πάντα να διαβάζει. Η απορία μου όταν ήμουν παιδί ήταν για ποιο λόγο συνεχίζει να διαβάζει μιας και δεν πήγαινε ούτε σχολείο ούτε πανεπιστήμιο. Έγινε τελικά αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου στην έδρα της Καρδιολογίας και οι φοιτητές του τον αγαπάνε πολύ ακόμα και τον σέβονται αποκαλώντας τον «δάσκαλο».  Η πιο συγκινητική μου στιγμή ήταν όταν η γραμματέας του είπε σε μια συνάδελφό του «έχω την τιμή να σας γνωρίσω την κόρη του κ. Μιχαηλίδη» και ήταν σαν να ένιωθα ότι ο μπαμπάς μου είναι μεγάλος και τρανός, αλλά ναι είναι μεγάλος και τρανός. Και όχι, πριν με πεις ψωνάρα, ναι είμαι, γιατί είναι πολύ τιμητικό να τον γνωρίζουν παγκοσμίως και να τον βραβεύουν για το έργο του.

Στον μπαμπά μου λοιπόν έχω αδυναμία μεγάλη, τον εμπιστεύομαι και δεν πλησιάζω άλλους συνάδελφους του μιας και μόνο εκείνος μπορεί να με κάνει καλά. Είναι από εκείνους τους open minded μπαμπάδες που θα σε συμβουλεύσουν για την κάθε σχέση σου και θα σου πει την γνώμη του σαν άντρας.


Μεγαλώνεις μπαμπά και μαζί σου μεγαλώνω και εγώ και φοβάμαι τον χρόνο που περνάει, γιατί είμαι μοναχοπαίδι και έχω μάθει μαζί σας. Μεγαλώνω και εγώ και μου λείπουν τα παιδικά μου χρόνια, εκείνα τα χρόνια που μόνο το σχολείο με ένοιαζε και τίποτε άλλο.
Ο μπαμπάς μου είναι το άλλο μου μισό, εκείνος που αγαπώ και του βγάζω το καπέλο για όλα αυτά που έχει κάνει.

Είμαι περήφανη για σένα μπαμπά!

Με αγάπη,
Η κορούλα σου

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Τίνα Μιχαηλίδου

Με λένε Τίνα, Κύπρια στην καταγωγή με πολλή φαντασία στο γράψιμο. Λατρεύω να γράφω και να δίνω συμβουλές σε όποιον το έχει ανάγκη. Το "καλό" παιδί της οικογένειας -μοναχοκόρη βλέπετε- που δεν "μασάει "σε τίποτα πλέον, τα λέω πάντα έξω από τα δόντια και "σκυλιάζω" όταν πρέπει. Ακούω φανατικά ελληνική μουσική και ευελπιστώ μια μέρα να γίνω μανούλα. Μότο μου : Χαμογελάτε γιατί σας πάει...

Top5
Οικογένεια και σχέσεις

...γιατί πολύ «απλά», ο παππούς πέθανε. Δεν «έφυγε»,

...

Οι άνθρωποι που εργάζονται με ηλικιωμένους μπορούν να

...

"Πρόσεχε τον άνθρωπο που κάνει υπομονή. Μια

...

Λένε ότι ως μαμά μπορώ να τα καταφέρω άριστα με την

...

Αγαπητοί μου γονείς,

Αυτό το γράμμα έρχεται

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom