Αγαπημένη μου μαμά | Τίνα Μιχαηλίδου

Αγαπημένη μου μαμά | Τίνα Μιχαηλίδου

Αγαπημένη μου μαμά,

Πότε πέρασαν κιόλας τα χρόνια και την Κυριακή κλείνω τα 26 ; Σαν χτες θυμάμαι που με κρατούσες από το χέρι και προσπαθούσες να μου μάθεις τι σημαίνει ζωή, να μάθω να στέκομαι στα πόδια μου και να πάρω την ζωή στα χέρια μου.

Θυμάμαι που είχες ένα παράπονο : Ότι δεν ήμουν δυναμική και ότι δεν έχω λίγο τσαμπουκά, φοβόσουν που ήμουν τόσο ήσυχη. Και να' μαι μαμά στα 26 μου άλλαξα απότομα, ωρίμασα, έφαγα το χαστούκι μου και πόνεσα όταν χώρισα και παρόλο που ήξερες ότι δεν μου άξιζε εκείνος ο άνθρωπος, μου στάθηκες όταν περνούσα από κατάθλιψη.

Θυμάσαι μαμά που όταν έχασες την γιαγιά έκανες την δασκάλα και με έμαθες να διαβάζω ; Για τα μαθηματικά δε το συζητώ, δε τα ήθελα με την καμία, έχουμε περάσει τόσα μαμά, καυγάδες, κόντρες και στεναχώριες, όμως πάντα στηρίζαμε και στηρίζουμε η μια την άλλη.

Μαμά δεν σου είπα ποτέ πως όταν έφυγα από το σπίτι ένιωθα μόνη μου, είχα μια ανασφάλεια , όχι επειδή τα έχεις όλα έτοιμα στο σπίτι, αλλά επειδή δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις.

Θυμάμαι μαμά... που σου έλεγα είμαι μικρή ακόμα και μου απαντούσες : « Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα ρθεις» και να μανούλα μου μεγαλώνω αλλά δεν φοβάμαι τις ρυτίδες ή μήπως τσαλακωθώ, η ψυχή μου δε θα ρυτιδιάσει, αλλά φοβάμαι μαμά τον χρόνο που περνάει γρήγορα.

Και θυμάσαι μαμά τον μπαμπά που πάλευε να με βοηθήσει με τα φυσικομαθηματικά και εγώ δεν έλεγα να ακούω ;

Μανούλα μου, μπορεί να είμαι πεισματάρα όμως με έσωσες από πολλές καταστάσεις που ήταν επώδυνες για μένα.

Σ' αγαπώ μαμά ...και γερνάω έχοντας πλέον ωριμάσει...

Χρόνια μου πολλά!

 


Αφιερωμένο στους γονείς μου. Στη μαμά μου που στέκεται δίπλα μου στα πάντα και που ανέχεται όλες μου τις τρέλες.

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

Τίνα Μιχαηλίδου

Με λένε Τίνα, Κύπρια στην καταγωγή με πολλή φαντασία στο γράψιμο. Λατρεύω να γράφω και να δίνω συμβουλές σε όποιον το έχει ανάγκη. Το "καλό" παιδί της οικογένειας -μοναχοκόρη βλέπετε- που δεν "μασάει "σε τίποτα πλέον, τα λέω πάντα έξω από τα δόντια και "σκυλιάζω" όταν πρέπει. Ακούω φανατικά ελληνική μουσική και ευελπιστώ μια μέρα να γίνω μανούλα. Μότο μου : Χαμογελάτε γιατί σας πάει...

Top5
Οικογένεια και σχέσεις

...γιατί πολύ «απλά», ο παππούς πέθανε. Δεν «έφυγε»,

...

Οι άνθρωποι που εργάζονται με ηλικιωμένους μπορούν να

...

"Πρόσεχε τον άνθρωπο που κάνει υπομονή. Μια

...

Λένε ότι ως μαμά μπορώ να τα καταφέρω άριστα με την

...

Αγαπητοί μου γονείς,

Αυτό το γράμμα έρχεται

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom