Μάθε να ξεπερνάς τις δυσκολίες σου με χαμόγελο | Τίνα Μιχαηλίδου

Μάθε να ξεπερνάς τις δυσκολίες σου με χαμόγελο | Τίνα Μιχαηλίδου

Είναι γνωστό ότι εμείς οι γυναίκες αγαπάμε την ιδέα του γάμου και της οικογένειας και από μικρές κάνουμε όνειρα για έναν παραμυθένιο γάμο, κάνουμε σχέδια χωρίς όμως να υπολογίζουμε και την άλλη πλευρά, την δυσάρεστη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί ένα ζευγάρι να διαλύσει τον αρραβώνα και τον γάμο του, είτε είναι λόγοι οικονομικοί, είτε λόγω ρουτίνας , είτε του ότι δεν αντέχουν άλλο.

Το να διαλύεις τον αρραβώνα σου, και να τα σκορπάς όλα –σκέψου πως σπάει ένα κολιέ και πέφτουν κάτω οι χάντρες και σκορπίζονται-, έτσι συμβαίνει και με την καταστροφή ενός αρραβώνα ή ενός γάμου.
Σπάει και σκορπίζονται όλες εκείνες οι χαρούμενες αναμνήσεις, εάν έχεις χωρίσει καλά, αυτό είναι κάτι θετικό, γιατί μένεις με μια γλυκιά σκέψη.

Αν πάλι χωρίζεις με καυγάδες τότε αναρωτιέσαι αν άξιζε εκείνος ο άνθρωπος, όλοι σου επισημαίνουν πως γλίτωσες και σκέφτεσαι συνέχεια που χάθηκε ο άνθρωπος που κάποτε αγαπούσες.

Στην αρχή εμείς οι γυναίκες στεναχωριόμαστε, περνάμε από δύσκολες καταστάσεις και ιδιαίτερα από κατάθλιψη, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και μένουμε μόνες μας ανάμεσα σε 4 τοίχους, κοιτάζοντας το ταβάνι.

Για να το ξεπεράσεις θέλει δύναμη, θέλει να βοηθήσεις τον εαυτό σου να προχωρήσει παρακάτω, η βοήθεια πρέπει να είναι τόσο από την μεριά σου, όσο και από κάποιον ειδικό που πιθανά θα σε παρακολουθεί, αλλά και από τα άτομα που αγαπάς και σε αγαπάνε. Δεν είναι κακό να συμβουλευτείς έναν ειδικό, όπου θα βγάλεις τον πόνο σου και τα συναισθήματά σου. Θα κλάψεις, θα πεις όσα δεν έχεις πει ποτέ σου και στο τέλος θα νιώσεις καλά στο υπόσχομαι αυτό.

Η δικιά μου διάλυση του αρραβώνα και η κατάθλιψη που πέρασα και περνάω ακόμα, ήταν από τα μεγαλύτερα αγκάθια της ζωής μου, ήθελα απλά να κοιμάμαι και ο ύπνος για μένα ήταν ο «πιο γλυκός μου θάνατος».

Έκανα περίπου 2-3 χρόνια για να συνέλθω, πέρασα από πολλά στάδια και στα παραθέτω:

• Ήθελα ακόμα τον πρώην μου δεν έβλεπα τα στραβά του, μετά άρχισα σιγά σιγά να ξυπνάω, ( Αν έχεις διαλύσει αρραβώνα μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ να ακυρώσεις εσύ τα πάντα, βάλε άλλους να το κάνουν).
• Είχα πέσει σε λάκκο, είχα πιάσει πάτο. Δεν ήμουν πια εκείνο το χαμογελαστό κορίτσι, ήμουν μια άλλη, κάποια που είχε γεράσει απότομα που δεν είχε όρεξη για ζωή.
• Άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα και μετά το χαστούκι που έφαγα ξύπνησα μια και καλή.
• Άρχισα να αγαπάω εμένα την Τίνα και υποσχέθηκα ότι ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΕ δεν θα μου ξαναστερήσει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ μου.
• Ζω την κάθε μου στιγμή, δεν αναπολώ τις ευχάριστες στιγμές από το παρελθόν μου, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Προσέχω μόνο να μην ξανακάνω τα ίδια λάθη και δεν δίνω την καρδιά μου τόσο εύκολα.

Το να διαλύεις Μια σχέση και να περνάς κατάθλιψη είναι ότι χειρότερο, θέλει τον χρόνο του για να επουλώσεις τις πληγές σου, από τη στεναχώρια, να περάσεις στο στάδιο του να μην νιώθεις πλέον τύψεις, μετά να προχωρήσεις στον θυμό και τελικά φτάνεις εκεί που λες : Τέρμα είμαι καλά χαμογελάω ξανά και θα ζήσω τη ζωή μου σαν να μην υπάρχει αύριο.

Εν κατακλείδι, γνωρίζοντας και συμπάσχοντας με τον πόνο σου, θα ήθελα να σου πω πως κάπου βαθιά μέσα σου υπάρχει δύναμη και θέληση για ζωή, για να προχωρήσεις παρακάτω, να χαμογελάσεις ξανά και βρεις το άλλο μισό σου.
Μη σε παίρνει από κάτω και μην νιώθεις ανασφάλειες ότι κανένας δε θα σε αγαπήσει.
Για σκέψου ότι ο επόμενος θα είναι ο κατάλληλος για εσένα και φυσικά μην κάνεις τα λάθη που έκανες στο παρελθόν.

Να μην ξεχνάς να χαμογελάς, γιατί σου αξίζει και προσπάθησε να ξεπεράσεις γρήγορα ότι σε πονάει, όχι για τους άλλους, αλλά για εσένα και μόνο.

 

 

[photo via]

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

Τίνα Μιχαηλίδου

Με λένε Τίνα, Κύπρια στην καταγωγή με πολλή φαντασία στο γράψιμο. Λατρεύω να γράφω και να δίνω συμβουλές σε όποιον το έχει ανάγκη. Το "καλό" παιδί της οικογένειας -μοναχοκόρη βλέπετε- που δεν "μασάει "σε τίποτα πλέον, τα λέω πάντα έξω από τα δόντια και "σκυλιάζω" όταν πρέπει. Ακούω φανατικά ελληνική μουσική και ευελπιστώ μια μέρα να γίνω μανούλα. Μότο μου : Χαμογελάτε γιατί σας πάει...

Top5
Οικογένεια και σχέσεις

...γιατί πολύ «απλά», ο παππούς πέθανε. Δεν «έφυγε»,

...

Οι άνθρωποι που εργάζονται με ηλικιωμένους μπορούν να

...

"Πρόσεχε τον άνθρωπο που κάνει υπομονή. Μια

...

Λένε ότι ως μαμά μπορώ να τα καταφέρω άριστα με την

...

Αγαπητοί μου γονείς,

Αυτό το γράμμα έρχεται

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom