(2 ψήφοι)

Να γελάς! | της Ελένης Βλάχου

Γράφει:
Να γελάς! | της Ελένης Βλάχου

 

Να γελάς άνθρωπε! Αν γελάς όλα θα πάνε καλά.

Να γελάς μπροστά από ένα άδειο πορτοφόλι. Να το αναποδογυρίζεις και να το τινάζεις σαν να αποδιώχνεις το κακό. Ύστερα να καβαλάς ένα ποδήλατο και να φεύγεις με ορθοπεταλιά.

Να γελάς μπροστά στην αναποδιά και να την κάνεις χάζι. Να της κλείνεις το μάτι πονηρά και να της φωνάζεις «είσαι για ένα γύρο ακόμα;»

Να γελάς μπροστά στην αποτυχία. Και να βάζεις καπάκι ένα στοίχημα ακόμα για μια νέα προσπάθεια. Ίσως και να ακουμπάς τον πήχη ένα τικ πιο ψηλά.

Να γελάς όταν τρως «σφαλιάρα» και να γυρνάς ξεδιάντροπα και το άλλο μάγουλο. Έτσι για το γαμώτο.

Να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια όταν σε πιάνουν τα παιδιά από το χέρι και σου λένε: «Έλα να παίξεις μαζί μας πειρατές!» Για να σε καλούν τα παιδιά σε παιχνίδι σημαίνει ότι σε βλέπουν ακόμη σαν παιδί! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για τις 3 ή 4 ή 5 δεκαετίες που κουβαλάς στις πλάτες σου;

Να γελάς κάθε φορά που ένας άνθρωπος δικός σου σε προδίδει. Ξέρεις πως όσοι κι αν σε προδώσουν πρόστυχα και φτηνά, εσύ θα επιμείνεις στο ίδιο λάθος. Γέλα στο είδωλό σου στον καθρέφτη! Όχι για τη προδοσία, αλλά για σένα. Για τη μανία σου να υπηρετείς τα λάθη σου. Εσύ ξέρεις ότι τα λάθη φτιάχνουν χαρακτήρες, και όχι τα σωστά.

Να γελάς σε όλες τις μάχες που πρέπει να δώσεις κάθε μέρα.

Να γελάς όταν χάνεις.

Να χαμογελάς όταν κερδίζεις.

Και τα βράδια στα όνειρά σου να συνεχίζεις να γελάς! Τα όνειρα είναι εκείνα που θα σε οδηγήσουν σε μια καινούρια μέρα.

Να γελάς!

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Βλάχου

Η Ελένη, όταν ήταν μικρή δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε. Έκανε το πέρασμά της από αρκετές δουλειές για να βρει το δρόμο της, αλλά καμιά δε την κέρδισε. Έτσι αποφάσισε να γίνει μητέρα. Κι έγινε μητέρα 3 παιδιών. Κατέληξε λοιπόν να εργάζεται στο σπίτι της στο ρόλο της νοικοκυράς, χωρίς ωράριο, χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαίωμα για ρεπό.
Ακόμα ψάχνει να δει τι θα γίνει όταν με το καλό θα μεγαλώσει. Για ένα είναι σίγουρη: για τα ταξίδια που την πάνε τα βιβλία και οι λέξεις!

Top5
feelings

 

Δεν έχω φίλους. Είναι

...

 

«Την έβαλε κανείς με το ζόρι να γίνει

...

 

Ήταν η δεύτερη φορά που σε έβλεπα.

...

 

Σου χαρίζω μια καρδούλα κίτρινη για να

...

 

Να γελάς άνθρωπε! Αν γελάς όλα θα πάνε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana