(1 Ψήφος)

Δεν έχω φίλους

Γράφει:
Δεν έχω φίλους

 

Δεν έχω φίλους. Είναι μια μεγάλη αλήθεια που μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω και ακόμη περισσότερο να αποδεκτώ. Δεν έχω φίλους. Για την ακρίβεια, έχω αλλά δεν έχω... ΦΙΛΟΥΣ. Σας μπέρδεψα; Mάλλον καταλάβατε. 

 

Οι φιλίες μου, όπως και των περισσοτέρων νομίζω ανδρών και διαχωρίζω σαφέστατα τους άνδρες από τις γυναίκες, περνά τρεις βασικές φάσεις.

Παιδική ηλικία και -το πολύ- προεφηβεία. Η φάση «Stand by me». Στο τέλος της ομώνυμης Θρυλικής ταινίας, ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους λέει: «Ποτέ ξανά δεν είχα φίλους όπως εκείνους που είχα όταν ήμουν 12 χρονών. Jesus, does anyone?». Οι παιδικές φιλίες είναι ζυμωμένες μέσα από πολύ σοβαρά πράγματα όπως ένα νικητήριο γκολ στο σούρουπο ενώ οι μανάδες φωνάζουν να μαζευτούμε, ή τα γδαρμένα γόνατα από το σκαρφάλωμα στο ερειπωμένο σπίτι που το έλεγαν όλοι στοιχειωμένο. Άδολες φιλίες, με μοναδικούς καυγάδες για τους βόλους και τα Panini. Δεν υπάρχουν αυτά τώρα, αλλά τα συναισθήματα είναι τα ίδια, για τις Τάπες τα fidget spinners και το Minecraft.

Μετά τα 20. Η φάση του ξεφαντώματος. Οι φίλοι σε κρατούν στο μεθύσι, διαβάζετε μαζί για την σχολή και σίγουρα περνάτε μαζί τα μπλεξίματα. Μετά στρατός, νέες φιλίες Και μετά δουλειά. Πολλή δουλειά. Και γλέντια, πολλά γλέντια. Από εκείνα που κοιμάσαι 2 ώρες αλλά τελικά πας μια χαρά στο γραφείο. Οι φίλοι δίπλα. Πολύ γέλιο, πολύ πιοτί, πολύς χαβαλές. Κάποια στιγμή, αρχίζουν οι αλλαγές στο «Facebook Status».

Married With Children. 10 χρόνια μετά. Present Time που λένε. Οι φίλοι είναι ένα τηλέφωνο την εβδομάδα. Οι έξοδοι, όπου βολεύει για παιχνίδι, και όποτε μας βολεύει μεταξύ μαθημάτων. Πολλές παράμετροι. Δεν λέω, είναι ωραία περίοδος, όμορφη και με πολλή αγάπη. Και προσωπικά έχω την τύχη να έχω στην ζωή μου κάποιους λεγόμενους «κολλητούς». Όμως κάτι λείπει. Κάτι σπρώχνει τον χρόνο σαν πέτρα στον κατήφορο και ξαφνικά αναρωτιέσαι πότε πέρασαν δύο εβδομάδες, ένας μήνας που δεν «τα είπαμε».

 

Ζηλεύω τις γυναίκες σε αυτό. Δεν αναπνέουν αν δεν μιλήσουν μεταξύ τους οι φίλες. Το κάνουν το γουστάρουν, for any reason. Αρκετοί άντρες, νομίζω η πλειονότητα, δεν είμαστε έτσι. Καταγινόμαστε με τόσα πράγματα, ίσως και μέσα από την ψευδαίσθηση του «πρέπει να μπορώ τα πάντα» που παύουμε να ανοιγόμαστε, παύουμε να εξωτερικεύουμε, παύουμε να αναζητούμε στήριγμα. Παύουμε να ΜΙΛΑΜΕ. Δεν μας αρέσει να συζητάμε τις αδυναμίες μας, τους προβληματισμούς μας, τους φόβους μας. Επιπρόσθετα, ακόμα και αν το θέλουμε, δεν αισθανόμαστε ότι οι άλλοι «είναι εκεί» να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Να ακούσουν. Και να νιώσουμε ένα «χτύπημα» στον ώμο, όπως τότε που ήμασταν παιδιά.

Δεν ξέρω τέλος πάντων τι φταίει, όμως -κάπως έτσι και- εγώ έχω αποφασίσει ότι τις λύσεις, την στήριξη, την δύναμη, τα βρίσκω μέσα μου. Ενδοσκόπηση. Με τον Jack και το Sweet Virginia των Rolling Stones: And there's not a friend to help you through.

Έχω φιλαράκια, τα αγαπάω, αλλά... δεν έχω φίλους. Ποτέ ξανά δεν είχα φίλους όπως εκείνους που είχα όταν ήμουν 12 χρονών.

Jesus, does anyone?

 

 

 

[photo]

 

 

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
feelings

 

Δεν έχω φίλους. Είναι

...

 

«Την έβαλε κανείς με το ζόρι να γίνει

...

 

Ήταν η δεύτερη φορά που σε έβλεπα.

...

 

Σου χαρίζω μια καρδούλα κίτρινη για να

...

 

Να γελάς άνθρωπε! Αν γελάς όλα θα πάνε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana