(0 ψήφοι)

Το «μαγικό φίλτρο» της ψυχής!

Γράφει:
Το «μαγικό φίλτρο» της ψυχής!

 

Από παιδιά μαθαίνουμε να ζούμε και να προσαρμοζόμαστε στον κόσμο των «μεγάλων». Εκεί που πιάνουμε κουβέντα με μια γάτα, μ’ ένα σπουργιτάκι ή με τα παιχνίδια μας και στήνουμε ολόκληρες ιστορίες που καθημερινά τις εμπλουτίζουμε κιόλας, σταδιακά πηγαίνοντας από το νήπιο στο δημοτικό εκπαιδευόμαστε πλήρως στο τι «γίνεται» και τι «δεν γίνεται», οπότε μπορεί να είμαστε 8 ή 10 ετών, ο εγκέφαλός μας όμως έχει μάθει να έχει συγκεκριμένες προσδοκίες από τη φύση, την οικογένεια, τους φίλους και γενικά, τη ζωή.

Μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε πολύ καλά στο να εμπιστευόμαστε μόνο ό,τι βλέπουμε, αγγίζουμε, όπως τα νούμερα, η στατιστική με τις πιθανότητές της, το μυαλό γενικότερα… το μυαλό αποκτά τεράστια δύναμη.

Και βέβαια, όλοι στηριζόμαστε σ’αυτό για να κάνουμε τα πάντα από μικρή ηλικία κι όσο περνάνε τα χρόνια του προσδίδουμε και μεγαλύτερη αξία, μα ξεχνάμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας που δεν είναι άλλη απ’ την δύναμη της ψυχής μας! Μα αφού με το μυαλό κατακτάμε τα πάντα, ποιος νοιάζεται για την ψυχή και τι μπορεί να μας προσφέρει εκείνη;

Η δύναμη της ψυχής μπορεί να λειτουργήσει στο επίπεδο των «θαυμάτων» και να μας αλλάξει τη ζωή, όταν το μυαλό θα παραμένει περιορισμένο στους αριθμούς που θα ορίζουν τι είναι εφικτό και τι όχι. Η ψυχή μάς δίνει το κουράγιο να νιώθουμε μικροί θεοί, ικανοί για τα πάντα, όταν όλοι, ακόμα και το μυαλό μας, αυτό το σπουδαίο εργαλείο, λένε «όχι». Κι εννοείται, δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να μειώσω την αξία των αριθμών, των εξετάσεων, της επιστήμης κι όλων των θετικών που αποκομίζουμε όλοι καθημερινά από το σύστημα που είναι στημένο γύρω από τη λογική και το «αναμενόμενο».

Η ταπεινή μου πρόθεση είναι να θυμηθούμε λίγο και να έρθουμε πιο κοντά σ’αυτό το κομμάτι που έχουμε όλοι μέσα μας και δε μιλάει, δεν στήνει διαλόγους, δεν φοβάται το μέλλον, δεν αναπολεί το παρελθόν, είναι εκεί κι απλά κι υπομονετικά περιμένει να ασχοληθούμε μαζί του και να… νιώσουμε.
Να νιώσουμε πότε είμαστε χαρούμενοι, πότε ευτυχισμένοι, αν περνάμε καλά, με ποιους περνάμε καλά και με ποιους όχι, αν καταπιεζόμαστε, αν ζούμε τη ζωή μας όπως επιθυμούμε, ή απλά ζούμε το μοντέλο που έστησαν άλλοι για μας, αν είμαστε κουρασμένοι…

Γεμίζοντας τη ζωή μας με καθημερινές μικρές απολαύσεις μπορούμε να πάρουμε απίστευτη χαρά και να αρχίσουμε να συνδεόμαστε με την ψυχή μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάνουμε έναν μικρό περίπατο πριν τη δουλειά, να πίνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, να ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι, να μιλάμε με ανθρώπους που μας ανεβάζουν τη διάθεση και πολλά άλλα. Απλά, καθημερινά πράγματα, που ίσως να τα ξεχνάμε τελείως κι ίσως να τα κάνουμε στα πλαίσια μιας ρουτίνας, χωρίς να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.

Ερχόμενοι πιο κοντά με την ψυχή μας, με το κομμάτι αυτό που έχουμε μέσα μας που όλα είναι δυνατά, αφού δεν υπάρχουν νούμερα και δεδομένα, μπορούμε να φέρουμε επιθυμητές αλλαγές στη ζωή μας… μπορούμε να κάνουμε μικρά ή μεγαλύτερα «θαύματα», όπως αυτά που υλοποιούνται καθημερινά από την φύση.

Όταν ένα μαραμένο φυτό για χρόνια ξαφνικά βγάλει νέα φύλλα, για το μυαλό μας είναι θαύμα, γιατί δεν έχει λογική, αλλά για την φύση είναι μια καθημερινότητα! Κάπως έτσι, έχω δει γυναίκα να έχει πριν τα 40 εμμηνόπαυση κι οι εξετάσεις της να είναι απογοητευτικές, αλλά εκείνη να πιστεύει στη δύναμη που έχει η ψυχή της να αλλάξει τα δεδομένα και να μένει έγκυος. Αντίστοιχα, έχω δει άτομα με ανίατες ασθένειες να γίνονται καλά, τελείως καλά, απλά επειδή πίστεψαν πως μπορούσαν να το καταφέρουν. Έχω δει γυναίκα με πιθανότητα 1/100 να κάνει παιδί με δικά της ωάρια, να το κάνει, απλά γιατί πίστεψε πως μπορούσε να το κάνει…κι όλοι μας σίγουρα έχουμε τουλάχιστον από ένα τέτοιο «θαυμαστό» παράδειγμα.

Ας αγαπήσουμε, λοιπόν, το μυαλό μας για όσα μας βοηθάει να καταφέρουμε καθημερινά, αλλά ας δώσουμε και λίγο χώρο στην ψυχή μας να νιώσει, να υπάρξει μέσα στη ζωή μας, κι ας έχουμε πίστη πως υπάρχει κι ένας «μαγικός τρόπος» να ξεπερνιούνται τα εμπόδια που κρύβεται στη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας. Το «μαγικό φίλτρο» φτιάχνεται με πίστη και εμπιστοσύνη σε όσα δεν βλέπουμε!

Καλή επιτυχία!

 

Νάσια Μανιά

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, γιατρός, ψυχολόγος, δημοσιογράφος (ναι, καμία σχέση) πάντως σίγουρα κάτι που θα είχε επαφή με κόσμο, επικοινωνία. Τελικά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & marketing, δούλεψε σε πολυεθνική για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα MBA, και μετά άφησε τον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρει να έρθει πιο κοντά στον τρόπο ζωής που επιθυμεί κάνοντας κάτι δικό της. Ασχολείται με την εμπορική και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, και at the moment, με την προσωπική της ανάπτυξη! Δεν το' χει καταφέρει ακόμη, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και περίοδο μεγάλων αλλαγών. 

Top5
feelings

 

Δεν έχω φίλους. Είναι

...

 

«Την έβαλε κανείς με το ζόρι να γίνει

...

 

Ήταν η δεύτερη φορά που σε έβλεπα.

...

 

Σου χαρίζω μια καρδούλα κίτρινη για να

...

 

Να γελάς άνθρωπε! Αν γελάς όλα θα πάνε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana