(23 ψήφοι)

Η "κοινωνία" των παιδιών μας | Γιάννης Κουλουκάκος

Η "κοινωνία" των παιδιών μας | Γιάννης Κουλουκάκος

Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν η Αρετή με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να γράφω για το brightsideofmom με έπιασε κατάθλιψη. Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφω για μουσική. Συναυλίες, cd και συνεντεύξεις από rock καλλιτέχνες. Κάποια στιγμή (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς) άρχισα να γράφω και για πολιτική και κοινωνικά θέματα (άποψη, όχι ρεπορτάζ). Τώρα κάποιος διέκρινε σε εμένα εκτός από την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού και του πολίτη που ασχολείται με τα κοινά και την ιδιότητα του μπαμπά.

Μεγάλωσα άραγε?
Προφανώς μεγάλωσα μωρέ. Το ήξερα και πριν, απλά τώρα το ξέρουν και οι άλλοι. Αυτός είναι ο λόγος της κατάθλιψης και όχι το γεγονός της ηλικίας μου.

Ο "μεγάλος" μου υιός είναι 4 ετών. Πηγαίνει σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό στο Περιστέρι. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τον σταθμό. Έχω αντιμετωπίσει όμως και προβλήματα. Σοβαρά προβλήματα για εμένα, γιατί δεν αφορούν συγκυρίες και λάθη που βασίζονται σε έναν κακό υπάλληλο, αλλά σε κακή νοοτροπία.

Το περιστατικό που θα περιγράψω έλαβε χώρα 10 ημέρες πριν το Πάσχα του 2014. Πήγα τον γιο μου στον παιδικό σταθμό όπως κάθε μέρα. Συνήθως λέω μια καλημέρα και φεύγω για να μην ενοχλώ την δασκάλα του. Έτυχε όμως να πούμε και 2 κουβέντες παραπάνω. Ξαφνικά η δασκάλα μου λέει "Θα τα πάω σε λίγο να κοινωνήσουν κιόλας".

Έπαθα ΣΟΚ.

"Τι εννοείς" της λέω.

"Εδώ δίπλα στην εκκλησία να κοινωνήσουν".

Της απάντησα ότι δεν θέλω να πάει το παιδί μου, με ρώτησε γιατί και απογοητευμένος της είπα το μοναδικό επιχείρημα που δεν σηκώνει κουβέντα και αντεπιχειρήματα "ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ". Με ενημέρωσε ότι θα τον αφήσει στο σχολείο και θα πάρει όλη την άλλη τάξη μαζί της και έφυγα.

Έχω κάνει την επιλογή μαζί με την γυναίκα μου να μην βαφτίσουμε το παιδί μας, έχουμε επιλέξει την ονοματοδοσία. Ο Ηλίας λοιπόν δεν είναι χριστιανός. Θα προσπαθήσω να δώσω στα παιδιά μου τα εφόδια εκείνα ώστε να επιλέξουν αν θα γίνουν Χριστιανοί/Μουσουλμάνοι/Σατανιστές κ.α. ή άθρησκοι ή άθεοι.


Αλήθεια πόσο εύκολο θα είναι όταν στο σχολείο αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν να είναι δεδομένο ότι είναι Χριστιανόπουλα?

Πόσο εύκολο είναι για εμένα να εξηγήσω σε ένα 4χρονο παιδί τον λόγο για τον οποίο απομονώθηκε από την "δραστηριότητα" της υπόλοιπης τάξης?

Πώς μπορεί κάποιος δάσκαλος ή διευθυντής να αποφασίζει να πάει τα παιδιά όχι να παρακολουθήσουν, αλλά να συμμετάσχουν σε μια κορυφαία θρησκευτική διαδικασία στην ηλικία των 4ων ετών.

Σε ποιο σημείο, ποιου κώδικα δεοντολογίας περιλαμβάνει την διαδικασία, σε ποιο εγχειρίδιο διδασκαλικό προβλέπεται ότι το σχολείο αναλαμβάνει να οδηγήσει τα παιδιά σε μια καθαρά θρησκευτική πράξη?


Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα.

Επειδή όμως αυτού του είδους τα blogs δημιουργήθηκαν ακριβώς για να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες οι γονείς και επειδή έχουμε αποφασίσει προφανώς όλοι να δώσουμε ένα καλύτερο και πιο "ελεύθερο" μέλλον στα παιδιά μας, καλό θα είναι να προστατεύσουμε αυτή τους την ελευθερία.

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ

 

[photo via]

Γιάννης Κουλουκάκος

Ήταν θυμάμαι Σεπτέμβρης του 1980, όταν αποφάσισα ότι ο πλανήτης δεν μπορούσε να περιμένει άλλο για να με γνωρίσει. Το ραδιόφωνο ήρθε στην ζωή μου το 1998. Κάποια στιγμή στα 00's ξεκίνησα να γράφω σε περιοδικά. Η μόνη μπάντα στην οποία συμμετείχα στη ζωή μου είναι η μπάντα των FM. Είμαι υπερήφανος και κατακουρασμένος πατέρας 2 υπέροχων αγοριών ( 2010 και 2014) αν και όπως κάθε φιλόδοξος μπαμπάς ήθελα πάντα ένα κοριτσάκι. Τελικά κόλλησα με τα αγόρια και το χαίρομαι κάθε μέρα πιο πολύ.

Αποφάσισα να γράφω στο Bright Side of Mom γιατί:
Α) μου έγινε η πρόταση.
Β) θέλω να μάθω αν μπορούν οι άλλες μαμάδες (εκτός από αυτήν που έχω στο σπίτι μου) να με αντέξουν.
Πάω να πλύνω πιάτα και τα λέμε άμεσα...

Πρόσφατα από: Γιάννης Κουλουκάκος

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom