(0 ψήφοι)

Ο Big Brother και το σπίτι μας

Ο Big Brother και το σπίτι μας

Παρακολουθώντας εκπομπές τύπου Big Brother, τι είναι αυτό που πραγματικά σου μένει; Μα η εικόνα. Η τέλεια εικόνα ενός τηλεοπτικού show, με καθημερινές μεν φάτσες, φτιαγμένες δε κάθε στιγμή, λες και ανά πάσα στιγμή πρόκειται να εμφανιστούν στο κοινό και να παρουσιάσουν τη δική τους performance.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει το Big Brother με τη μαμά, τον μπαμπά, τα παιδιά και την οικογένεια, είναι μια μικρή αλλά «πονεμένη» ιστορία.

Η εικόνα των παιχτών ενός τέτοιου show, θα έπρεπε να είναι η καθημερινή εικόνα μιας οικογένειας. Όμορφες φάτσες, καλοντυμένες, περιποιημένες, κεφάτες, ορεξάτες και alert ανά πάσα στιγμή.

Δύσκολο θα μου πείτε, αφού τα καθημερινά προβλήματα αλλά και η καθημερινότητα εν γένει, δεν αφήνουν χώρο για τέτοιες πολυτέλειες. Οι δουλειές του σπιτιού, οι εκτός σπιτιού δουλειές, τα μαθήματα, οι υποχρεώσεις, η τριβή κλπ.

Εκεί όμως δεν είναι το μεγάλο στοίχημα; Το πόσο θα είμαι γλυκός, τρυφερός, αρεστός, ερωτικός, γοητευτικός στο οικογενειακό μου περιβάλλον; Μήπως είναι αυτό που στην αρχή έχουμε ως προτεραιότητα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το αφήνουμε στην άκρη και μαζί μ' αυτό αφήνουμε τους εαυτούς μας;

Παραπανίσια κιλά, αξύριστα πρόσωπα, ατημέλητα μαλλιά, φαρδιά ρούχα, βαριές κουβέντες... κι όλα αυτά στο όνομα «των παιδιών». "Να ετοιμάσω τα παιδιά, να τα πλύνω, να τα ντύσω, να τα διαβάσω, να τα ταΐσω, να τα κοιμίσω. Και όλα αυτά ΕΓΩ. Μόνο εγώ. Εσύ δεν είσαι πουθενά. Μόνη/ος μου τα κάνω όλα εδώ μέσα".

Μπρρρρρρ.. μια ανατριχίλα διαπέρασε το κορμί μου.
Μία τρυφερή και άκρως οικογενειακή σκηνή, εκτυλίχτηκε μόλις πριν από λίγο μπροστά μας.
Κάτι σαν εφιάλτης...

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

Τάκης Γιαννούτσος

Το 1977 ο Τάκης Γιαννούτσος ήταν 11 χρονών. Τότε ήταν που συναντήθηκε με το Punk. Από τότε δεν χωρίστηκαν ΠΟΤΕ. Το 1997 συναντήθηκε με το πρώτο του παιδί. Το 1999 με το δεύτερο και το 2007 με το τρίτο. Κάνει μικρά διαλείμματα και ξανακάνει παιδιά. Με πολλές μαμάδες για να υπάρχει μία ποικιλία στη ζωή (των παιδιών φυσικά). 

Πιστεύει πολύ στην κουβέντα που του είπε ένας πολύ καλός του φίλος και σπουδαίος μουσικός: "τα παιδιά Τάκη μου είναι καλά να τα έχεις και ακόμα καλύτερα να μεγαλώνουν με τις μαμάδες τους". Κάποια στιγμή σκέφτηκε να κάνει στείρωση. Γρήγορα όμως το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να συνεχίσει να κάνει παιδιά. Κατάλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο. Ακόμα κι απ' το Punk...

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom