(4 ψήφοι)

Κάθε Ιανουάριο | του Boss

Γράφει:
Κάθε Ιανουάριο | του Boss

Μου αρέσουν οι πρώτες μέρες της χρονιάς. Της κάθε χρονιάς. Ο Ιανουάριος δηλαδή. Σε αντίθεση με τον Δεκέμβριο που τα τελευταία χρόνια έχω μια μάλλον επίμονη άρνηση για νταβαντούρι και στολισμούς, η νέα εκκίνηση με γοητεύει. Το νέο μου επιτραπέζιο ημερολόγιο, η μυρωδιά του χαρτιού. Το άσπρο. Το άγραφτο.

Είναι βρε παιδί μου, αυτό το αίσθημα ότι τα σβήνω όλα και .... «πάμε γι' άλλα». Μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και ελπίδας ότι τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν μαθήματα και ταξινομήθηκαν προσεκτικά στο σκληρό δίσκο. Νομίζω πως από τότε που έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο, στις 31/12/2010 και ξεκίνησα την επόμενη χρονιά καθαρός, κάτι με σπρώχνει μέσα μου να βάζω φρέσκους στόχους, ή τουλάχιστον να βλέπω μια φρεσκάδα στις πρώτες μέρες του κάθε επόμενου χρόνου, η οποία με πασπαλίζει με καλή διάθεση. Το άσπρο χαρτί. Το άγραφτο. Το καλοξυσμένο μολύβι για να γράψω τις πρώτες αποφάσεις, τις πρώτες υποσχέσεις στον εαυτό μου.

 

Ο Ιανουάριος. Ένας μήνας που ευωδιάζει αισιοδοξία. Και όμως τόσο αδικημένος! Δεν έχει γραφτεί ας πούμε κάτι καλό για τον Ιανουάριο.

Ενώ για άλλους;

Αυτός ο άθλιος Σεπτέμβριος ας πούμε, how overrated!! Λέει ο Δεληβοριάς «Κάθε Σεπτέμβρη θα γεμίσουν όλα φως».

Σιγά τις λάμπες μεγάλε. Που ερχόμαστε από διακοπές και πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά;

Που κάνουμε μια λίστα «ΝΑ» με σουπερμάρκετ, σχολικά και δε μας μένει φράγκο;

Επειδή δηλαδή εσύ θες να ρίξεις γκόμενα, να μείνει στην αιωνιότητα ο Σεπτέμβριος ως «φωτεινός» μέσα από ένα –τόσο όμορφο ομολογουμένως – τραγούδι;

 

Άσε τον Μάιο. «Μάη μου, Μάη μου, γι' αυτή τη πόλη που καίει, μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη δε φταίει». Φίλιππος Νικολάου. Τριακόσιαι χιλιάδαι δίσκοι, επειδή τα ζουζούνια και οι μελισσούλες καβατζάρουν λουλούδια.

Πάντως εγώ, για πολλά χρόνια νόμιζα ότι έλεγε «Μαϊμού, Μαϊμού» και τον είχα για κτηνοβάτη τον καλλιτέχνη. Άργησα να καταλάβω τι λέει.

Anyway, στο θέμα μας, ο μήνας εντελώς μπλαζέ: «Όταν μεγαλώσω θα γίνω καλοκαίρι» ένα πράμα.

 

Και φυσικά, πόσο μα πόσο σπαστικό το σαρανταήμερο ντιριτντάχτα των Χριστουγέννων. «Λαστ Κριστμας άι γκέϊβ γιου μάι χάρτ, φέτος θα πάρεις τα...ξι.» Από αυτά, τα κίτρινα με το φωτάκι από πάνω. Όχι ρε συ, αδικία. Μετά από τις εκκωφαντικές υπερβολές των γιορτών, έρχεται ο Γεναρούλης σιωπηλός, συνεσταλμένος, νεότατος και τον αγνοούμε έτσι?

 

Εδώ είμαι γω για σένα, Ιανουάριέ μου, φίλε μου. Εγώ θα κάνω και πάλι τα σχέδιά μου και θα σε διαφημίσω.

Κάθε χρόνο, κάθε Ιανουάριο, θα λέω σε φίλους και γνωστούς το ίδιο ποίημα: Πόσο σημαντικό, χρήσιμο και εποικοδομητικό είναι να κάνουν τον Ιανουάριο το πιο μοδάτο milestone της χρονιάς! Πόσο διαφορετικό είναι, να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι έρχεται ο μήνας που «θρέφει» τους άλλους 11!

Και μαζί του μπορεί να ξεκινήσει καλά η νέα χρονιά!

 

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom