(2 ψήφοι)

Ο Απόλυτος Τρόμος | The Boss

Γράφει:
Ο Απόλυτος Τρόμος | The Boss

Λίγες είναι οι φορές στην ζωή μας που φοβόμαστε για κάτι που πραγματικά μας συμβαίνει. Μια ακραία κατάσταση που μας γεννά ένα αίσθημα φόβου ή και πανικού. Τις περισσότερες φορές γεννάμε εκατοντάδες φόβους στο μυαλό μας για πράγματα που υποθετικά μπορεί να γίνουν. Η ζωή των ordinary people, θα έλεγα ότι είναι ακριβώς αυτό: μια συρραφή φόβων πιθανών κινδύνων, ένα διαρκές τρενάκι του τρόμου μέσα στο μυαλό.

Και εγώ είμαι ένας 100% ordinary person. Ή μήπως δεν είμαι;

Έχω παλέψει με τους δαίμονες μου και έχω βγει πανηγυρικά ηττημένος. Είτε με έχουν παρασύρει ολοκληρωτικά, είτε με έχουν ισοπεδώσει με τον πιο ύπουλο τρόπο. Και ο καθένας από δαύτους, κομπάζοντας, έμπαινε πάντα μετά τη νίκη του στον κύκλο του χορού των προηγούμενων.

Ήρθε όμως η ώρα που ένας δαίμονας, ένας φόβος, έκατσε με πάταγο πάνω μου, διώχνοντας όλους τους άλλους. Ο Απόλυτος Τρόμος. Η Απόλυτη Θύελλα. Το κορυφαίο Αρνητικό Συναίσθημα που κάνει σκόνη τα πάντα.

ΤΟ ξέρω. Δεν μπορώ να τον νικήσω. Πηγαίνει και έρχεται. Ευτυχώς όχι συχνά γιατί αλλιώς θα ήμουν ήδη στο ψυχιατρείο. Τα χέρια αρχίζουν να ιδρώνουν όταν ο Τρόμος γεννιέται από την ανυπόφορη σκέψη, από το «αν».

Αδύνατο να αντέξω. Αδύνατο ακόμη και να συμβαδίσω, να συνυπάρξω, να αποδεχτώ, την πιθανότητα. Για κάτι που με σκοτώνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει.

 

Με σκοτώνει καθετί που υποθέτει την ύπαρξή μου χωρίς το απαραίτητο στοιχείο της ευτυχίας μου.

Με σκοτώνει καθετί που ζωγραφίζει μπροστά μου την ημέρα χωρίς το τα χρώματα που τώρα με πλημμυρίζουν.

Με γονατίζει καθετί που με παρακινεί να δω το σκοτεινό «μετά».

Το μετά. Θα υπάρχει το μετά? Δεν θα υπάρχει. Ή τουλάχιστον δε θα θέλω να υπάρχω εγώ.

Μετά. Δεν θα με νοιάζει. Ξέρεις τι εννοώ. Και συ. Και συ και συ. Είναι τόσο εκκωφαντικό όταν έρχεται, τόσο ορμητικό, τόσο.... τσουνάμι, που η μόνη λύση είναι απλώς να προσπαθήσω να τραβήξω με δύναμη το μυαλό μου σε κάτι ευχάριστο. Σε κάτι τόσο όμορφο που να ανθίσει και να με σώσει.

Οργή.

 

Τι μπορώ να κάνω; Πώς μπορώ να το συντρίψω;

Δεν γίνεται. Θα υπάρχει πάντα. Θα με στοιχειώνει. Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.

Ίσως αυτή να είναι η μοίρα μου, η μοίρα όλων μας. Η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να δοθεί ποτέ σε άνθρωπο, να γεννά τον Απόλυτο Τρόμο.

Αρνούμαι όμως το αποκούμπι της παράκλησης σε κάτι ανώτερο. Της προσευχής. Αρνούμαι. Έχω δει την «άλλη μεριά» , το «γιατί». Το έχω ακούσει. Από στόματα που παρακάλεσαν. Από στόματα που δεν «εισακουστήκαν». Αστείο. Βολική παραμύθα. Έχω δικαίωμα να αρνούμαι.

Και συνεχίζω το ταξίδι μου.

Αγκαλιά με την ευτυχία. Και αγκαλιά με τον Τρόμο.

 

 

 

(photo)

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom