(2 ψήφοι)

Η μνήμη | Νικόλας Αθανασιάδης

Η μνήμη | Νικόλας Αθανασιάδης

Η μνήμη είναι ένα παιχνίδι που πάντα θα χάνεις ή ποτέ δεν θα κερδίζεις.

Έχει τα αποθηκευμένα «αρχεία» των εικόνων που έχεις δει, των ήχων που έχεις ακούσει, τις μυρωδιές που σε ζάλισαν και σε συνεπήραν. Τα αγγίγματα που βίωσες.

Εκεί ταξιδεύουν οι πρώτοι ήχοι των παιδιών σου. Το πρωτόγνωρο συναίσθημα της πρώτης φοράς που τα πήρες αγκαλιά σου. Μικρά, ελάχιστα και μικροσκοπικά.

Εκεί κρύβονται οι πρώτες λέξεις τους. Τα πρώιμα χαμόγελα. Τα πρώτα σας παιχνίδια. Εκεί ομως υπάρχουν και οι πρώτες φοβίες σου. Τα άγχη σου. Χαίρεσαι να βλέπεις κάθε μέρα κάτι καινούργιο τους. Κατακλύζεσαι κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Ναι, γεμίζεις, φορτώνεις.
Αναμνήσεις. Ήχους. Εικόνες. Λες "θα την θυμάμαι αυτή τη βόλτα μας στο λούνα παρκ".

Φευ.
Μεγαλώνουν, αδιάκοπα και «Χωρίς οίκτο». Γίνονται αγόρια/κορίτσια, παλικάρια/κοπέλες, άντρες/γυναίκες. Τα χάδια γίνονται πλέον σχεδόν απαγορευτικά. Σε εξωτερικό χώρο, ούτε κουβέντα. Τα φιλιά, εκείνα που δικαιωματικά και δικτατορικά έδινες ακατάπαυστα, περνάνε από χρονικό έλεγχο: «Πριν λίγο με φίλησες! Φτάνει!».

Αντιλαμβάνεσαι πως έχουν μεγαλώσει όταν ανακαλείς μνήμες. Όταν σκέφτεσαι το πλάσμα εκείνο που μπουσούλαγε και τώρα βλέπεις ένα παπούτσι Νο44 πεταμένο δίπλα στην πόρτα και το ταίρι του κάπου στο διάδρομο.

Η μνήμη είναι η κρυφή ερωμένη του χρόνου. Πιστή, απόλυτα δοσμένη.
Εκείνη που θα σε κοροϊδέψει αν προσπαθήσεις να την κάνεις δική σου.

Είναι όμως και αυτή που δεν έχει «ζωή», αν δεν έχεις αγάπη γύρω σου. Αν δεν έχεις μοιραστεί έρωτα, πάθος, ζεστασιά, το συναίσθημα το γονιού, την περηφάνεια να βλέπεις το παιδί σου, άνθρωπο ολοκληρωμένο και αυτάρκη. Αυτοσυντήρητο και αυτοδημιούργητο συναισθηματικά.

Η μνήμη δεν έχει «ζωή» αν δεν έχεις αδειάσει δίνοντας και δεν έχεις γεμίσει παίρνοντας.

Αν οι στιγμές μας καθορίζουν τη ζωή μας, οι μνήμες μας καθορίζουν τις στιγμές μας.

 

 

[photo]

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

Νικόλας Αθανασιάδης

Οι 5 αισθήσεις μας και ο τρόπος που αναπτύχθηκαν μέσα μας, μας καθορίζουν ως προσωπικότητες. Αν η Πόλη στην οποία γεννήθηκες αυτοκαθορίζεται από τις ίδιες τις αισθήσεις που προκαλεί, τότε έχεις γερές βάσεις για να μπορέσεις να δώσεις κάτι παραπάνω στην επόμενη γενιά.
Είμαι ο Νικόλας από την Πόλη.

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom