(2 ψήφοι)

Η κατάλληλη ώρα είναι…τώρα! | της Νάσιας Μανιά

Γράφει:
Η κατάλληλη ώρα είναι…τώρα! | της Νάσιας Μανιά

 

Είναι ωραίο να έχεις μια εικόνα για το πώς φαντάζεσαι το μέλλον, την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο. Σου προκαλεί μια αίσθηση ασφάλειας, σε νιώθω!
Νομίζεις πως κάπου, κάπως έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, του τι θα γίνει παρακάτω.
Και μέσα σ’ όλα αυτά τα κουτάκια που τοποθετείς στο κεφάλι σου υπάρχει κι ένα πλάνο για 3-4 χρόνια μετά, όταν κάτι «θα μπορεί να συμβεί» γιατί «τώρα αυτό το ο,τιδήποτε που θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή, «δεν μπορεί να συμβεί».

Και για να έχω καλό ερώτημα, γιατί δεν μπορεί αυτή η αλλαγή να συμβεί τώρα; Μήπως δεν έχεις την δύναμη να την σκεφτείς καν αυτήν την αλλαγή για το άμεσο μέλλον σου; Άρα πώς να την υλοποιήσεις, εδώ δε μπορείς να αντέξεις ούτε στην σκέψη. Κι η ψυχή σου πώς νιώθει γι’ αυτό; Μήπως κουράστηκε με σένα που συμβιβάζεσαι για μια ακόμη φορά με την καθημερινότητα και μια πραγματικότητα που δεν σε εκφράζει και επιθυμεί έντονα αυτήν την αλλαγή;

Αλήθεια, πες μου, λοιπόν, πότε θα εμπιστευθείς το ένστικτό σου; Σε 3-4 χρόνια; Κι ως τότε γιατί ανέχεσαι να ζεις μέσα σε μια καθημερινότητα που σε καταπιέζει, που σου προσφέρει λιγότερα απ’ όσα αξίζεις, απ’ όσα δικαιούσαι να προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου; Γιατί σου ζητώ να μην παρερμηνεύσεις τα λόγια μου… κανείς εκεί έξω δεν σε περιορίζει, δεν σε κρατά δέσμιο σε μια φιλία, σε μια δουλειά, σε μια σχέση που δεν σε εκφράζει πλέον. Εσύ κρατάς δέσμιο τον εαυτό σου, λέγοντάς του συνέχεια ψέματα πως τώρα η αλλαγή που ονειρεύεσαι βαθιά μέσα σου «δεν γίνεται» να έρθει. Είναι δύσκολο, είναι νωρίς, θα στενοχωρήσεις την άλλη πλευρά, ίσως και να την αδικήσεις και μπλα, μπλα, μπλα, μπλα…

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να βρεις άπειρες δικαιολογίες. Το ίδιο κι εγώ, σε νιώθω, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι ακατόρθωτο! Την ώρα και την στιγμή που θα είναι κατάλληλο να συμβεί, πίστεψέ με , δεν το ορίζεις εσύ, θα νιώσεις τέτοια ορμή και τέτοια ώθηση που δεν θα σε κρατάει τίποτε σε μια κατάσταση που δεν σε εκφράζει, που πρέπει να αφήσεις πίσω σου.

Γι’ αυτό αποδέξου αυτό που νιώθεις, εμπιστεύσου πως είναι αληθινό και πάρε την ευθύνη του εαυτού σου και πες την αλήθεια σου πρώτα στον εαυτό σου κι έπειτα σε όσους εμπλέκονται και χρειάζεται να μιλήσεις. Κι όσο ακατόρθωτη και ανέφικτη κι αν φαίνεται η αλλαγή, επειδή η επιθυμία θα πηγάζει από τα βάθη της ψυχής σου, θα έχεις όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος με το μέρος σου. Κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.
Και μετά θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου, θα νιώθεις πιο χαρούμενη, ευτυχισμένη, ικανοποιημένη απ’ την καθημερινότητά σου κι απ’ την ζωή σου. Κι αυτό θα αρχίσει να αντανακλάται σε κάθε τομέα της ζωής σου, γιατί απλά θα έχεις πράξει σύμφωνα με τα θέλω της ψυχής σου, θα έχεις αποδείξει στον εαυτό σου πως τον βάζεις σε προτεραιότητα και τον νοιάζεσαι, τον φροντίζεις! Κι έπειτα θα μπορείς να φροντίζεις πολύ αποτελεσματικότερα κι όσους αγαπάς, γιατί θα έχεις εσωτερική χαρά και γαλήνη!


Προχώρα, λοιπόν! “The Time Is Now”.

 

Νάσια Μανιά

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, γιατρός, ψυχολόγος, δημοσιογράφος (ναι, καμία σχέση) πάντως σίγουρα κάτι που θα είχε επαφή με κόσμο, επικοινωνία. Τελικά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & marketing, δούλεψε σε πολυεθνική για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα MBA, και μετά άφησε τον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρει να έρθει πιο κοντά στον τρόπο ζωής που επιθυμεί κάνοντας κάτι δικό της. Ασχολείται με την εμπορική και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, και at the moment, με την προσωπική της ανάπτυξη! Δεν το' χει καταφέρει ακόμη, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και περίοδο μεγάλων αλλαγών. 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana