(7 ψήφοι)

Άνοιξη στη φύση, άνοιξη και στην ψυχή μας | της Νάσιας Μανιά

Γράφει:
Άνοιξη στη φύση, άνοιξη και στην ψυχή μας | της Νάσιας Μανιά

 

Είναι μαγικό κάθε χρόνο τέτοια εποχή πώς η φύση αλλάζει, αποκτά χρώματα, αρώματα, τα πουλάκια πετάνε χαρούμενα και τιτιβίζουν, οι πεταλούδες εμφανίζονται παντού, ο ήλιος ζεσταίνει και λάμπει, η μέρα διαρκεί περισσότερο, όλα μοιάζουν με γιορτή!

Το ίδιο συμβαίνει και σ' εμάς. Αλλάζει η διάθεσή μας, μας αρέσει που η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, έχουμε περισσότερη όρεξη για βόλτες, η φύση μας καλεί. 

Είναι η στιγμή του χρόνου που καλούμαστε να αφήσουμε όσα μας βαραίνουν και να κάνουμε μια νέα αρχή, όπου το επιθυμούμε και το χρειαζόμαστε. Τα βαριά ρούχα αποθηκεύονται, οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, το σώμα αρχίζει να ζητάει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, περισσότερο νερό, η άνοιξη υπάρχει παντού.

Αυτή την άνοιξη δες τι θες να αφήσεις πίσω σου, τι θες να αλλάξεις και παρακάτω θα βρεις κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

 

- Η διατροφή σου είναι όπως πραγματικά επιθυμείς ή μήπως έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς από τις πιο βαριές τροφές που κατανάλωσες τον χειμώνα; Ψάξε και βρες νέες συνταγές για να αποκτήσει το εβδομαδιαίο σου μενού μεγαλύτερη ποικιλία.

- Έχεις κάποιες δραστηριότητες σε εβδομαδιαία βάση που σ’ ευχαριστούν ή απλά περνούν οι μέρες κι οι εβδομάδες χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι; Εκείνο το μάθημα χορού που σκεφτόσουν να κάνεις αλλά ποτέ δεν το' κανες, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

- Συναντάς αγαπημένους φίλους συχνά ή πέρασε ολόκληρος χειμώνας κι ακόμα να πιεις αυτόν τον καφέ με αγαπημένα πρόσωπα; Πάρε τηλέφωνο, επιτέλους και κανόνισε να συναντήσεις τα άτομα που επιθυμείς.

- Νιώθεις ότι χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου κάποιες καταστάσεις ή άτομα και να κάνεις μια νέα αρχή; Μην το σκέφτεσαι πολύ, η καρδιά ξέρει την αλήθεια.

- Ποιες μικρές αλλαγές μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, έτσι ώστε να φέρεις και στον χώρο σου αέρα ανανέωσης; Μόνο και μόνο ένα χρωματιστό ριχτάρι να ρίξεις στον καναπέ και 2 μαξιλάρια, άλλαξε όλη η εικόνα που θα βλέπεις όταν μπαίνεις σπίτι σου κουρασμένη.

 

Η Άνοιξη είναι εδώ, εμπιστεύσου την φύση που την γιορτάζει κι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην ζωή και την καθημερινότητά σου προσπάθησε να ακολουθήσεις κι εσύ το μονοπάτι της αναγέννησης με όποιο τρόπο σου ταιριάζει!

 

 


Διάβασε κι άλλα άρθρα για την Άνοιξη:

Άνοιξη στην πόλη

Μυρίζει Άνοιξη

Λίγα λουλούδια αν θέλεις...φύτεψε!


 

 

Νάσια Μανιά

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, γιατρός, ψυχολόγος, δημοσιογράφος (ναι, καμία σχέση) πάντως σίγουρα κάτι που θα είχε επαφή με κόσμο, επικοινωνία. Τελικά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & marketing, δούλεψε σε πολυεθνική για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα MBA, και μετά άφησε τον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρει να έρθει πιο κοντά στον τρόπο ζωής που επιθυμεί κάνοντας κάτι δικό της. Ασχολείται με την εμπορική και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, και at the moment, με την προσωπική της ανάπτυξη! Δεν το' χει καταφέρει ακόμη, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και περίοδο μεγάλων αλλαγών. 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana