(0 ψήφοι)

Να αφήνεσαι στη ροή | της Βαρβάρας Ζώρζου

Να αφήνεσαι στη ροή | της Βαρβάρας Ζώρζου

 

Αφορμή για το παρόν κείμενο, στάθηκε μια πρόσφατη συνομιλία μου με έναν φίλο και τα γενέθλιά μου, λίγο προτού περπατήσω στην τέταρτη δεκαετία μου εν ζωή.

Μια πορεία συσσωρευμένων εμπειριών στο χρόνο, με έντονη ανέκαθεν την ανάγκη μου για τις πραγματικές «αξίες», εκείνες που «ντύνουν» όμορφα τη ζωή μας, αλλά και μέσα από προσωπικές αναζητήσεις, για το πώς βλέπω τον εαυτό μου και το πώς αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γενικότερα.

Με ενεργό ρόλο στο «έργο» της μητέρας, την τελευταία οχταετία, παρατηρώντας λεπτομερειακά κάθε εξέλιξη της κόρης μου - πλάι της - από τα πρώτα της δειλά βήματα έως σήμερα, καταλήγω πως κανείς και τίποτα δεν «ανθίζει» και δεν εξελίσσεται τυχαία.

Φέρνω μπροστά μου την εικόνα δύο παιδιών που τσακώνονται.
Σκέφτομαι, πόσο συχνό «φαινόμενο» είναι, αλλά και τον χρόνο – εκείνο τον ελάχιστο - που μεσολαβεί για να παίξουν ξανά μαζί τα παιδιά. Κι αυτό γιατί τα παιδιά, μέσα στην άγνοιά τους, ακολουθούν απλά τη ροή. Τη ροή εκείνη, που δεν είναι άλλη από την ευτυχία που τους δίνει εκείνη τη χρονική στιγμή, το παιχνίδι.
Αυτό! Ναι, ναι, αυτό ακριβώς!
Τα παιδιά ξέρουν, πώς να αφήνονται στη ροή... Πόσο εύκολά ή δύσκολα επιτεύξιμο, πόσο γερό «εφόδιο» αν το καλοσκεφτούμε εμείς οι μεγαλύτεροι και τι ακριβώς σημαίνει;

Σημαίνει :

• Να «τροφοδοτείς» τον εαυτό σου με ό,τι σε ευχαριστεί, σε διατηρεί υγιή και ζωντανό, μέσα σε μια καθημερινότητα που μπορεί να σε ισοπεδώσει.

• Να βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και τα «θέλω» σου, δίχως να γίνεσαι έρμαιος αυτών ή ένα ακόμη εύκολο σημάδι στόχου, για τους άλλους.

• Να μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ, σε μια ζωή πιο «γεμάτη», με ποιότητα κι αγάπη γι’ αυτήν.

• Να αφήνεσαι στο χρόνο, ενώ γνωρίζεις πώς «τρέχει» κι εκείνος μαζί σου, αλλά εσύ συνεχίζεις να ζεις.

• Να χαίρεσαι με τη χαρά, αλλά ν’ αποδέχεσαι και τη λύπη όταν σε συναντά, καθώς τα πάντα κινούνται ελεύθερα μέσα στη ροή.

• Ν’ απολαμβάνεις την «ομορφιά», το «κάλεσμα» του τώρα, την ελεύθερη βούλησή σου, το δέος για «επαφή» με τη μητέρα-φύση.

• Να ξέρεις καλά ποιος θέλεις να είσαι, ακόμη και τότε που για λίγο γίνεσαι πάλι παιδί. Για να μεγαλώνουν μαζί με εμάς και μέσα από τις παροτρύνσεις μας, παιδιά δυνατά, γεμάτα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, σ’ έναν κόσμο σκληρό και άδικο πολλές φορές.

Να αφήνεσαι στη ροή…

Ζωντανός, ευδαίμων και υγιής, άνθρωπε διπλανέ, συνάνθρωπε…

Να αφήνεσαι στη ροή…

Να είσαι ευγνώμων, σε ό,τι σε διατηρεί «ενεργό» και σε κάνει «ορατό» σε έναν κόσμο «αόρατο».
Τράβα τον δρόμο σου, γαλήνιος, προς την «αλήθεια».
Κι όσο τραβάς ίσια, άσε ολόκληρο τον κόσμο τούτο, να είναι απλά ένας όμορφος κόσμος!

Γιατί ροή σημαίνει, να βρίσκεις τη δύναμη ν’ αλλάζεις αυτά που μπορείς, αλλά ν’ αποδέχεσαι, ακόμη κι εκείνα που δεν μπορείς ν’ αλλάξεις και που συμβαίνουν, ερμηνεύοντάς τα, ως κάτι πραγματικό και φυσικό.

Γιατί ενδόμυχα, καθώς αφήνεσαι στη ροή, την ακούς, την ακολουθείς, της δίνεσαι και της χαρίζεσαι…ζωντανός!

 

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana