(3 ψήφοι)

Το δικό μου παραμύθι

Το δικό μου παραμύθι

 

Προτιμώ τις λευκές σελίδες. Αυτές που σου δίνουν την ελευθερία ν’ αποτυπώσεις όλα όσα νιώθεις και σκέφτεσαι. Σε κάνουν κυρίαρχο των λέξεων. Τίποτα δεδομένο, τίποτα προκαθορισμένο.

Κάθε γράμμα, κάθε λέξη αποτυπώνει τις γλυκιές μελωδίες του μυαλού σου. Βουτιά στο όνειρο, ανάσα καθαρή, γεμάτη, ανάλαφρη. Σαν αυτές που παίρναμε παιδιά, δίπλα στη θάλασσα ή μέσα στο δάσος ή σε έναν κήπο γεμάτο λουλούδια.

Κλείνω τα μάτια και βλέπω όλα όσα περιμένουν υπομονετικά, στριμωγμένα σε μια γωνιά του μυαλού μου, ν’ αναδυθούν μέσα από τον βυθό των εικόνων που κρύβω μέσα μου. Μέσα στο δικό μου παραμύθι όλα παίρνουν τη θέση που τους ανήκει.


Στο δικό μου παραμύθι δεν υπάρχουν κάστρα, ούτε παλάτια. Δεν υπάρχουν πρίγκιπες και ιππότες, ούτε σμαράγδια και ρουμπίνια.

Στο δικό μου παραμύθι τα όνειρά μου είναι λουλούδια που φροντίζω και ζω. Ανθίζουν σε έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο χρώματα και αρώματα. Στα πόδια μου δεν φοράω παπούτσια. Έτσι ξυπόλητη περπατάω ανάμεσά τους και τα μυρίζω. Το κάθε ένα έχει κάτι ξεχωριστό να μου πει κι ένα χαμόγελο να μου χαρίσει. Για όλα έχω ένα χάδι και μια αγκαλιά να προσφέρω. Κανένα δεν θα πάει χαμένο, κανένα δεν θα μείνει πίσω, δεν θα τσαλαπατηθεί. Είμαι ελεύθερη να τ’ αγαπήσω.

Μπροστά μου στέκεται εκείνος. Όχι ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο, αλλά αυτός που με παίρνει από το χέρι και ανεβαίνει μαζί μου την κακοτράχαλη πλαγιά. Αυτός που σταματάει για λίγο, μόνο για να γυρίσει πίσω και να κοιτάξει αν είμαι ακόμα όρθια και ακολουθώ και μου χαμογελάει για ν’ απαλύνει τον δύσβατο δρόμο.


Στο δικό μου παραμύθι υπάρχει μόνο αγάπη, ελευθερία, ευτυχία. Ακόμα κι αν ένα τέτοιο παραμύθι φαντάζει εξωπραγματικό, ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας σαν αυτό και ίσως μια μέρα πάρουμε πίσω τα όνειρά μας και πούμε... Ζωή σαν παραμύθι!

Ντιάνα Δεμέστιχα

Είναι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη. Σπούδασε Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον τομέα του Marketing ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και έτσι της κρατάει το ενδιαφέρον ακόμη και στις άχαρες στιγμές, αυτές των στατιστικών αναλύσεων. Θαυμάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προσφορά και υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες. Τον ελεύθερο χρόνο της ακονίζει τη φαντασία της με κάθε είδους χειροτεχνία, παρέα με τη μικρή της κόρη. Έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών, συμμετέχει σε εκστρατείες ενημέρωσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Πιστεύει στο Θεό και στην δύναμη της Αγάπης. Αγαπημένη της φράση «Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο».

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana