(3 ψήφοι)

Tα φώτα της λεωφόρου | της Λυδίας Ζάνη

Γράφει:
Tα φώτα της λεωφόρου | της Λυδίας Ζάνη

Τα φώτα της λεωφόρου, είναι πάντα εκεί. Αναμμένα σαν διάσπαρτα αστέρια, κάθε βράδυ, παρέα στο βλέμμα. Καρφιτσωμένα στο μαύρο της πόλης, απλώνονται σαν φίδι, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και σου θυμίζουν πως ό,τι και να γίνει, αυτά θα ανάβουν για να σου κρατούν συντροφιά.

Όταν ξενυχτάς, κρατώντας αγκαλιά ένα μωρό...

Όταν περιμένεις ένα νέο που δεν έρχεται...

Όταν χαμογελάς μετά από μια υπέροχη νύχτα...

Όταν θρηνείς εκείνον που χάθηκε...

Όταν αγωνιάς για την αυριανή μέρα...

Όταν ετοιμάζεις τη βαλίτσα για να ταξιδέψεις...

Όταν νιώθεις έτοιμος να σπάσεις ή να πετάξεις...


Τα φώτα της λεωφόρου είναι τα αστέρια της πόλης. Τα αστέρια που δεν μπορείς να δεις σηκώνοντας τα μάτια στον ουρανό.

Είναι η υπενθύμιση ότι η ζωή κινείται ακόμη κι όταν εσύ λείπεις. Όταν εσύ δακρύζεις ή γελάς.

Είναι η σταθερή πορεία στο χρόνο.

Είναι το σημάδι που σου δείχνει ότι αργά ή γρήγορα, θα είσαι κι εσύ ένα από τα φώτα της λεωφόρου, οδηγώντας το αμάξι σου προς μια νέα κατεύθυνση ή ένα γνώριμο προορισμό- αυτό δεν έχει άλλωστε και τόση σημασία. 

Σημασία έχει ότι θα μπεις ξανά σε τροχιά, ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κρατάει τώρα με το βλέμμα απλά καρφωμένο στα φώτα της λεωφόρου.


#Keep going

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

✍ Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Λυδία Ζάνη

Με λένε Λυδία και είμαι -θέλω να πιστεύω- καλά. Γεννήθηκα το σωτήριο έτος 1981 και ομολογώ ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά τόσο στην Ελλάδα και τον κόσμο, όσο και πάνω μου. Αφότου τελείωσα τις σπουδές μου στο ένδοξο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ξεκίνησα να εργάζομαι στον κλάδο του PR – Marketing και προσπαθώ με μεγάλη αποτυχία να χωρέσω μέσα σε ένα 24ωρο όλα τα φιλόδοξα σχέδια μου!
Λατρεύω να βουλιάζω στις σελίδες ενός καλού βιβλίου και στις αγκαλιές των παιδιών μου! Ως μαθήτρια, είχα ως αγαπημένο μου μάθημα την έκθεση με ελεύθερο θέμα κι έτσι, ως μεγάλη πια, μου αρέσει να πιάνω μολύβι και χαρτί ή έστω πληκτρολόγιο και οθόνη και να γράφω ανενόχλητη τα πάτερημά μου!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana