(1 Ψήφος)

Άνοιξη στην πόλη | της Λυδίας Ζάνη

Γράφει:
Άνοιξη στην πόλη | της Λυδίας Ζάνη

Καλώς την Άνοιξη.

Έλα, ξελόγιασε μας άλλη μια φορά. Κάνε μας πάλι εφήβους έτοιμους για όλα. Φόρα τα πιο όμορφα χρώματα στις καρδιές μας και καν'τες να χτυπήσουν πάλι δυνατά. Γέμισε τη νύχτα με αρώματα. Κάνε μας να νιώσουμε αθάνατοι, θύμισέ μας πως μετά από τη βαρυχειμωνιά έρχονται πάντα τα χελιδόνια. Διώξε το γκρι μέσα κι έξω μας. Ανάγκασε μας να σηκώσουμε τα μάτια μας ψηλά, να δούμε τον ουρανό και το φως.

Καλωσόρισες, Άνοιξη. Ξέρεις ότι σε έχουμε ανάγκη.

Βγάλε μας στο δρόμο. Να περπατήσουμε νύχτα, να μυρίσουμε νεραντζιές. Να νιώσουμε την ψύχρα να χαϊδεύει την πλάτη μας, να πάρουμε ζακέτα. Να κοιταχτούμε στα μάτια, να ερωτευθούμε ξανά τον έρωτα, τον ίδιο. Να δούμε τα μικρά μας να μεγαλώνουν, να κρατάνε λαμπάδες στην Ανάσταση. Να κρεμάνε Μάρτηδες στα κλαριά. Να κόβουν λουλούδια. Να φοράνε τα καινούρια τους παπούτσια.

Έλα, φέρε την πνοή σου στην ξέπνοη πόλη. Θύμισέ μας πως πάντα, κάτι όμορφο μπορεί να σε περιμένει στη γωνία. Ντύσε την πόλη με ανοιξιάτικα και μείνε, μείνε όσο μπορείς.

Καλώς ήρθες Άνοιξη και φέτος.

 

 

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Λυδία Ζάνη

Με λένε Λυδία και είμαι -θέλω να πιστεύω- καλά. Γεννήθηκα το σωτήριο έτος 1981 και ομολογώ ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά τόσο στην Ελλάδα και τον κόσμο, όσο και πάνω μου. Αφότου τελείωσα τις σπουδές μου στο ένδοξο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ξεκίνησα να εργάζομαι στον κλάδο του PR – Marketing και προσπαθώ με μεγάλη αποτυχία να χωρέσω μέσα σε ένα 24ωρο όλα τα φιλόδοξα σχέδια μου!
Λατρεύω να βουλιάζω στις σελίδες ενός καλού βιβλίου και στις αγκαλιές των παιδιών μου! Ως μαθήτρια, είχα ως αγαπημένο μου μάθημα την έκθεση με ελεύθερο θέμα κι έτσι, ως μεγάλη πια, μου αρέσει να πιάνω μολύβι και χαρτί ή έστω πληκτρολόγιο και οθόνη και να γράφω ανενόχλητη τα πάτερημά μου!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana