(2 ψήφοι)

Γυναίκες | της Ρεγγίνας Μπολιάντς

Γυναίκες | της Ρεγγίνας Μπολιάντς

"- Γυναίκες, όλες ίδιες." 

Ναι φίλε μου, συμφωνώ, ίδιες σε πέντε, άντε δέκα χαρακτηριστικά.
Γκρινιάζουμε ναι, έχουμε τα ψυχολογικά μας μια φορά το μήνα. Δεν έχουμε τι να φορέσουμε, κάνουμε μούτρα, μπορεί να μας εκνευρίζει όταν προτιμάτε το γήπεδο ή το ψάρεμα ακόμα μια φορά. Μας αρέσουν τα κοπλιμέντα. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα μπάχαλο.
Ως εκεί.
Από κει και πέρα αλλάζουν πολλά.

Η γυναίκα που ξέρει την αξία της ξεχωρίζει αλλιώς, φίλε μου. Υπάρχουν γυναίκες που ακόμα κι εγώ ως γυναίκα που είμαι υποκλίνομαι, τις θαυμάζω. Γυναίκες που δεν τους ταιριάζει καθόλου ο όρος αδύναμη. Που η δύναμη της είναι τέτοια που μόνο αξία θαυμασμού είναι. Γυναίκες που ξέρουν να σταθούν στο ύψος των περιπτώσεων. Κυρίες, με Κ κεφαλαίο.


Έχω γνωρίσει γυναίκες και γυναίκες λόγω επαγγέλματος κυρίως, μιας και ασχολούμαι σχεδόν μόνο με το γυναικείο φύλο. Δεν λέω, πολλές έχουν κάτι από αυτό που δεν μου αρέσει να βλέπω στο γυναικείο φύλο. Όμως, από όλα έχει ο μπαξές!
Η γυναίκα στην προσπάθεια της να ανέβει και άλλο, κάπου έχει χαθεί. Κάπου ίσως να έχασε το στέμα της. Έχει χάσει το ρόλο της, την αξία της.

Δεν μπορείς κουκλίτσα μου να βγαίνεις με λειψό ύφασμα για ποτό με ταμπέλα απελπισμένης, και να ζητάς ο άλλος να σε πάρει στα σοβαρά. Όπως δεν γίνεται να παίρνεις όλα τα βάρη πάνω σου και να φταίει μόνο ο άλλος.
Έχουμε χάσει ως γυναίκες κάθε αξιοπρέπεια σε μια εποχή αλλόκοτη. Και εκεί έξω μας έχουν προσάψει τίτλους που δεν μας τιμάνε ιδιαίτερα.
Έχουμε χάσει αξίες, ρόλους, μα κυρίως τη σπουδαιότητα τού να είσαι γυναίκα.

Και η γυναίκα έχει σπουδαίους τίτλους, φίλε μου. Είναι μια όμορφη ύπαρξη, γόνιμη, μυστήρια, είναι μητέρα, σύζυγος, ερωμένη, φίλη. Είναι όμως και μια ύπαρξη που νιώθω πως χάνει ολοένα και περισσότερο την αξία της.

Μεγαλώνουμε κόρες και τους πασάρουμε απο μικρές παραμύθια. Μεγαλώνουμε γιους και τους έχουμε μην βρέξει και μην στάξει.
Και μετά τι; Τι περιμένουμε;
Υποβιβάζουμε οι ίδιες το εγώ μας, την αξία μας. Αν δεν σεβαστούμε εμείς οι ίδιες το φύλο μας, να μην περιμένουμε να το σεβαστεί κανείς.

Αγάπα τον εαυτό σου, με σεβασμό, χωρίς να περνάς στο άλλο άκρο.

Μη γίνεσαι τόσο κακιά στο ίδιο σου το φύλο. Μοιάζουμε με άνδρα μισογύνη.
Γιατί ναι υπάρχει και αυτό μεταξύ μας. Ένα μίσος περίεργο.

Βρες την ταυτότητά σου και τι ζητάς απο σένα.

Μην παίρνεις τόσες πολλές ευθύνες πάνω σου. Όχι γιατί δεν μπορείς αλλά γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος απο γυναίκες που παλεύουν μόνες. Γυναίκες που τρέχουν για όλα, χωρίς δυστυχώς αυτό να εκτιμάται απο κανέναν.

Απόλαυσε το γεγονός ότι είσαι γυναίκα και δώσε στη μελλοντική γενιά, στην κόρη που μεγαλώνεις λίγο περισσότερο κύρος, χωρίς όμως να ανεβάζει τη μύτη της ψηλά.
Δώσε στην γυναίκα αυτό που της αξίζει, εσύ, εγώ, εμείς.

Άλλωστε οι γυναίκες είμαστε τόσο χαρισματικά πλάσματα.
Έχουμε γίνει έμπνευση για ποιήματα, μούσες στα περισσότερα τραγούδια. Αριστουργήματα σε έργα τέχνης. 
Και σήμερα που γιορτάζουμε, ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας. Ας αγαπήσουμε λίγο παραπάνω την ύπαρξή μας με αξιοπρέπεια.
Ας γίνουμε η γυναίκα που θαυμάζουμε, η γυναίκα που κατάφερε τόσα πολλά.
Η γυναίκα που γιορτάζει σήμερα.

 

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

  

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Ρεγγίνα Μπολιάντς

Ισχυρογνώμων και πολυλογού. Ευαίσθητη και αυστηρή. Δυναμική και σταθερή. Μα κυρίως "των άκρων". Παντρεύτηκε μικρή τον μεγάλο της έρωτα. Αργότερα βρήκε ακόμα μεγαλύτερο, τους δύο της γιους. Η μητρότητα την άλλαξε εντελώς, μεταμορφώνοντάς της σε mamareggina. Λατρεύει τον χειμώνα και τα μαγικά βραδιά του καλοκαιριού. Δεν αντέχει χωρίς επικοινωνία, φίλους και γέλιο. Ζει στον κόσμο της και γουστάρει εκεί. Ονειρεύεται σαν παιδί και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει περήφανη για όσα έκανε.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana