(4 ψήφοι)

«Πετώντας με τα βιβλία!»

«Πετώντας με τα βιβλία!»

«Με ένα βιβλίο πετάω!», έλεγε μια παλιά διαφήμιση και όλοι μας κάποια στιγμή το έχουμε νιώσει. Το βιβλίο είναι καλός φίλος για όλους μας αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά και για να μάθουν να το αγαπάνε δε θέλει κόπο, θέλει ...κόλπο!

Οι εκθέσεις βιβλίου είναι πάντα γοητευτικές και τα παιδιά μαγεύονται από την ποικιλία των βιβλίων, τα χρώματα, τις μουσικές και τις εκδηλώσεις που τα συνοδεύουν! Πάρτε τα μαζί σας στην 37η Γιορτή Βιβλίου που πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών 4-15/6 και προμηθευτείτε τα βιβλία του καλοκαιριού. Αφήστε τα παιδιά να περιεργαστούν όποιο βιβλίο τους κινεί το ενδιαφέρον και να επιλέξουν αυτά που θα αγοράσετε. Έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα διαβάσουν.

Το Σάββατο 7/6 στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του Γίργκεν Μπανσέρους. Την Κυριακή 8/6 στις 11.30 δείτε το «Κύλησε ένα ρεβίθι κι άρχισε το παραμύθι», παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και συνοδεία μουσικής με τον Δημήτρη Μικιό στη φλογέρα. Αν πάλι πάτε απόγευμα, τότε στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» (εκδ. Fagotto Books) από τη συγγραφέα Κατερίνα Βασδέκη. Θα ακολουθήσουν μουσικοπαιχνίδια με τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του (απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών).


Το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 11:00, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περιμένει τα παιδιά 5-12 ετών και τους γονείς τους να γνωρίσουν την ομορφιά της αρχαιολογίας με έναν ευρηματικό τρόπο. Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου έγραψε και αφηγείται μια φανταστική ιστορία, «Το ταξίδι της Κυμοθόης», που μας ταξιδεύει στα νερά της Νάξου. Την αφήγηση και τα τραγούδια της ιστορίας συνοδεύει με τη λύρα του, σε πρωτότυπες συνθέσεις, ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Βωμού και η είσοδος είναι ελεύθερη (πληροφορίες στα 213 2144837, 213 2144813, 213 2144891).


«Εκπλήξεις ανάμεσα στα αγάλματα! Όμορφα στολίδια στο φως!», ονομάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/6 στις 11:00, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου Ακρόπολης υπάρχουν απίστευτα πολλά πράγματα να ανακαλύψετε! Τα αγάλματα φαίνονται ακίνητα και σιωπηλά. Όμως με τη βοήθειά σας μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο φωνή και κίνηση, αλλά και συναισθήματα, ονόματα και ιστορίες! (2 ευρώ για κάθε παιδί).


Μετά τη βροχερή και λασπωμένη εβδομάδα που διανύσαμε, ήρθε η ώρα να αποζημιωθούμε με ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο.

Καλές βόλτες!

 

[photo via]

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom