(5 ψήφοι)

Ψηφίζουμε διασκεδαστικές εξορμήσεις!

Ψηφίζουμε διασκεδαστικές εξορμήσεις!

Άλλο ένα εκλογικό Σαββατοκύριακο πλησιάζει και για όσους έχουν κουραστεί από την πολιτική ένταση των ημερών, προτείνουμε να ...αποτοξινωθούν παρακολουθώντας, μαζί με τα παιδιά τους, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ένα εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά 3-6 ετών με θέμα «Βόλτα με ένα καράβι» πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», το Σάββατο 24 Μαΐου στις 15:30 – 16:30, με εμψυχώτρια τη δασκάλα Δημιουργικής Κίνησης και σύγχρονου χορού Μάτα Μαρρά. Αν φανταστούμε πως βρισκόμαστε μέσα σε ένα καράβι, τι δουλειές θα κάναμε; Πώς θα βοηθούσε ο ένας τον άλλο; Κι αν έπιανε τρικυμία, θα τα καταφέρναμε; Κι αν το καράβι γλυστράει απ΄ τα νερά, πώς θα κρατήσουμε ισορροπία; (8 ευρώ, κρατήσεις στο 210 5125600).


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν την παιδική έκδοση «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» της Ζέφης Συρίβλη, για παιδιά 3-5 ετών, στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός, το Σάββατο 24/5 στις 12:00, με ελεύθερη είσοδο. Το βιβλίο έχει ως πρωταγωνιστή ένα... πορτοκαλί σαλιγκάρι που όμως δεν του αρέσει το χρώμα του και το γεγονός ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα σαλιγκάρια. Απογοητευμένο, σκέφτεται τρόπους να αλλάξει. Θέλει να νιώσει όμορφο και σπουδαίο. Διαβάζοντας το βιβλίο, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους και πως η μοναδικότητα του κάθε πλάσματος είναι ταυτόχρονα και η ομορφιά του!


Ο θίασος του Ηλία Καρελλά έχει κλέψει πολλές φορές την καρδιά μικρών και μεγάλων, με τις εξαιρετικές παραστάσεις Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιεί. Την Κυριακή 25/5 στις 12:00 στο poems 'n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης παρουσιάζει την παράσταση ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΑΓΕΜΕΝΗ "Ο Καραγκιόζης διευθυντής τουρισμού". Ο Ηλίας Καρελλάς και η Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν στην ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες. H παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά 3-11 ετών και έχει ελεύθερη είσοδο. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, επικοινωνήστε στο 210-3228839.


Την Παρασκευή 23 Μαϊου 8:00 – 17:00 και τη Δευτέρα 26 Μαϊου, τα παιδιά 5-12 ετών ψηφίζουν Ελληνικό Κόσμο και παρακολουθούν τα έκτακτα ολοήμερα ...εκλογικά, εκπαιδευτικά προγράμματα. Θα ταξιδέψουν από τη Γη στο διάστημα και θα ανακαλύψουν τη Σελήνη, τους αστεροειδείς, το Δία και την Ευρώπη, μέσα από την έκθεση «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» και την προβολή της Θόλου «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα». Στη συνέχεια θα περιηγηθούν στην έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της Ελληνικής γυναικείας φορεσιάς και θα «ταξιδέψουν» από την Αθήνα σε διάφορα μέρη της χώρας μας, γνωρίζοντας τοπικές ενδυμασίες. Μέσα από τη «Θόλο» θα μεταφερθούν στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων για να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία του οστρακισμού και βέβαια θα παίξουν στο Αίθριο και σε άλλους χώρους του του «Ελληνικού Κόσμου» με κάθε λογιών παιχνίδια! (Παρασκευή 25 ευρώ, Δευτέρα 20 ευρώ, δεν περιλαμβάνεται σίτιση).


Με καλοκαιρινό καιρό και προεκλογικό παλμό ετοιμαστείτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Καλές βόλτες!

 

[photo via]

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom