(5 ψήφοι)

Στο πάρτι των μουσείων!

Στο πάρτι των μουσείων!

Την Κυριακή 18 Μαΐου δεν έχουμε μόνο εκλογές, είναι και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Τα μουσεία για να την γιορτάσουν, έχουν ετοιμάσει μια σειρά από εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες απευθύνονται στα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ας μη χάσουμε λοιπόν το ...πάρτι!

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Σάββατο 17 Μαΐου στις 12:00 - 13:30 θα παιχτεί η θεατρική παράσταση "Τα δεκανίκια της πολιτείας ΜΟ" για παιδιά 6-12 ετών, από τον Χώρο Δημιουργικών Δράσεων "Μικρές Ιστορίες". Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, εμπνευσμένη από ένα λαϊκό μύθο της Κεντρικής Ευρώπης, που ζωντανεύει με αφήγηση, παιχνίδι και τραγούδι. Ένα παραμύθι που μιλάει για την ελευθερία και τη δύναμη που έχει ο κάθε ένας από εμάς μέσα του (κράτηση θέσεων στο 210 7294 220).

H Πινακοθήκη του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, η οποία ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη, είναι από τα ωραιότερα μουσεία που έχω επισκεφθεί. Στο πλαίσιο των μουσικών ξεναγήσεων στο σπίτι του μεγάλου ζωγράφου, την Κυριακή 18 Μαΐου, προσκαλεί τα παιδιά να ακολουθήσουν τις δικές τους μουσικές διαδρομές, αυτοσχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας και εξερευνώντας τις μελωδικές αφορμές που προσφέρει η Πινακοθήκη.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό και πραγματοποιεί την Κυριακή 18 Μαΐου και ώρες 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 έως 7 χρόνων. Ανοίγει τις συλλογές του μέσα στα εκθέματα και συστήνεται στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά, με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο, εξοικειώνονται με δυο από τις βασικές λειτουργίες του Μουσείου, τη συλλογή και την τεκμηρίωση των αντικειμένων, και ανακαλύπτουν κομμάτια του υλικού πολιτισμού.

Την ίδια ημέρα, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται». Προτείνω να πάτε στις 12:00 για να παρακολουθήσετε την ιστορία του λαγού. Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου αι. π.Χ. ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός που, μετά από ένα θεαματικό άλμα για να αποφύγει τους διώκτες του, προσγειώνεται στα μπροστινά του πόδια. Οι επισκέπτες θα ακούσουν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου ελκυστικές ιστορίες για τον λαγό αλλά και για τα άλλα ζώα που τα χάλκινα ομοιώματά τους βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου (δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου). Όπως και να έχει, η ελεύθερη είσοδος σε αυτό το μουσείο είναι δελεαστική από μόνη της!

Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo). Αν δε θέλετε να χάσετε το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός της χρονιάς επισκεφθείτε την έκθεση μαζί με τα παιδιά σας. Το παιδικό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και θα φέρει τους μικρούς φιλότεχνους σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία. Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Αν πάλι έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 20:00 στο Λεξικοπωλείο, με θέμα «Η μικρή και η μεγάλη Ιστορία του κόσμου». Με αφορμή την κυκλοφορία των νέων βιβλίων τους, ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης (Άρια,ο κόσμος από την αρχή – έκδ. Ψυχογιός) και ο ερευνητής Γιώργος Ηλιόπουλος (Οι συνωμότες – έκδ. Έναστρον) συνομιλούν για την λογοτεχνία και την παράλληλη αθέατη πλευρά της ιστορίας. Σταχυολογώντας τις σκοτεινές πτυχές γεγονότων που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία και αποτελούν πηγή έμπνευσης για σημαντικούς λογοτέχνες, ο μυθιστοριογράφος και ο ιστοριοδίφης φωτίζουν την διαδικασία μετουσίωσης των συντελούμενων σε μυθοπλασία.

Eνδιαφέρον προβλέπεται το Σαββατοκύριακο λόγω εκλογών και όχι μόνο... Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε και καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom