(3 ψήφοι)

Περιβόλια και μελίσσια στην πόλη!

Περιβόλια και μελίσσια στην πόλη!

«Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ»... Ακόμα όμως κι αν δε μπορέσαμε να τον «προϋπαντήσουμε στην εξοχή», στα μουσεία περιμένουν τα παιδάκια με προγράμματα γεμάτα άνοιξη.

Μόλις άνοιγε ο καιρός, ο Βαν Γκογκ σχεδίαζε και ζωγράφιζε τα ανθισμένα περιβόλια. Έτσι λοιπόν, στο Mουσείο Ηρακλειδών η εικαστικός, γραφίστρια, διακοσμήτρια και φωτογράφος Pascaline Bossu, την Κυριακή 4/5 στις 11:30 και τις 16:00, περιμένει τα παιδιά 8-15 ετών για να ζωγραφίσουν μαζί έναν πίνακα βασισμένο στο έργο του καλλιτέχνη "Le parterre de tournesols", 1888 ("Tο παρτέρι με τα ηλιοτρόπια"), χρησιμοποιώντας την τεχνική με κινέζικο πινέλο και μαύρο μελάνι (20 ευρώ, κρατήσεις στο 210 34 61 981, εσωτ. 201).

Στον Ελληνικό Κόσμο, το Σάββατο στις 12:30, ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμος Κώστας Χαραλάς ταξιδεύει τα παιδιά 7-12 ετών στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την κοινωνία της κυψέλης μέσα από προσωπικές αναφορές, πολυμέσα, εργαλεία τέχνης και επιστήμης και βιωματικό παιγνίδι. Επίσης γνωρίζουν από κοντά εκπληκτικά πράγματα για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα και μέσα από βιωματικές δράσεις έρχονται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της μέλισσας, μαζεύουν τη γύρη από τις κηρήθρες και παίρνουν μέρος στον τρύγο! (8.5 ευρώ)

"Τα παιδία κρούει" ονομάζεται η «Κυριακάτικη ΠαιδοΣυνάντηση» που πραγματοποιείται στο «poems 'n crimes» των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, την Κυριακή 4 Μαΐου στις 12:00 μ.μ.. Ο κρουστός Βαγγέλης Καρίπης σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Σαπλαούρα, οδηγούν τα παιδιά 6-12 ετών στον κόσμο των κρουστών. Ακολουθώντας την πείρα τους, δημιουργούν ένα πρωτοποριακό παιχνίδι, μια μοναδική εμπειρία. Αυτή η συνεργασία του μουσικού με τα παιδιά, στοχεύει όχι μόνο στη μάθηση, αλλά και στη δημιουργία μέσα από την εκτόνωση (είσοδος ελεύθερη, πληροφορίες-κρατήσεις στο 210-3228839).

Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να πείσουμε τα παιδιά μας να τρώνε λιγότερα γλυκά, μια καλή ιδέα είναι να δούμε μαζί τους την παράσταση «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας», που παίζεται από την ομάδα Κιβωτός των Μύθων στην «Παραμυθοχώρα», στο Μετς, κάθε Κυριακή στις 11:00 και 13:30. Το αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε μια παράσταση με στοιχεία μαύρου θεάτρου και θεάτρου σκιών (10 ευρώ, κρατήσεις στο 210 9216346).

O καιρός προσφέρεται για βόλτες και μας ξεσηκώνει, ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία κι ας πάμε έστω και μέχρι την κοντινότερη παιδική χαρά. Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom