(3 ψήφοι)

Πασχαλινές αποδράσεις!

Πασχαλινές αποδράσεις!

Τα σχολεία έκλεισαν και ο ελεύθερος χρόνος τώρα είναι πολύ περισσότερος. Για όσους από εμάς δεν έχουμε χωριό να μας περιμένει, τα μουσεία έχουν ετοιμάσει μια σειρά από προτάσεις για τις ημέρες των διακοπών, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να αποδράσουμε εντός των τειχών!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο περιμένει τα παιδιά 1-2.5 ετών με το συνοδό τους τη Μ.Τρίτη στις 17:30 με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαγειρεύω για το Πάσχα!». Τι γεύση έχουν τα Πασχαλινά κουλούρια; Από πόσα διαφορετικά υλικά αποτελούνται; Ποια είναι η υφή τους; Είναι σκληρά ή μαλακά; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους, με αφορμή το Πάσχα ανακαλύπτουν διαφορετικά υλικά μαγειρικής, πειραματίζονται και μαγειρεύουν ντυμένοι μάγειρες (15 ευρώ).

Για τα παιδιά 3-6 ετών όλη τη μεγάλη εβδομάδα το Μουσείο στις 11:00, 12:00 και 13:00 έχει ετοιμάσει πολλά! Τη Μ.Τρίτη τα παιδιά δοκιμάζουν «Μια συνταγή για το Πάσχα». Παρασκευάζουν τη συνταγή μαζανέτς (mazanec), η οποία είναι ένα παραδοσιακό έθιμο της Τσεχίας, αφού πειραματιστούν με τις ιδιότητες, τη γεύση και τη μυρωδιά των υλικών της. Τη Μ.Τετάρτη με το πρόγραμμα «Μύρισε Πάσχα», τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχωρίζουν μυρωδιές και γεύσεις του Πάσχα. Συνδέουν τις μυρωδιές με την εποχή της Άνοιξης και κατασκευάζουν το δικό τους ποτ πουρί. Τη Μ.Πέμπτη τα περιμένουν «Αυγά και αυγοδρομίες». Πειραματίζονται πάνω σε έτοιμα βρασμένα αυγά με διάφορους τύπους χρωμάτων ώστε να επιτύχουν τον επιθυμητό στολισμό για το αυγό τους. Κατόπιν επιδίδονται σε έναν αγώνα αυγοδρομίας, με στόχο να σπάσουν όσο λιγότερα αυγά γίνεται.
Τέλος το Μ.Σάββατο τα παιδιά θα φτιάξουν «Μια λαμπάδα για τη νονά μου» και μαθαίνουν τι συμβολίζει το Άγιο Φως της Ανάστασης (7 ευρώ).
Όσο για τα παιδιά που πηγαίνουν Δημοτικό το Μουσείο τα περιμένει στις 11:00, 12:00 και 13:00 με εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τη Μ.Τετάρτη θα φτιάξουν «Πασχαλινά τσουρέκια». Τη Μ.Πέμπτη τα περιμένει «Το πασχαλινό αυγό σε βιτρό». Tα παιδιά με αφορμή τα έθιμα του Πάσχα ανακαλύπτουν την τεχνική του βιτρό. Έπειτα από έρευνα που κάνουν στις διάφορες τεχνικές βιτρό, διακοσμούν τα δικά τους τρισδιάστατα πασχαλινά αυγά. Τέλος, το Μ.Σάββατο «Το φαναράκι της Λαμπρής» θα το φτιάξουν με τα χεράκια τους! (7 ευρώ)


Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄-Β΄ δημοτικού έχει ετοιμάσει τη Μ. Τρίτη στις 10:30 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι» ...του Θεόφιλου. Το ίδιο πρόγραμμα τη Μ. Τετάρτη στις 10:30 π.μ. μπορούν να το παρακολουθήσουν τα παιδιά Γ΄-Στ΄ Δημοτικού (7 ευρώ, κρατήσεις στο 210 3312621).


Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και τη Μ. Πέμπτη περιμένει στις 13:00 τα παιδιά 5-12 ετών με τα «ΑΝΟΙΞΗχνίαστα Καμώματα». Η Άνοιξη έχει πεισμώσει! Φοβάται που το Καλοκαίρι θα της ξεράνει τα πράσινολουλουδιασμένα φουστάνια της. Θυμώνει με το Χειμώνα που τα παγώνει όλα κι αυτή πρέπει να κοπιάσει τόσο πολύ για να τα φτιάξει όλα ξανά από την αρχή...Αν πεις για το Φθινόπωρο δεν θα αφήσει φυλλαράκι για φυλλαράκι σε δέντρο. Ε λοιπόν όχι, αυτή τη φορά θα κάτσει στα αβγά της ούτε βήμα μπρος ούτε πίσω... (8 ευρώ).


Ό,τι ηλικία κι αν έχει το παιδάκι σας, σίγουρα υπάρχει κάτι που θα το ενδιαφέρει και θα το κάνει να περάσει καλά. Η χαρά των παιδιών είναι μεταδοτική, οπότε το Πάσχα όλων μας θα είναι το πιο όμορφο. Καλές γιορτές!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom