(4 ψήφοι)

Διαστημικές και ψηφιακές βόλτες!

Διαστημικές και ψηφιακές βόλτες!

Το Πάσχα πλησιάζει και τα πρώτα σχετικά εργαστήρια έρχονται να μας βάλουν στο κλίμα της μεγάλης γιορτής.

«Κεριά και κηροπλάστες» ονομάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για την Κυριακή 6 Απριλίου στις 12:00 και 13:00 το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη του κηροπλάστη, το συμβολισμό των κεριών και τη χρήση τους στην καθημερινή μας ζωή. Με υπολείμματα κεριών, δημιουργούν το δικό τους κερί για να στολίσουν το τραπέζι της Λαμπρής (8 ευρώ).


«Πολύχρωμο Πασχαλινό εργαστήριο. Πασχαλινά αβγά αλλιώτικα από τα άλλα!» ονομάζεται το εργαστήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που περιμένει το Σάββατο 5/4 στις 11:00 και την Κυριακή 6/4 στις 11:30 τα παιδιά 2-3.5 ετών και τους γονείς τους. Στο πασχαλινό εργαστήρι πρωταγωνιστές θα είναι τα χρώματα και τα αβγά. Αβγά που μεταμορφώνονται σε πλάσματα της φαντασίας μας ή σε απλά ζωάκια, αβγά που παίζουνε μαζί μας και μιλάνε, αβγά που λένε ιστορίες και μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών. Γονείς και παιδιά θα κόψουν, θα κολλήσουν, θα συνδέσουν, θα καρφώσουν και θα πειραματιστούν με πολλά και διάφορα υλικά (υφάσματα, κουμπιά, καθαριστές πίπας, καλαμάκια κλπ.) και θα δημιουργήσουν πασχαλινά αβγά... αλλιώτικα από τα άλλα (15 ευρώ, κρατήσεις στο 210 7294220).


Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο Πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων» του Ευγένιου Τριβιζά, στο cafe του Βιβλιοπωλείου Ιανός το Σάββατο 5/4 στις 14:00. Οι δυο εχθρικοί στρατοί των Ούφρων και των Τζούφρων παρατάχθηκαν ένα πρωί για να δώσουν μια τρανή μάχη στην Κοιλάδα με τις Μοβ Τσουκνίδες. Τι θα γίνει, όμως, όταν τα όπλα τους αντί για μπαζούκας είναι μπουζούκια και αντί για κανόνια είναι κανό; Η παρουσίαση περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και έχει ελεύθερη είσοδο.


Μία από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως εκθέσεις σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος», από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και πέρα από αυτό. Πάρτε τα παιδιά σας και «επισκεφθείτε» τη Σελήνη, τους Αστεροειδείς και τον Άρη μέσα από διαδραστικά εκθέματα και λεπτομερή μοντέλα και παράλληλα ανακαλύψτε τι θεωρούν οι ειδικοί ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης (ενήλικες 7 ευρώ, παιδιά 4 ευρώ).

 

Για όλους εκείνους που είτε έχουν τη δική τους «γειτονιά», είτε βολτάρουν καθημερινά μέσα στα blogs άλλων μαθαίνοντας τα νέα τους, στήθηκε μια γιορτή για 2η συνεχή χρονιά. Οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 στις 4 και 5 Απριλίου θα δώσουν την ευκαιρία, σε όλους εκείνους που θέλουν, να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του blogging. Η 1η ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops ενώ η 2η ημέρα θα έχει πλήθος από εκδηλώσεις και ομιλίες από ανθρώπους που σίγουρα θα εμπνεύσουν με τις ιστορίες τους και το έργο τους (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Αν σας προκαλεί άγχος η σκέψη για το ποιος θα κρατήσει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, μην ανησυχείτε. Οι Ψηφιακές Γειτονιές σκέφτονται όχι μόνο τους μεγάλους τους φίλους αλλά και τα παιδιά τους και φροντίζουν ώστε η παραμονή τους στο χώρο του event να γίνει και για εκείνα μία αξέχαστη και συναρπαστική εμπειρία. Επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στον κόσμο των παιδιών θα αναλάβουν τη δημιουργική τους απασχόληση σε ειδικά διαμορφωμένο playroom.


Η μέρα έχει μεγαλώσει και μας φτιάχνει τη διάθεση, ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, ας ετοιμαστούμε λοιπόν για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom