(4 ψήφοι)

Ανοιξιάτικα χελιδονίσματα

Ανοιξιάτικα χελιδονίσματα

Γρήγορα και ξεκούραστα κύλησε αυτή η εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο είναι ήδη προ των πυλών, με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όσοι έχουν πολύ μικρά παιδάκια ...ζηλεύουν, επειδή οι δραστηριότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν είναι πολύ περιορισμένες. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Σάββατο 29/3 στις 10:00, περιμένει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με το κόκκινο» τα παιδάκια 1-2.5 ετών με το συνοδό τους. Πόσα διαφορετικά κόκκινα υπάρχουν; Με πόσα διαφορετικά υλικά σχετίζεται το κόκκινο χρώμα; Τι γεύση έχει;
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν το κόκκινο χρώμα, πειραματίζονται με κόκκινα υλικά και χρησιμοποιούν... κόκκινο για να ζωγραφίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο με πινέλο και τέμπερες! (15 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του)


Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να έρχονται και τα χελιδόνια. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 30/3 στις 11:00-14:00 στο Άλσος Βεϊκου, διοργανώνει τα «Χελιδονίσματα», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, ετοιμάζοντάς τους μια φωλιά! Σκοπός τους είναι τα παιδιά και οι γονείς τους να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό, τις οποίες, αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας έτοιμες κατοικίες.


Στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη συνεχίζεται η έκθεση «Τέχνη και Πνεύμα» με έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη. Την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών, με αφορμή την έκθεση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν παράλληλα μία ξενάγηση στην έκθεση. Μετά το πρόγραμμα γονείς και παιδιά μπορούν να επισκεφτούν μαζί την έκθεση και να ανταλλάξουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν (15 ευρώ για ένα παιδί και έναν συνοδό, πληροφορίες στο 210-3611206).


Το Μουσείο της Ακρόπολης κάθε Κυριακή θα πραγματοποιεί εκπαιδευτικά πρόγραμματα για διάφορες ηλικίες, με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά με το Μουσείο και την αρχαία ελληνική τέχνη. Αυτήν την Κυριακή 30/3 στις 11:00 περιμένει τα παιδιά 8-12 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ηρακλής γίνεται θεός». Το κινητό εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Βάση του αποτελεί ένα επιλεγμένο αριστουργηματικό έκθεμα των αρχαϊκών ή των κλασικών χρόνων. Το εργαστήριο διευκολύνουν επεξεργασμένα κείμενα αρχαίων συγγραφέων και υλικά δημιουργίας για το κινητό εργαστήριο (2 ευρώ).


Επιλέξτε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν για το Σαββατοκύριακο και μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα! Καλές βόλτες!

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom