(9 ψήφοι)

Μάσκες και χαρταετοί

Μάσκες και χαρταετοί
Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς έφτασε σχεδόν και μαζί της κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, κάνοντας τους μικρούς μασκαράδες να ανυπομονούν! Πλησιάζει και η Καθαρά Δευτέρα, οπότε, εκτός από χταπόδι και γαρίδες, φροντίστε να προμηθευτείτε και χαρταετό.
 
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει ετοιμάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο πνεύμα των ημερών. Το Σαββατοκύριακο στις 11:00, 12:00, 13:00 και 14:00 περιμένει τα παιδιά 3-6 ετών με «Ένα ψωμί διαφορετικό από τα άλλα».  Τα παιδιά με αφορμή τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, παρασκευάζουν μια παραδοσιακή συνταγή, τη λαγάνα. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής, πειραματίζονται με γεύσεις, με χρώματα και με υλικά μαγειρικής (7 ευρώ). 
 
Τα παιδιά που πηγαίνουν Δημοτικό, στο ίδιο Μουσείο, το Σαββατοκύριακο στις 12:00 και 13:00 θα έχουν «Ταραμομπερδέματα». Τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά μαγειρικής, παρασκευάζουν μια νηστίσιμη αποκριάτικη συνταγή και ανακαλύπτουν τη θρεπτική αξία του φαγητού που παρασκεύασαν (8 ευρώ).
 
Την Κυριακή 2/3 στον Ελληνικό Κόσμο, στις 10:30 και 12:30, τα παιδιά 5-12 ετών και οι γονείς τους μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον …εύγλωττο τίτλο «Αμόλα καλούμπα». «Ξετύλιξε το σπάγκο του χαρταετού σου, για ν' ανέβει όλο και πιο ψηλά! Να μοιράσει ευχές στα πέρατα του κόσμου!» Τα παιδιά μαθαίνουν για τη γέννηση του χαρταετού στη μακρινή Κίνα και φτάνουν μέχρι τα δικά μας κούλουμα, που συνοδεύονται από τα πέταμα του χαρταετού (8.5 ευρώ,  κράτηση θέσης στο 212 254 0000).
 
χαρταετοί του Σπύρου Βασιλείου αποτελούν κομμάτι της αθηναϊκής Καθαράς Δευτέρας, την οποία το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου γιορτάζει έχοντας ελεύθερη είσοδο. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί την Καθαρά Δευτέρα στις 11:30 ένα παιδικό εργαστήρι για παιδιά 4-6 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά, αφού ξεναγηθούν στο atelier του μεγάλου ζωγράφου, θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους χαρταετό (10 ευρώ, κρατήσεις στο 210 9231502).  
 
Πολλές εκδηλώσεις μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων, που καλύπτουν μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 1/3 στις 11:30 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη» έχει ετοιμάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών που περιλαμβάνει παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα, κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και κυνήγι χαμένου θησαυρού (δήλωση συμμετοχής στο 210 32439872).
 
Την Κυριακή 2/3 στις 12:00 θα παιχτεί η παράσταση θεάτρου Σκιών «Το γαϊτανάκι του Καραγκιόζη» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στις 19:30 στην Πλάκα θα ξεκινήσει η παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια.
 
Αν πάλι αγαπάτε τα παραδοσιακά Κούλουμα, τότε την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11:00, σπεύστε στον Λόφο του Φιλοπάππου.
 
Ένα από τα πιο αγαπημένα τριήμερα όλων μας πλησιάζει και ιδιαίτερα των παιδιών. Βάλτε τις μάσκες, πάρτε τον χαρταετό σας και καλές βόλτες.
 

Κορίνα Φαρμακόρη

Από την εποχή που πήγαινε Λύκειο αγαπούσε πολύ την τέχνη και...ζοριζόταν με τα μικρά παιδιά. Σπούδασε Φιλοσοφία και για πολλά πολλά χρόνια αλώνιζε την πόλη, παρακολουθώντας κάθε θέαμα που της τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, πριν καταλάβει αν χτυπάει το βιολογικό της ρολόι, ο Άλκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μπήκε στη ζωή της. Μετά το αρχικό σοκ, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, αυτήν τη φορά με έναν επιπλέον επιβάτη.

Επειδή καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς, επέλεξε να εντάξει το παιδί στον τρόπο ζωής της και όχι να τον απαρνηθεί.

Τώρα ένα τρίο γυρνά στην πόλη, εκτός κι αν η περίσταση δεν το επιτρέπει, οπότε η ελληνίδα γιαγιά κάνει το θαύμα της...

Υ.Γ. Α! και τώρα πια συμπαθεί τα μικρά παιδιά περισσότερο!

Top5
Mom & Art

Μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε, σε πείσμα των καιρών

...

Έχετε πάρει ποτέ μαζί τα παιδιά σας σε έκθεση

...

Ο χειμώνας δείχνει πως καταφθάνει τελικά και πρέπει να

...

Ο Νοέμβριος έφτασε, η ώρα άλλαξε, το καλοκαίρι

...

Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο οι παλιοί γνωστοί

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom